Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

Σας ευχόμαστε το Νέο Έτος να είναι γεμάτο από Χαρά, Υγεία, Προκοπή και ΕΙΡΗΝΗ. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.

Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2020

Συνάντηση Μητροπολίτη Σάρδεων Ευαγγέλου με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο

Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου, 2020
Από την συνάντηση του Μητροπολίτη Σάρδεων κ. Ευαγγέλου με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο (φωτογραφία: GOA)

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες του "Εθνικού Κήρυκα", ο Αρχιεπίσκοπος διαβεβαίωσε τον Μητροπολίτη Ευάγγελο ότι, όπως αναφέρθηκε και στην πρόσφατη Επαρχιακή Σύνοδο, θα υπάρξει και μισθολογική τακτοποίηση για την αξιοπρέπή διαβίωσή του.

Τονίζεται ότι ήταν η πρώτη επικοινωνία και κατά πρόσωπο συνάντηση που είχαν οι δυο ιεράρχες.

Η Αρχιεπισκοπή εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει τα κάτωθι:

"Τον Σεβ. Μητροπολίτη Σάρδεων κ. Ευάγγελο δέχθηκε σήμερα ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος και τον συνεχάρη για την εκλογή του στην ιστορική αυτή μητρόπολη του  πανσέπτου Οικουμενικού Θρόνου.

Κατά την αδελφική και εγκάρδια συνεργασία τους, οι δύο ιεράρχες συζήτησαν τα πρακτικά θέματα της παραδόσεως και παραλαβής της Ι. Μητροπόλεως Νέας Ιερσέης, ο δε Αρχιεπίσκοπος είχε την ευκαιρία να ανακοινώσει στον υψηλό επισκέπτη του την απόφαση της Ι. Επαρχιακής Συνόδου περί της μελλοντικής παρουσίας και δράσεώς του στην Αμερική.

Υπήρξε ταύτιση απόψεων σε όλα τα συζητηθέντα θέματα και εν κατακλείδι ο Αρχιεπίσκοπος παρεκάλεσε τον άγιο Σάρδεων να προστεί της Θ. Λειτουργίας την προσεχή Κυριακή, 18 Οκτωβρίου ε. έ., στον Ι. Καθεδρικό Ναό Αγ. Δημητρίου Αστορίας Ν. Υόρκης, όπου ο ίδιος ιεράρχης διετέλεσε επί σειράν ετών προϊστάμενος επιδείξας αξιομίμητη δράση και ποιμαντικό έργο".

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου