Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

Έφυγε η Μαρία Μοσχολιού- Επί πολλά χρόνια πρωθιέρεια στην αφή της Ολυμπιακής Φλόγας

 Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου, 2020

Έφυγε από την ζωή η Μαρία Μοσχολιού, επί πολλά έτη πρωθιέρεια στην Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας, σκορπίζοντας θλίψη στους ανθρώπους τους αθλητισμού και του πολιτισμού. Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε τη δραματική τέχνη στη σχολή του εθνικού θεάτρου, το οποίο στη συνέχεια υπηρέτησε και ως ηθοποιός για πολλά χρόνια. Έχει μετάσχει, στις περισσότερες τελετές αφής Ολυμπιακής Φλόγας, ως Πρωθιέρεια. Συνολικά τέσσερις φορές σε θερινούς αγώνες (1968, 1972, 1976, 1980).

Της έχει απονεμηθεί μετάλλιο του δήμου Αθηναίων για την προσφορά της στη διάδοση του Ολυμπιακού Ιδεώδους.

Σε μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις της, πριν πολλά χρόνια λέει: «Είναι απίστευτο το συναίσθημα να “δημιουργείς” το Ολυμπιακό Φως. Είναι απίστευτο στη συνέχεια να βλέπεις τι συμβαίνει στις χώρες, όπου ταξιδεύει η Ολυμπιακή Φλόγα. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την υποδοχή που έγινε στο Μεξικό το 1968, όταν η Φλόγα περνούσε σε δρόμους στρωμένους από λουλούδια. Το 1972, για το Μόναχο, βρέθηκα στα σύνορα Αυστρίας – Γερμανίας, επίσης στην υποδοχή της φλόγας, όπου πραγματοποιήθηκαν απίστευτα όμορφες τελετές. Στο Μόντρεαλ το 1976 η Φλόγα έφθασε με ακτίνες λέιζερ και θυμάμαι που ο πρωθυπουργός Πιέρ Τριντό στην ομιλία του είπε ότι αν οι αρχαίοι Έλληνες μπορούσαν να δουν αυτή την αστραπιαία μετάδοση της Φλόγας τότε θα έλεγαν πώς έγινε με τη παρέμβαση των θεών». Οι Καναδοί της χάρισαν μία επίχρυση Ολυμπιακή δάδα και μία μεγάλη σημαία των αγώνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου