Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

Ανάλυση του «ΑΡ»: Προτεραιότητα στην εμπειρία δίνει ο Μπάιντεν

  Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου, 2020

Αssociated Press

Ο Τζον Κέρι, υποψήφιος απεσταλμένος του Τζο Μπάιντεν για το κλίμα, μιλά στο Γουίλμινγκτον, την Τρίτη, 24 Νοεμβρίου, 2020. (AP Photo/Carolyn Kaster)  

NEA YOΡKH. («ΑΡ»).  Η ικανότητα επιστρέφει. Ο εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έχει επιβραβευτεί από τη μακρόχρονη παραμονή του στην εξουσία με μία προνομιακή κληρονομιά κυβερνητικής εμπειρίας και επάρκειας, καθώς επιδιώκει να ανοικοδομήσει μια εξαντλημένη και αποθαρρυμένη ομοσπονδιακή γραφειοκρατία.

Με το ένα μάτι στη λήψη επιλογών που μπορεί να χρειαστεί να ζητήσουν έγκριση από τη Γερουσία η οποία ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικανούς, ο Μπάιντεν έχει δώσει προτεραιότητα στην επιλογή εξειδικευμένων επαγγελματιών ενώ αποφεύγει τα φανταχτερά ονόματα. Ακόμη και η πιο αναγνωρίσιμη επιλογή -ο Τζον Κέρι- δεν έχει να επιδείξει την αυτοπροβολή που έχει καθορίσει την εποχή του Τραμπ.

Σε αντίθεση με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος δεν εμπιστεύτηκε ανοιχτά την ίδια του την κυβέρνηση της οποίας ηγήθηκε, ο Μπάιντεν επέδειξε πίστη στη γραφειοκρατία που γεννήθηκε από τις σχεδόν πέντε δεκαετίες θητείας του στην Ουάσιγκτον. Εχει κάνει επιλογές με εσκεμμένο στόχο την προβολή μιας αίσθησης αξιέπαινης, ίσως και βαρετής, ικανότητας.

Περιτριγυρισμένος από βοηθούς για πολλά χρόνια και βετεράνους της κυβέρνησης Ομπάμα, πολλοί από τους οποίους έχουν ήδη συνεργαστεί εδώ και χρόνια, ο Μπάιντεν έχει μέχρι στιγμής αναπτύξει μια ομάδα επαγγελματιών με εκρηκτικά βιογραφικά και λίγη ανάγκη μάθησης.

«Συλλογικά, αυτή η ομάδα έχει εξασφαλίσει μερικά από τα πιο καθοριστικά θέματα εθνικής ασφαλείας και διπλωματικά επιτεύγματα στην πρόσφατη μνήμη - που κατέστησαν δυνατά μέσα από δεκαετίες εμπειρίας σε συνεργασία με τους συνεργάτες μας», δήλωσε ο Μπάιντεν την Τρίτη όταν αποκάλυψε τα πρώτα στελέχη τής υπό διαμόρφωση κυβέρνησής του.

Η «εμπειρία» είναι πράγματι το χαρακτηριστικό της ομάδας που δημιουργεί ο Μπάιντεν.

Η επιλογή του Αντονι Μπλίνκεν για τη θέση του υπουργού Εξωτερικών, έγινε καθώς είχε εργαστεί για χρόνια για τον Μπάιντεν στη Γερουσία και κατείχε τις θέσεις του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών και αναπληρωτή συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας.

Ο Τζέικ Σάλιβαν ήταν ο αναπληρωτής αυτής της θέσης υπό τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα. Ο επερχόμενος προσωπάρχης Ρον Κλάιν υπήρξε σε αυτή τη θέση σε δύο αντιπροέδρους, τον Αλ Γκορ και τον Τζο Μπάιντεν και ο τσάρος της ομάδας κρούσης κατά του ιού Εμπολα επί Ομπάμα.

Και ο Κέρι, η επιλογή του Μπάιντεν να συμπληρώσει τη νεοσύστατη θέση του προεδρικού απεσταλμένου για το κλίμα, ήταν ένας βετεράνος γερουσιαστής των ΗΠΑ και προεδρικός υποψήφιος του κόμματος του 2004 πριν υπηρετήσει ως υπουργός Εξωτερικών.

«Η ομάδα φέρνει ικανότητα και εμπειρία, τα οποία είναι δύο ξεχωριστά πράγματα, αλλά είναι βαθιά συνυφασμένα», δήλωσε ο συνταξιούχος ναύαρχος Τζέιμς Σταυρίδης, πρώην ανώτατος συμμαχικός διοικητής του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, ο οποίος έχει συνεργαστεί με μεγάλο μέρος της νέας ομάδας του Μπάιντεν. «Υπάρχουν βουλευτές που ανεβαίνουν σε πλήρεις ρόλους, έμπειρα χέρια που επιστρέφουν στη δουλειά. Τείνουν να είναι ήρεμοι και στοχευμένοι και δεν θα παλεύουν όλοι πάνω από την μπάλα» είπε χαρακτηριστικά.

«Γνωρίζουν τους ομολόγους τους στο εξωτερικό και ξέρουν ποιον να πάρουν στο τηλέφωνο και να καλέσουν», δήλωσε ο κ. Σταυρίδης. «Είναι μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση από αυτήν που είδαμε με την ομάδα του Τραμπ - και διστάζω να την αποκαλέσω ομάδα γιατί δεν λειτούργησαν τόσο καλά μαζί» συμπλήρωσε.

E. K. - Αssociated Press   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου