Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020

ΗΠΑ: Ξανάρχισε η δοκιμή του εμβολίου από την AstraZeneca

Σάββατο, 24 Οκτωβρίου, 2020

Φωτ: Reuters

Η κλινική δοκιμή του πειραματικού εμβολίου της εταιρίας AstraZeneca και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης για την Covid-19 ξανάρχισε στις ΗΠΑ, τη μοναδική χώρα όπου παρέμενε σε αναμονή, μετά τη σπάνια ασθένεια που εμφάνισε ένας από τους συμμετέχοντες, πριν από περίπου έξι εβδομάδες.

Όπως ανακοίνωσε η φαρμακευτική εταιρεία, η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έδωσε σήμερα την έγκρισή της να συνεχιστεί η δοκιμή, όπως έγινε και σε άλλες χώρες τις τελευταίες εβδομάδες.

Η δοκιμή είχε διακοπεί σε όλον τον κόσμο στις 6 Σεπτεμβρίου αλλά κατόπιν συνεχίστηκε στη Βρετανία και σε άλλες χώρες.

Εγκρίθηκε οριστικά η ρεμδεσιβίρη 

Η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) χορήγησε την Πέμπτη μόνιμη έγκριση στο αντιιικό φάρμακο ρεμδεσιβίρη για να χορηγείται στους ασθενείς που νοσηλεύονται με Covid-19, επιβεβαιώνοντας την υπό όρους έγκριση που του είχε δοθεί τον Μάιο, σύμφωνα με τον παρασκευαστή του, την φαρμακοβιομηχανία Gilead.

Η Gilead ανακοίνωσε πως έλαβε την έγκριση για το φάρμακο που κυκλοφορεί με τη μάρκα Veklury, υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για τη μόνη θεραπεία συγκεκριμένα κατά της Covid-19 που εγκρίνεται έπειτα από μια πιο αυστηρή και οριστική διαδικασία. Η επείγουσα έγκριση είναι προσωρινή, χορηγείται στη βάση δεδομένων που είναι λιγότερο πλήρη απ’ αυτά που χρειάζονται για μια μόνιμη έγκριση και μπορεί να ανακληθεί στο τέλος της κατάστασης επείγουσας υγειονομικής ανάγκης.

Άλλες θεραπείες είναι διαθέσιμες εδώ και μήνες στα νοσοκομεία χάρη σε προσωρινές εγκρίσεις ή επειδή πρόκειται για φάρμακα που είναι ήδη εγκεκριμένα για άλλες ασθένειες, όπως το κορτικοειδές δεξαμεθαζόνη.

Οι ευρωπαϊκές και άλλες χώρες έχουν επίσης δώσει από την άνοιξη προσωρινή έγκριση στη ρεμδεσιβίρη.

Η μετοχή της Gilead στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης έκανε άλμα 4% λίγο μετά την ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου