Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020

Ελλάδα σ' αγαπώ: Ποιός σκότωσε τον Κωνσταντίνο Κατσίφα

 Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου, 2020

Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να εκφοβίζει και να απειλεί Έλληνα πολίτη για την αγάπη του και την πίστη του προς την πατρίδα.

HTTPS://WWW.FACEBOOK.COM/KOSTASVLASIS
.

Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας φονεύτηκε από τις επίλεκτες δυνάμεις της Αλβανίας ανήμερα της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου πριν από δύο χρόνια στους Βουλιαράτες. Κηδεύτηκε στο στρατιωτικό νεκροταφείο του χωριού στις 8 Νοεμβρίου, δέκα ημέρες μετά, τόσες χρειάστηκε το αλβανικό κράτος για να παραδώσει τη σορό του.

Ποιός, όμως, σκότωσε τον ομογενή Κατσίφα, Έλληνα και Ευρωπαίο πολίτη;

Θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί ότι τον δολοφόνησε ο ίδιος ο Αλβανός πρωθυπουργός, Έντι Ράμα, καθώς μόνο εκείνος διατηρεί το δικαίωμα να δώσει εντολή στις ειδικές δυνάμεις να φέρουν εις πέρας τέτοιου είδους επιχειρήσεις και να μεταφερθούν αυθημερόν με στρατιωτικό ελικόπτερο από τα Τίρανα στη Δρόπολη με ένα τηλεφώνημα;

Θα μπορούσε κανείς να επικαλεστεί ότι τον εκτέλεσαν τα μέλη της RENEA, τα οποία τον πυροβόλησαν χωρίς προηγουμένως να αποπειραθούν να τον αφοπλίσουν; 

Κατσίφας είχε υποστεί εκφοβισμό επί σειρά ημερών για τον εορτασμό του «ΟΧΙ» και το σημαιοστολισμό, δικαιώματα αναγνωρισμένα για την Ελληνική Εθνική Μειονότητα από την αλβανική νομοθεσία. Παραμονές Παναγιάς το 2010 ο Χειμαρραίος Αριστοτέλης Γκούμας είχε δολοφονηθεί απλώς και μόνο διότι μιλούσε ελληνικά, τη μητρική του γλώσσα.

Θα μπορούσε κανείς να πει ότι ο Κατσίφας θανατώθηκε από τις εισαγγελικές Αρχές της Αλβανίας, καθώς λήγει φέτος η διετής προθεσμία της δικαστικής διερεύνησης; Όχι μόνο δεν έχει εκδοθεί πόρισμα, αλλά η υπόθεση κινδυνεύει να καταλήξει στο αρχείο της Εισαγγελίας.

Θα μπορούσε κανείς να αποδώσει ευθύνες για τον θάνατο του Κωνσταντίνο Κατσίφα στην τότε ελληνική κυβέρνηση, λόγω των παραλείψεων, των αστοχιών και των λανθασμένων χειρισμών; Γιατί δεν ήγειρε αίτημα προστασίας και τήρησης προβλεπόμενων διαδικασιών για τον Έλληνα μειονοτικό, αλλά ακολούθησαν διαρροές με συκοφαντικό και ανακριβές περιεχόμενο;

Δύο χρόνια μετά, ανήμερα της Εθνικής εορτής και εν μέσω πανδημίας ο Υφυπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Βλάσης αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό παρευρέθη στους εορτασμούς στην Κλεισούρα και τους Βουλιαράτες. Επισκέφθηκε το μνήμα του Κωνσταντίνου Κατσίφα και συλλυπήθηκε τους γονείς του.

Ελλάδα σ′ αγαπώ. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να εκφοβίζει και να απειλεί Έλληνα πολίτη για την αγάπη του και την πίστη του προς την πατρίδα. Εντός και εκτός σημερινής ελληνικής επικράτειας.

Huffpostgr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου