Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2020

Ερντογάν: Κάλεσμα στους Τούρκους να μποϊκοτάρουν τα γαλλικά προϊόντα

 Τρίτη, 27 Οκτωβρίου, 2020

Στα άκρα οι σχέσεις Παρισιού - Αγκυρας, η Γαλλία δεν απαντάει στις προκλήσεις.

ANADOLU AGENCY VIA GETTY IMAGES

Συνέχεια στην κόντρα που έχει ανοίξει με την Γαλλία έδωσε τη Δευτέρα ο Ταγίπ Ερντογάν, καλώντας τους πολίτες της χώρας του να μποϊκοτάρουν τα γαλλικά προϊόντα ενώ προέτρεψε τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης να σταματήσουν την «αντι-ισλαμική» ατζέντα του Γάλλου ομολόγου του, Εμμανουέλ Μακρόν.

Για τρίτη ημέρα, ο Ερντογάν, στη διάρκεια ομιλίας του στην Αγκυρα, είπε ότι ο Γάλλος πρόεδρος χρειάζεται έλεγχο της ψυχικής του υγείας, επαναλαμβάνοντας τα προσβλητικά και απαράδεκτα λόγια που έκαναν τη Γαλλία να ανακαλέσει τον πρέσβη της από την Αγκυρα το Σαββατοκύριακο, και συνέστησε στον τουρκικό λαό να αποφεύγει τις αγορές αγαθών με προέλευση από την Γαλλία.

«Ακριβώς όπως αυτοί λένε ″Μην αγοράζετε αγαθά με τουρκικές ετικέτες″ στη Γαλλία, έτσι κι εγώ καλώ όλους τους πολίτες μου να μην βοηθήσουν ποτέ τις γαλλικές μάρκες και να μην τις αγοράσουν», είπε ο Ερντογάν.

Η Γαλλία είναι η 10η μεγαλύτερη πηγή εισαγωγών στην Τουρκία και η έβδομη μεγαλύτερη αγορά εξαγωγών της Τουρκίας, σύμφωνα με το στατιστικό ινστιτούτο της Τουρκίας. Τα γαλλικά αυτοκίνητα συγκαταλέγονται μεταξύ των αυτοκινήτων με τις υψηλότερες πωλήσεις στην Τουρκία.

Ο Τούρκος πρόεδρος κάλεσε, παράλληλα, τους ευρωπαίους αξιωματούχους να βάλουν ένα τέλος σ′ αυτό που περιέγραψε ως «εκστρατεία μίσους» έναντι των μουσουλμάνων, η οποία «κατευθύνεται» από τον Μακρόν, όπως είπε.

«Οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι οφείλουν να πουν ‘στοπ’ στην εκστρατεία μίσους που κατευθύνεται από τον Μακρόν», δήλωσε ο Ερντογάν.

Ο Ερντογάν δήλωσε το Σάββατο πως ο Μακρόν έχει πρόβλημα με τους μουσουλμάνους και αμφισβήτησε την «ψυχική υγεία» του προέδρου της Γαλλίας. Παρόμοια σχόλια έκανε και χθες, Κυριακή, καθώς και κατά τη σημερινή ομιλία του στην Αγκυρα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Η Τουρκία και η Γαλλία είναι αμφότερες μέλη του ΝΑΤΟ, αλλά διαφωνούν για μια σειρά από θέματα όπως τη Συρία και τη Λιβύη,τ η ναυτική δικαιοδοσία στην ανατολική Μεσόγειο και τη σύγκρουση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Το Παρίσι δεν σχεδιάζει αμοιβαίο μποϊκοτάζ

Το Παρίσι δεν σχεδιάζει αμοιβαίο μποϊκοτάζ εναντίον τουρκικών προϊόντων και θα συνεχίσει τις συνομιλίες και τις σχέσεις με την Τουρκία και τον πρόεδρό της, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εμπορίου Φρανκ Ριστέρ.

«Δεν υπάρχουν αντίποινα στην ατζέντα», δήλωσε ο Ριστέρ στο ραδιοφωνικό RTL. Ωστόσο, επανέλαβε την καταδίκη της κυβέρνησης για τα πρόσφατα σχόλια του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν για την μεταχείριση των μουσουλμάνων στη Γαλλία.

Νωρίτερα σήμερα, ο Τούρκος πρόεδρος κάλεσε τους Τούρκους να μποϊκοτάρουν τα γαλλικά προϊόντα ενώ συνέκρινε τη μεταχείριση των μουσουλμάνων στην Ευρώπη με αυτή των εβραίων πριν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Ερντογάν δήλωσε το Σάββατο πως ο Μακρόν έχει πρόβλημα με τους μουσουλμάνους και αμφισβήτησε την «ψυχική υγεία» του προέδρου της Γαλλίας. Παρόμοια σχόλια έκανε και χθες, Κυριακή, καθώς και κατά τη σημερινή ομιλία του στην Άγκυρα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να υποχωρήσουμε στον εκβιασμό», δήλωσε επίσης νωρίτερα σήμερα ο επικεφαλής της μεγαλύτερης εργοδοτικής ένωσης της Γαλλίας Medef απαντώντας στις εκκλήσεις για μποϊκοτάζ των γαλλικών προϊόντων σε χώρες της Μέσης Ανατολής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου