Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2020

Η NASA απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα στις αυτοκινητοβιομηχανίες

Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου, 2020
Ζητά τη βοήθεια τους για την εξέλιξη του επόμενου σεληνιακού οχήματος.
Η NASA (National Aeronautics and Space Administration) απευθύνει κάλεσμα στις αμερικανικές εταιρείες για να τη βοηθήσουν να σχεδιάσει το επόμενο σεληνιακό όχημα το οποίο θα συμμετέχει στο πρόγραμμα “Artemis” μέσα στην επόμενη δεκαετία.
Το πρώτο κάλεσμα αφορά την εξέλιξη ρομποτικών συστημάτων μεταφοράς επιστημονικού εξοπλισμού στην επιφάνεια της σελήνης (robotic mobility systems) τα οποία θα λειτουργούν χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση.
Σε δεύτερη φάση, η Nasa ενδιαφέρεται να εξελίξει και οχήματα για αστροναύτες (human-class lunar rovers), γνωστά και ως LTV (Lunar Terrain Vehicle). Σύμφωνα με το brief, τα LTV θα έχουν ανοιχτή καμπίνα και θα επιτρέψουν στον άνθρωπο να εξερευνήσει για πρώτη φορά το Νότιο Πόλο της Σελήνης. Όπως αναφέρει ο Marchal Smith, διευθυντής των επανδρωμένων αποστολών εξερεύνησης, η μεγαλύτερη απόσταση που μπορεί να διανύσει με τα πόδια ένας αστροναύτης φορώντας τη στολή του είναι 800 μέτρα, οπότε στόχος τους είναι να τοποθετήσουν ένα όχημα κοντά στο σημείο της προσγείωσης, έτσι ώστε να επεκτείνει την ακτίνα επιστημονικών ερευνών.
Ο Marchal Smith πρόσθεσε ότι θα ήθελα να συνεργαστούν με αυτοκινητοβιομηχανίες που ηγούνται στους τομείς των οχημάτων παντός εδάφους, των ηλεκτρικών και των αυτόνομων οχημάτων. Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία είναι επίσης ανοιχτή στη χρήση υπάρχουσας τεχνολογίας από στρατιωτικά οχήματα, οχήματα αναψυχής κτλ.
Στα πλαίσια του προγράμματος Artemis, η NASA θα δοκιμάσει στη Σελήνη νέα συστήματα και τεχνολογίες που θα χρησιμοποιηθούν στην πρώτη επανδρωμένη αποστολή εξερεύνησης του Άρη που θα πραγματοποιηθεί μέσα στη δεκαετία του 2030.
[Πηγή: NASA]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου