Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020

Οι συντάξεις στις ΗΠΑ θα αυξηθούν 1,3% το 2021 εν μέσω συνεπειών κορωνοϊού

 Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου, 2020



Επιταγές σύνταξης έτοιμες να ταχυδρομηθούν από εγκατάσταση social security στη Φιλαδέλφεια. (AP Photo/Bradley C. Bower, File)  

Η αύξηση ανέρχεται σε $20 το μήνα για τον μέσο συνταξιούχο εργαζόμενο, σύμφωνα με εκτιμήσεις που δημοσιεύθηκαν την Τρίτη από την Υπηρεσία Κοινωνικής Ασφάλισης. Αυτή είναι λίγο μικρότερη αύξηση από τη φετινή 1,6% προσαρμογή κόστους-ζωής, ή «COLA» (Cost-of-Living Adjustment).

Το COLA επηρεάζει τα προσωπικά οικονομικά περίπου σε 1 στους 5 Αμερικανούς, συμπεριλαμβανομένων των αποδεκτών της Κοινωνικής Ασφάλισης, των βετεράνων με αναπηρία και των ομοσπονδιακών συνταξιούχων, δηλαδή, περίπου 70 εκατομμύρια άτομα.

Η οικονομική επίπτωση από τον ιό έχει μειώσει τις φορολογικές εισπράξεις για την Κοινωνική Ασφάλιση και τη Medicare, πιθανόν επιδεινώνοντας τη μακροπρόθεσμη οικονομική τους κατάσταση. Ωστόσο, δεν έγινε πραγματική συζήτηση για κανένα πρόγραμμα στις συζητήσεις του προεκλογικού αγώνα μεταξύ του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν.

«Είναι πολύ δύσκολο να μιλάμε για οτιδήποτε είναι πολιτικό», δήλωσε η Μέρι Τζόνσον (Mary Johnson), αναλύτρια της μη κομματικής ένωσης ηλικιωμένων. «Εξετάζουμε μια περίοδο κατά την οποία υπάρχουν αυξανόμενες ανεπάρκειες στα επιδόματα κοινωνικής ασφάλισης, ειδικά για άτομα με χαμηλότερες έως μεσαίες παροχές».

Με το COLA που μόλις ανακοινώθηκε, η εκτιμώμενη μέση πληρωμή κοινωνικής ασφάλισης για έναν συνταξιούχο εργαζόμενο θα είναι $1.543 το μήνα τον επόμενο χρόνο. Τα οφέλη ενός τυπικού ζευγαριού θα αυξάνονταν $33 σε $2.596 ανά μήνα.

«Τα εγγυημένα οφέλη που παρέχει η Κοινωνική Ασφάλιση και η αύξηση της COLA είναι πιο ζωτικής σημασίας από ποτέ, καθώς εκατομμύρια Αμερικανοί συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν χτυπήματα από τις υγειονομικές και οικονομικές επιπτώσεις του κορωνοϊού», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του AARP, Τζο Αν Τζένκινς (Jo Ann Jenkins).

Ωστόσο, η Νταϊάνα Λακρουά (Diana LaCroix), από την Ομάχα της Νεμπράσκα, λέει ότι η COLA της δεν μετριάζει την αύξηση του κόστους της υγειονομικής περίθαλψης τα περισσότερα χρόνια. Και έχει νέες ευθύνες. Η μικρότερη κόρη της και δύο εγγονές της μετακόμισαν μαζί της αυτό το καλοκαίρι, αφού ο ιδιοκτήτης του σπιτιού που νοίκιαζε η κόρη της αποφάσισε να το πουλήσει.

Η Λακρουά, που έχει αποσυρθεί από δουλειές εξυπηρέτησης πελατών, αγοράζει τώρα πάνες κάποιες ημέρες, ενώ αναζητά καλές προσφορές απολυμαντικού. «Κάτι πρέπει να δώσει», λέει. «Κάτι πρέπει να αλλάξει».

Οι άνθρωποι ηλικίας 65 ετών και άνω προτίμησαν τον Τραμπ το 2016, αλλά σε αυτές τις εκλογές ορισμένες δημοσκοπήσεις δείχνουν να προπορεύεται ο Μπάιντεν.

Ο Τραμπ τήρησε την υπόσχεσή του να μην μειώσει τις παροχές Κοινωνικής Ασφάλισης, αλλά αυτό το καλοκαίρι έστειλε μπερδεμένα μηνύματα με σχέδιο να αναστείλει προσωρινά την είσπραξη ορισμένων φόρων που χρηματοδοτούν το πρόγραμμα. Ενώ το προσωπικό του Λευκού Οίκου είπε ότι ήταν ένα περιορισμένο μέτρο που δεν θα είχε διαρκή αντίκτυπο, ο Τραμπ συνέχισε να υπαινίσσεται στους δημοσιογράφους ότι είχε κατά νου πολύ μεγαλύτερες φορολογικές περικοπές. Στις αρχές του έτους, είπε σε έναν ερευνητή ότι ήθελε να αντιμετωπίσει «δικαιώματα», ή προγράμματα παροχών, για μια δεύτερη θητεία.

Ο Μπάιντεν έχει ένα σχέδιο Κοινωνικής Ασφάλισης που θα αναβαθμίσει το COLA και θα το συνδέσει με έναν δείκτη πληθωρισμού που αντικατοπτρίζει πιο στενά τις αλλαγές στο κόστος για τους ηλικιωμένους, ιδίως την υγειονομική περίθαλψη. Αυτή ήταν μια προτεραιότητα για τους υποστηρικτές του. Θα αυξήσει επίσης τα ελάχιστα οφέλη για τους συνταξιούχους χαμηλότερου εισοδήματος, αντιμετωπίζοντας οικονομικές δυσκολίες μεταξύ των ηλικιωμένων.

Ο πρώην αντιπρόεδρος θα αυξήσει τους φόρους κοινωνικής ασφάλισης εφαρμόζοντας το φόρο μισθοδοσίας στα κέρδη πάνω από $400.000. Ο φόρος 12,4%, που κατανέμεται εξίσου μεταξύ των εργαζομένων και των εργοδοτών, επί του παρόντος ισχύει μόνο για τα πρώτα $137.700 των αποδοχών ενός ατόμου. Η αύξηση του φόρου θα πληρώσει για τις προτεινόμενες επεκτάσεις παροχών του Μπάιντεν και θα επεκτείνει επίσης τη διάρκεια ζωής του αποταμιευτικού ταμείου του προγράμματος κατά πέντε χρόνια, έως το 2040, σύμφωνα με το ακομμάτιστο Urban Institute.

Η Τζέιν Γουίλντεν (Jane Whilden) ζει σε ένα νοικοκυριό που βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην Κοινωνική Ασφάλιση. Η κάτοικος της Νότιας Νέας Ιερσέης συνταξιοδοτήθηκε νωρίς από μια εργασία τοπικής αυτοδιοίκησης για να φροντίσει την οικογένειά της, συμπεριλαμβανομένης της μητέρας και του συζύγου της, ενός συνταξιούχου φορτηγατζή.

Το πρόγραμμα θα έπρεπε να βρίσκεται στην κορυφή των προτεραιοτήτων για τους προεδρικούς υποψηφίους, είπε.

«Ολοι γερνούν και πρέπει να ξέρουμε τι συμβαίνει», δήλωσε η Γουίλντεν. «Δεν έχω ακούσει τι πρόκειται να κάνουν. Ακούμε απλώς κάθε είδους αρνητικά πράγματα». 

ΑΠ - ΕΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου