Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020

Συνελήφθη ύποπτος στη Λιόν- Αυτός είναι ο ιερέας ελληνικής καταγωγής που πυροβολήθηκε

 Κυριακή, 1 Νοεμβρίου, 2020

Ορθόδοξος ιερέας ελληνικής καταγωγής δέχθηκε πυρά από πριονωμένο κυνηγετικό όπλο στις 16.00 τοπική ώρα (17.00 ώρα Ελλάδας) στη Λιόν της νοτιοανατολικής Γαλλίας και ο φερόμενος δράστης τράπηκε σε φυγή.

Στρατός και αστυνομία έψαχναν το δράστη ο οποίος σύμφωνα με το CNN πριν από λίγο συνελήφθη. Να σημειωθεί πως  ο ιερέας πυροβολήθηκε 2 φορές στο στήθος.

Αν και αρχικά υπήρχαν σκέψεις για τρομοκρατικό χτύπημα – λόγω και της επίθεσης που έγινε πριν από λίγα 24ωρα σε εκκλησία, στη Νίκαια της Γαλλίας με τρεις νεκρούς -οι αρχές γρήγορα άρχισαν να μιλούν για απόπειρα δολοφονίας, λέγοντας ότι για τη σημερινή επίθεση εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα.

“Θα αναλάμβανε νέα θέση”

Σύμφωνα με τα όσα είπε στην “Le Figaro” o Μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ Αδαμάκης, ο ιερέας που έπεσε θύμα της επίθεσης, θα έφευγε το επόμενο διάστημα από την εκκλησία στη Λιόν και θα επέστρεφε στην Ελλάδα για να αναλάβει νέα θέση.

Ο ιερέας που πυροβολήθηκε

Ο 52χρονος πατήρ Νικόλαος Κακαβελάκης που είναι πατέρας τριών παιδιών, είναι σε σοβαρή κατάσταση και σύμφωνα με τον δήμαρχο της Λιόν, αυτή την ώρα χειρουργείται… Ο Δήμαρχος, Gregory Doucet, πήγε πριν από λίγο στο σημείο της επίθεσης.

Η εκκλησία όπου έγινε η επίθεση.

Οι αρχές καλούσαν τον κόσμο να απομακρυνθεί από την περιοχή.

Στην καταδίκη της επίθεσης που σημειώθηκε στη Λιόν προχώρησε νωρίτερα και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

«Καταδικάζουμε αυτήν τη νέα φρικτή πράξη στη Λιόν» τόνισε ο Σαρλ Μισέλ συμπληρώνοντας ότι «όλες οι σκέψεις μας είναι στον ιερέα που είναι μεταξύ ζωής και θανάτου».

«Στην Ευρώπη, η ελευθερία της συνείδησης είναι δεδομένη για όλους και πρέπει να γίνεται σεβαστή, η βία είναι απαράδεκτη και καταδικάσιμη #στη δημοκρατία» κατέληξε ο Σαρλ Μισέλ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, newsit, cnn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου