Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Τι θα κάνετε εάν έρθει γεωτρύπανο νότια ή ανατολικά της Κρήτης

 Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου, 2020

Σε υψηλούς τόνους και με εφ’ όλης της ύλης επίθεση κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκης μίλησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας εξηγώντας τον λόγο που κατέθεσε την πρόταση μομφής κατά του κ. Σταϊκούρα


Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά είπε ότι επί 40 μέρες το Όρουτς Ρέις παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας  και μας λέγατε ότι δε κάνουν έρευνες γιατί τους παρασέρνει ο καιρός.

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό, ότι δεν διασφάλισε κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας σε απανωτά Συμβούλια Κορυφής, ενώ αναφερόμενος στη δήλωση του κ. Γεραπετρίτη περί κόκκινης γραμμής στα έξι μίλια, είπε: «Αυτό έλειπε να μην είναι η κυριαρχία κόκκινη γραμμή. Τι θα κάνετε όμως αν αύριο έρθει γεωτρύπανο Νότια ή Ανατολικά της Κρήτης; Τι θα κάνετε αν παραβιαστεί ο 28ος Μεσημβρινός Δυτικά. Δηλαδή αν διεξαχθούν έρευνες εντός της οριοθετημένης πρόσφατα ΑΟΖ με την Αίγυπτο; Αν δηλαδή δεν έχουμε απλά παραβίαση δυνητικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, αλλά αν έχουμε παραβίαση κατοχυρωμένων κυριαρχικών δικαιωμάτων;»

Ειδική αναφορά, έκανε στον καταδικασθέντα χρυσαυγίτη φυγά Χρήστο Παππά επετέθηκε κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη είπε ότι ενώ οι παραβιάσεις και η προκλητικότητα εντός των 12 μιλίων συνεχίζεται προφανώς για να δικαιολογήσει την ανεπάρκεια του για το φιάσκο της διαφυγής του εγκληματία Χρυσαυγίτη Παππά, επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ, εφ’ όλης της ύλης.

Κατηγόρησε τη ΝΔ για εθνικισμό λέγοντας ότι «οι εθνικιστές και ο εθνικισμός διαχρονικά σε αυτό το τόπο κατοικοεδρεύει, ανθίζει και αναπτύσσεται στη δικιά σας παράταξη».

Εθνικιστές ήταν πολλοί από αυτούς με τους οποίους πορευτήκατε χέρι χέρι στις διαδηλώσεις για τη Συμφωνία των Πρεσπών, που τώρα τιμάτε και εφαρμόζετε. Κάλεσε μάλιστα τον πρωθυπουργό να ξεκαθαρίσει εάν υιοθετεί τις δηλώσεις του κ. Χρυσοχοϊδη.

Εξηγώντας γιατί κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ την πρόταση μορφής εξήγησε:

-Από το 2010 και μέχρι να εκλεγείτε καμία άλλη κυβέρνηση δεν κατήργησε τη προστασία της πρώτης κατοικίας. Τον Φλεβάρη του 19, δεν έληξε η προστασία αλλά η  δυνατότητα υποβολής νέων αιτήσεων στο νόμο Κατσέλη. Και αμέσως μετά, τον Μάρτη του 2019 νομοθετήθηκε ο 4605/2019, ο λεγόμενος και Νόμος Φλαμπουράρη, που επίσης παρείχε προστασία. Ο νόμος αυτός καθιέρωνε μία δεσμευτική  για τις τράπεζες λύση ρύθμισης των χρεών που προστάτευε την κύρια κατοικία, με στόχο να λύσει ένα μεγάλο μέρος του προβλήματος σε σύντομο χρονικό διάστημα και κατά το δυνατόν χωρίς δικαστήρια, είπε.

«Μας λέτε, παραλάβατε τη χώρα χωρίς προστασία της πρώτης κατοικίας. Και παράλληλα μας λέτε ότι εμείς είχαμε δεσμευτεί στους δανειστές για την μελλοντική κατάργηση της. Και τα δυο μαζί δεν γίνεται: Ή θα λέτε ότι την είχαμε καταργήσει ήδη, άρα τι να δεσμευτούμε;» είπε χαρακτηριστικά και υπενθύμισε τη δέσμευση της κυβέρνησης προς τους θεσμούς τον Νοέμβριο του 2019 ότι «θα εξασφαλιστεί η ελεύθερη αναγκαστική εκτέλεση κατά κάθε ασφάλειας που παρασχέθηκε για παροχή δανείων, συμπεριλαμβανομένης της πρώτης κατοικίας. Και λίγους μήνες αργότερα, τον Φεβρουάριο του 2020 στη νέα έκθεση μεταμνημονιακής εποπτείας, για να δούμε τι δεσμευθήκαν οι Μητσοτάκης και Σταικούρας : Οι ελληνικές αρχές επαναλαμβάνουν, δηλώνουν εκ νέου τη δέσμευσή τους, ότι η προστασία της πρώτης κατοικίας θα λήξει τον Απρίλιο του 2020.

Αναφορικά με τους πλειστηριασμούς είπε ότι  έγιναν πλειστηριασμοί,  κατά τη διάρκεια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ , αλλά έγιναν γι’ αυτούς που αφού φέσωσαν τις επιχειρήσεις τους, ζούσαν ζωή πλουσιοπάροχη. Με τα λεφτά στο εξωτερικό και με τις βίλες, τα κότερα, τα σκάφη άθικτα στο εσωτερικό.  Έγιναν πλειστηριασμοί γι’ αυτούς που χρωστούσαν εκατομμύρια και δεν τους άγγιζε κανείς.Η πρώτη κατοικία ήταν επί των ημερών μας θεσμικά και νομικά πάντοτε κατοχυρωμένη».

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με τον νέο νόμο πτωχεύουν όλοι, ένα νοικοκυριό, όπως μια επιχείρηση κι ένας μισθωτός και ένας έμπορος, προσθέτοντας ότι δεν στοχεύεται μόνο στην πρώτη κατοικία αλλά και σε μισθούς και επιδόματα.

Χαρακτήρισε τον νόμο σκληρό και ανελασιτικό και ζήτησε να υπάρξει με διαδικασίες fast track μαζική αλλαγή τίτλων ιδιοκτησίας.

Είπε ότι η ΝΔ είναι ο μεγαλύτερος στρατηγικός κακοπληρωτής στη χώρα προσθέτοντας ότι καμία κυβέρνηση και κανένας πρωθυπουργός δεν κατάφεραν να διαλύσουν τόσα πολλά σε τόσο λίγο χρόνο.

Δεσμεύτηκε, ανεξάρτητα, όπως είπε από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας να μην αφήσουμε αυτή την αδικία να συνεχιστεί. Είναι ντροπή εν μέσω πανδημίας ενώ στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες αναστέλλουν πτωχεύσεις και ρευστοποιήσεις, εδώ να εφαρμόζετε μνημόνια χωρίς μνημόνιο.

Δεσμευόμαστε ότι ο πρώτος νόμος που θα καταργηθεί μόλις επανέλθουμε στη διακυβέρνηση του τόπου θα είναι αυτός είπε χαρακτηριστικά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου