Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020

Η NASA απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα στις αυτοκινητοβιομηχανίες

Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου, 2020
Ζητά τη βοήθεια τους για την εξέλιξη του επόμενου σεληνιακού οχήματος.
Η NASA (National Aeronautics and Space Administration) απευθύνει κάλεσμα στις αμερικανικές εταιρείες για να τη βοηθήσουν να σχεδιάσει το επόμενο σεληνιακό όχημα το οποίο θα συμμετέχει στο πρόγραμμα “Artemis” μέσα στην επόμενη δεκαετία.
Το πρώτο κάλεσμα αφορά την εξέλιξη ρομποτικών συστημάτων μεταφοράς επιστημονικού εξοπλισμού στην επιφάνεια της σελήνης (robotic mobility systems) τα οποία θα λειτουργούν χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση.
Σε δεύτερη φάση, η Nasa ενδιαφέρεται να εξελίξει και οχήματα για αστροναύτες (human-class lunar rovers), γνωστά και ως LTV (Lunar Terrain Vehicle). Σύμφωνα με το brief, τα LTV θα έχουν ανοιχτή καμπίνα και θα επιτρέψουν στον άνθρωπο να εξερευνήσει για πρώτη φορά το Νότιο Πόλο της Σελήνης. Όπως αναφέρει ο Marchal Smith, διευθυντής των επανδρωμένων αποστολών εξερεύνησης, η μεγαλύτερη απόσταση που μπορεί να διανύσει με τα πόδια ένας αστροναύτης φορώντας τη στολή του είναι 800 μέτρα, οπότε στόχος τους είναι να τοποθετήσουν ένα όχημα κοντά στο σημείο της προσγείωσης, έτσι ώστε να επεκτείνει την ακτίνα επιστημονικών ερευνών.
Ο Marchal Smith πρόσθεσε ότι θα ήθελα να συνεργαστούν με αυτοκινητοβιομηχανίες που ηγούνται στους τομείς των οχημάτων παντός εδάφους, των ηλεκτρικών και των αυτόνομων οχημάτων. Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία είναι επίσης ανοιχτή στη χρήση υπάρχουσας τεχνολογίας από στρατιωτικά οχήματα, οχήματα αναψυχής κτλ.
Στα πλαίσια του προγράμματος Artemis, η NASA θα δοκιμάσει στη Σελήνη νέα συστήματα και τεχνολογίες που θα χρησιμοποιηθούν στην πρώτη επανδρωμένη αποστολή εξερεύνησης του Άρη που θα πραγματοποιηθεί μέσα στη δεκαετία του 2030.
[Πηγή: NASA]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου