Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020

Μουσουλμανική συσπείρωση γύρω από Ερντογάν

Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου, 2020

Περίπου 40.000 άνθρωποι έλαβαν μέρος σε διαδήλωση που οργανώθηκε από ένα από τα μεγαλύτερα ισλαμιστικά κόμματα στο Μπανγκλαντές.(Φωτ. A.P.)

ΤΕΧΕΡΑΝΗ. «Αφρονα» χαρακτήρισε η Τεχεράνη την απόφαση του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν να αναδείξει τη δημοσίευση σκίτσων που σατιρίζουν τον Μωάμεθ σε κριτήριο δημοκρατίας και ελευθερίας του λόγου, καθώς οι αντιδράσεις στον μουσουλμανικό κόσμο συνεχίζονται. 

Σε αντίθεση με την κυβέρνηση της Τουρκίας, η κυβέρνηση του Ιράν απέφυγε τις ανοικτές επιθέσεις εναντίον του Γάλλου προέδρου, αλλά διεμήνυσε με διπλωματικά κανάλια στο Παρίσι ότι οι γαλλικές αντιδράσεις ενισχύουν το μίσος εναντίον όλων των μουσουλμάνων.

Στο Μπανγκλαντές, περίπου 40.000 άνθρωποι έλαβαν μέρος σε αντιγαλλική διαδήλωση που οργανώθηκε από ένα από τα μεγαλύτερα ισλαμιστικά κόμματα της χώρας. Η παλαιότερη διαμάχη για τα σκίτσα του Μωάμεθ ήρθε με φρικτό τρόπο στην επικαιρότητα όταν 18χρονος ισλαμιστής τρομοκράτης αποκεφάλισε τον 47χρονο καθηγητή Ιστορίας και Γεωγραφίας Σαμιέλ Πατί, ο οποίος είχε μιλήσει στους μαθητές του για την ελευθερία της έκφρασης, δείχνοντας μεταξύ άλλων παραδειγμάτων και τα επίμαχα σκίτσα. Ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν είχε ήδη προξενήσει την οργή του Τούρκου προέδρου Ερντογάν στις αρχές Οκτωβρίου, δηλώνοντας ότι το γαλλικό κράτος σκοπεύει να αναδιοργανώσει το γαλλικό Ισλάμ και ότι το Ισλάμ είναι μια θρησκεία σε κρίση. 

Η Γαλλία απέσυρε τον πρέσβη της από την Αγκυρα το Σαββατοκύριακο, μετά τις δηλώσεις του Ερντογάν, ο οποίος αμφισβήτησε την ψυχική υγεία του Μακρόν. Την ίδια στιγμή που ο Τούρκος πρόεδρος μοιράζει προσβολές σε ομολόγους του, δεν δέχεται ο ίδιος την παραμικρή επίκριση. Στις 29.000 ανθρώπων που έχουν φυλακιστεί ή διωχθεί στην Τουρκία για προσβολή προς τον Ερντογάν, προστέθηκε τη Δευτέρα και ο Ολλανδός ακροδεξιός πολιτικός Χέερτ Βίλντερς, ο οποίος δημοσίευσε σκίτσο που σατίριζε τον Ερντογάν με τον τίτλο «τρομοκράτης». Νωρίτερα ο Ερντογάν είχε χαρακτηρίσει τον Βίλντερς φασίστα. Για πολιτικούς όπως ο Βίλντερς και η Γαλλίδα αντίπαλος του Εμανουέλ Μακρόν, Μαρίν Λεπέν, η παρούσα αναστάτωση αποτελεί ευκαιρία επανόδου στην πολιτική σκηνή. 

Πηγή: REUTERS, GUARDIAN, POLITICO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου