Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Σάββατο, 29 Φεβρουαρίου 2020

Και οι γεωπολιτικές εξελίξεις στο Οικονομικό Φόρουμ των ΔελφώνΣτο 5o Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών θα υπάρξουν συζητήσεις και σημαντικές ομιλίες για όλα τα φλέγοντα θέματα της διεθνούς επικαιρότητας, καθώς 2019 ήταν μία χρονιά κολοσσιαίων γεωπολιτικών αλλαγών σε ολόκληρο τον πλανήτη με την μεταστροφή της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής σε διάφορες περιοχές, τον εμπορικό πόλεμο, την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τον εμφύλιο πόλεμο στη Λιβύη και την ανάδυση της Αφρικής στο παγκόσμιο οικονομικό γίγνεσθαι.
Στο Φόρουμ θα συζητηθούν οι τρόποι που οι εξελίξεις αυτές αλλάζουν τις στρατηγικές συμμαχίες και τις γεωπολιτικές ισορροπίες.
Για όλες αυτές τις συζητήσεις το Φόρουμ των Δελφών συνεργάζεται με μεγάλα δεξαμενές σκέψεις (think tanks) του εξωτερικού και σημαντικές αποστολές από το Atlantic Council, το Ίδρυμα Brookings, το Chatham House, το Wilson Center, το Bruegel το German Marshall Fund, το European Network of Political Foundations (ENOP) αλλά και ελληνικές δεξαμενές σκέψεις όπως το Δίκτυο, το ΕΛΙΑΜΕΠ και το Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων (ΙΔΙΣ).
Οι ειδικοί τους θα τοποθετηθούν για όλα τα μεγάλα θέματα της επικαιρότητας με σκοπό να διερευνήσουν και τελικά να τοποθετηθούν για όλες αυτές τις εξελίξεις, μεταξύ άλλων, την άνοδο της Ασίας στο παγκόσμιο γίγνεσθαι – πολιτικό και οικονομικό – την ενίσχυση της Ρωσίας και τον τρόπο που η Μόσχα έχει καταφέρει να «γεμίσει» τα κενά που αφήνει η Ουάσιγκτον στον πλανήτη, την οικονομική κυριαρχία του Πεκίνου, τις εξελίξεις στην Ουκρανία, αλλά και το Brexit, που αναμένεται να αλλάξει τη ζωή των Ευρωπαίων τους επόμενους μήνες, αν και όταν ολοκληρωθεί η συμφωνία αποχώρησης της Μεγάλης Βρετανίας στο τέλος του χρόνου.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου