Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020

Πικρή ήττα (2-1) για ΑΕΚ από Λέστερ

Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου, 2020

Εθνικός Κήρυξ

Το γκολ που πέτυχε ο Μαουμέρ Τάνκοβιτς δεν ήταν αρκετό γαι την ΑΕΚ προκειμένου να αποφύγει την ήττα στο παιχνίδι της με την Λέστερ στο ΟΑΚΑ.

Η ΑΕΚ δεν πέτυχε να αξιοποιήσει τις τρεις σημαντικές ευκαιρίες που δημιούργησε στο παιχνίδι της με την Λέστερ στο ΟΑΚΑ για την δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Γουρόπα Λιγκ και γνώρισε την ήττα με 2-1 από μια εμφανώς καλύτερη ομάδα. Από την άλλη οι «κιτρινόμαυροι» δέχθηκαν δυο εύκολα γκολ από τους «λύκους» κάτι που έκανε ακόμη πιο δύσκολη την αποστολή τους να πάρουν έστω την ισοπαλία. Πλέον η «Ενωση» έμεινε χωρίς βαθμό στον έβομο όμιλο και η αποστολή της να βρεθεί σε μια από τις δυο πρώτες θέσεις που οδηγούν στην επόμενη φάση, έγινε εξαρετικά δύσκολη. Ο Πέτρος Μάνταλος έκανε ένα καταπληκτικό παιχνίδι για την ΑΕΚ ενώ από την άλλη ο Παναγιώτης  Τσιντώτας δεν βρέθηκε σε καλή βραδιά κάνοντας αρχικά ένα... αχρείαστο πέναλτι και παραχωρώντας  στη συνέχεια απρόσεχτα το κόρνερ από το οποίο προήλθε το δεύτερο γκολ των Αγγλων.




Η Λέστερ παρουσίασε ένα καλοδουλεμένο σύνολο που έπαιξε όσο χρειάστηκε για να πάρει το «τρίποντο».

Η ΑΕΚ πέτυχε στο ξεκίνημα του ματς να μην αφήσει την Λέστερ να επιβάλει τον ρυθμό της και ήταν αυτή που άρχισε να δημιουργεί επικίνδυνες καταστάσεις στα καρέ του Σμάιχελ. Στο 11’ ο Μάνταλος έπιασε ένα μονοκόματο σουτ έξω από την περιοχή που έφυγε άουτ, ενώ στο 14’ σε μια κεφαλιά του Λόπες αιφνιδιάστηκε όλη η άμυνα των Αγγλων, όμως ο Σβάρνας δεν πρόλαβε να βρει την μπάλα και να την σπρώξει προς τα δίχτυα.

Στη συνέχεια ωστόσο οι παίκτες της Λέστερ «ανέβασαν» την απόδοσή τους κι αφού αρχικά απείλησαν στο 16’ με ένα σουτ του Μάντισον που πέρασε ελάχιστα άουτ, δυο λεπτά αργότερα κέρδισαν πέναλτι.  Ο Τσιντώτας ανέτρεψε τον Βάρντι που βγήκε στην πλάτη του Σβάρνα και ο ίδιος ο Αγγλος σεντερ -φορ με δυνατή εκτέλεση από την άσπρη βούλα έγραψε το 0-1. Στο 23’ οι «αλεπούδες» είχαν ευκαιρία και για δεύτερο γκολ, αλλά ο Τσιντώτας απέκρουσε το κοντινό πλασέ του Ουντέρ.  

Η «Ενωση» θα μπορούσε να ισοφαρίσει στο 27’ όταν σε γέμισμα του Μπακάκη ο Λιβάγια έκανε την κεφαλιά για να διώξει εντυωπσιακά ο Σμάιχελ. Στο επόμενο λεπτό ο Λιβάγια είχε νέα μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει όταν βγήκε απέναντι από τον γκολκίπερ των «αλεπούδων», αλλά πλάσαρε λίγο άουτ.

Και σαν να μην έφτανε για τους «κιτρινόμαυρους» ότι δεν κατάφεραν να ισοφαρίσουν στις ευκαιρίες του Λιβάγια, δέχτηκαν και δεύτερο γκολ στο 39’ όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ από τον Μάντισον και αδυναμία των παικτών της ΑΕΚ να απομακρύνουν, η μπάλα έφτασε στον Τσόουντρι που με σουτ νίκησε τον Τσιντώντα για το 2-0.

Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους (46’) ο νεοεισελθείς Τόμας έκανε τη σέντρα και ο Βάρντι δεν βρήκε για λίγο την μπάλα προκειμένου να την σπρώξει από κοντά προς την εστία της «Ενωσης».

Η ΑΕΚ «απάντησε» με γκολ στην ευκαιρία του Βάρντι, όταν ο Μάνταλος βρήκε τον Τάνκοβτς μέσα στην περιοχή της Λέστερ κι αυτός με εξαιρετικό πλασέ έκανε το 1-2 στο 49’. Αμέσως μετά (50’ ) ο Μάνταλος έβγαλε ξανά σε θέση βολής τον Τάνκοβιτς,αλλά αυτή την φορά ο Σουηδός επιθετικός σούταρε λίγο άουτ.

Η Λέστερ είχε στο 64’ ένα σουτ του Ουντέρ από πλάγια θέση που έστειλε την μπάλα να αποκρουσθεί από την συμβολή των δοκών της εστίας του Τσιντώτα.

Από το σημείο αυτό το παιχνίδι άνοιξε αρκετά με την μπάλα να «ανεβοκατεβαίνει» στις δυο εστίες χωρίς να δημιουργηθεί κάποια μεγάλη φάση. Οι παίκτες της ΑΕΚ πάντως κυνήγησαν το γκολ της ισοφάρισης όμως ήταν αρκετά νευρικοί στις προσπάθειές τους ενώ σταδιακά παρουσίασαν και σημάδια κόπωσης με αποτέλεσμα η Λέστερ να κρατήσει μάλλον εύκολα τη νίκη.

Το παιχνίδι διαιτήτευσε ο Αυστριακός Χάραλντ Λέχνερ που έδειξε κίτρινες κάρτες στους Μάνταλο, Κρίστιτσιτς, Ινσούα και Τόμας.

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Μπακάκης (86 ́Βασιλαντωνόπουλος), Ινσούα (86’ Μαχαίρας), Σβάρνας, Νεντελτσιάρου, Σάκχοφ (86’ Σαμπανάτζοβιτς), Κρίστιτσιτς, Λόπες, Λιβάγια (46’ Τάνκοβιτς), Μάνταλος, Ανσαριφάρντ (46’ Ολιβέιρα).

ΛΕΣΤΕΡ: Σμάιχελ, Ολμπράιτον, Φοφανά, Μόργκαν, Φουκς (46’ Τόμας), Τζάστιν, Τσόουντρι (66’ Μεντί), Τίλεμανς, Ουντέρ (66’ Πράτς), Μάντισον (74’ Μπαρνς), Βάρντι (70’ Ιχεανάτσο).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου