Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020

Οι Τούρκοι «κράτησαν» 20 λεπτά στον αέρα το αεροσκάφος που μετέφερε τον Νίκο Δένδια

 Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου, 2020

Ευρωκίνηση

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας. Φωτογραφία: Ευρωκίνηση/Γιάννης Παναγόπουλος.    

Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της Τετάρτης. Σύμφωνα με πληροφορίες το ελληνικό κυβερνητικό αεροσκάφος μετά την επίσημη επίσκεψη του κ. Δένδια στο Ιράκ, κατευθυνόταν προς την Αθήνα.

Οι Τούρκοι, προφανώς για «καψόνι», οταν πλησίασε στα σύνορα Ιράκ-Τουρκίας, αρνούνταν να δώσουν άδεια υπερπτήσης και έδωσαν, μόνο όταν η ελληνική πλευρά εξήγησε ότι θα υπάρξει πρόβλημα με τα καύσιμα.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, το σκάφος «Νεφέλη» είχε αναχωρήσει από το Ιράκ μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στην περιοχή. Οι τουρκικές αρχές ειδοποιήθηκαν για τη VIP πτήση και έδωσαν έγκριση την οποία ωστόσο απέσυραν καθώς προσέγγιζε στα σύνορα. Ξεκίνησε έντονη διπλωματική επικοινωνία και το αεροσκάφος υποχρεώθηκε να χαμηλώσει ύψος και να κάνει κύκλους μέχρι να διευθετηθεί το θέμα.

Ήταν μια πολιτική πτήση και η ενέργεια αυτή δείχνει το πόσο η τουρκική πλευρά, έχει ξεφύγει πλέον όσον αφορά τις προκλήσεις, ενόψει μάλιστα και της Συνόδου Κορυφής, η οποία για άλλη μια φορά δεν θα πάρει κάποια απόφαση για κυρώσεις.

Εξηγήσεις από την Τουρκία ζητά η Ελλάδα για το περιστατικό με το αεροσκάφος του ΥΠΕΞ

Εντολή να προβεί σε διάβημα διαμαρτυρίας δόθηκε στην ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα προς το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών για το χθεσινό περιστατικό με το κυβερνητικό αεροσκάφος, το οποίο μετέφερε τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια από τη Βαγδάτη στην Αθήνα, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Να σημειωθεί ότι είχε προηγηθεί βλάβη στο κυβερνητικό αεροσκάφος, εξαιτίας της οποίας αναβλήθηκε η επίσκεψη στο Ερμπίλ του ιρακινού Κουρδιστάν.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η τουρκική πλευρά, με πρωτοβουλία της, παρείχε εξηγήσεις στην πρεσβεία μας στην Άγκυρα, πριν το διάβημα, αποδίδοντας το περιστατικό σε τεχνικό λάθος της αρμόδιας τουρκικής υπηρεσίας.

Η ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα θα επανέλθει, προκειμένου να διασφαλίσει ότι δε θα επαναληφθεί ανάλογο περιστατικό.

 Εθνικός Κήρυξ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου