Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020

Το τελευταίο αντίο στον σπουδαίο Ελληνα ηθοποιό Κώστα Βουτσά


Σάββατο, 29 Φεβρουαρίου, 2030



Κηδεία του ηθοποιού Κώστασ Βουτσά στην Αθήνα την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
ΑΘΗΝΑ. Σε κλίμα βαθιάς οδύνης, οικογένεια, συγγενείς, φίλοι, αλλά και πλήθος κόσμου αποχαιρέτησαν σήμερα, Παρασκευή, τον Κώστα Βουτσά, τον «αιώνιο έφηβο» του ελληνικού κινηματογράφου.
Η Εξόδιος Ακολουθία του αγαπημένου ηθοποιού τελέστηκε στη Μητρόπολη Αθηνών, όπου η σορός του τέθηκε αρχικά για την οικογένεια «κεκλεισμένων των θυρών» και στη συνέχεια σε λαϊκό προσκύνημα. Μετά την Εξόδιο Ακολουθία ακολούθησαν οι επικήδειοι που με μεγάλη συγκίνηση εκφώνησαν -κατά σειρά- ο συγγραφέας και κριτικός θεάτρου Κώστας Γεωργουσόπουλος, ο γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο διοικητικός ηγέτης της ΠΑΕ ΑΕΚ Δημήτρης Μελισσανίδης, ο ηθοποιός Νίκος Γαλανός εκ μέρους του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης Δικαιωμάτων Ελλήνων Ηθοποιών «Διόνυσος», ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρης Λιγνάδης, η κόρη του εκλιπόντος Νικολέτα Βουτσά και ο θετός γιος του Ανθιμος Ανανιάδης.
Ο Κώστας Βουτσάς έφυγε την περασμένη Τετάρτη από τη ζωή, ενώ πλήθος κόσμου συνέρρεε από προχθές στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης όπου η σορός του έχει τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.
Από νωρίς το πρωί, η οικογένειά του, συνάδελφοι και κοινό που τον λάτρεψε βρίσκονταν στη Μητρόπολη για το τελευταίο αντίο.
Περικυκλωμένη από κάμερες και δημοσιογράφους, η κόρη του, Σάντρα Βουτσά, δήλωσε προσερχόμενη στη Μητρόπολη: «Είναι μια τεράστια απώλεια για εμάς στην οικογένεια. Είναι συγκινητικό που είναι και για όλη την Ελλάδα, από αυτό που έχουμε δει αυτές τις μέρες και από τα μηνύματα που παίρνουμε. Ολος ο κόσμος τον αγαπούσε πάρα πολύ τον πατέρα μας και αυτό για εμάς είναι μια παρηγοριά».

Κηδεία του ηθοποιού Κώστασ Βουτσά στην Αθήνα την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

«Ο Κώστας Βουτσάς υπήρξε μια από τις σημαντικότερες μορφές του σύγχρονου ελληνικού θεάτρου ως λαϊκός κωμικός. Και τονίζω την έννοια. Ενας κωμικός ο οποίος κατόρθωσε να αποτυπώσει στη σκηνή, τη μίμηση πράξεως πάντα σπουδαίας και πάντα σοφής, τα ανθρώπινα καθημερινά πάθη. Οχι τις μεγάλες τραγικές μορφές με τα μεγάλα ελαττώματα και εγκλήματα, αλλά τον καθημερινό άνθρωπο. Τον άνθρωπο της διπλανής πόρτας, με τα πάθη του, με τα αδιέξοδά του, με τις φιλοδοξίες του, με τις αμαρτίες του τις καθημερινές, με τα όνειρά του. Αυτό είναι ο λαϊκός κωμικός -και όχι μόνο κωμικός. Ο λαϊκός ηθοποιός. Αυτός που πλάθει τα λαϊκά ήθη», δήλωσε, μεταξύ άλλων, στον επικήδειό του ο Κ. Γεωργουσόπουλος.
«Σε αποχαιρετούμε σήμερα Κώστα Βουτσά. Σε αποχαιρετά ολόκληρη η πόλη, ολόκληρη η χώρα, οι απανταχού Ελληνες. Που ξέρουν ότι φεύγεις πλήρης ημερών, αλλά χωρίς ποτέ να γεράσεις. Πάντα ως το τέλος νέος, σκαμπρόζος, χαρούμενος, χαμογελαστός, σοφός και ετοιμόλογος. Αποχαιρετούμε την αιώνια εφηβεία σου, τη δίχως τέλος χαρά που μας δίδαξες, τη διαρκή αισιοδοξία που μας μοίρασες απλόχερα. Το δικαίωμα στην ανεμελιά, την υποχρέωση απέναντι στον εαυτό μας να γινόμαστε καλύτεροι», τόνισε από την πλευρά του ο δήμαρχος της Αθήνας, Κώστας Μπακογιάννης.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου