Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020

Και οι γεωπολιτικές εξελίξεις στο Οικονομικό Φόρουμ των ΔελφώνΣτο 5o Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών θα υπάρξουν συζητήσεις και σημαντικές ομιλίες για όλα τα φλέγοντα θέματα της διεθνούς επικαιρότητας, καθώς 2019 ήταν μία χρονιά κολοσσιαίων γεωπολιτικών αλλαγών σε ολόκληρο τον πλανήτη με την μεταστροφή της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής σε διάφορες περιοχές, τον εμπορικό πόλεμο, την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τον εμφύλιο πόλεμο στη Λιβύη και την ανάδυση της Αφρικής στο παγκόσμιο οικονομικό γίγνεσθαι.
Στο Φόρουμ θα συζητηθούν οι τρόποι που οι εξελίξεις αυτές αλλάζουν τις στρατηγικές συμμαχίες και τις γεωπολιτικές ισορροπίες.
Για όλες αυτές τις συζητήσεις το Φόρουμ των Δελφών συνεργάζεται με μεγάλα δεξαμενές σκέψεις (think tanks) του εξωτερικού και σημαντικές αποστολές από το Atlantic Council, το Ίδρυμα Brookings, το Chatham House, το Wilson Center, το Bruegel το German Marshall Fund, το European Network of Political Foundations (ENOP) αλλά και ελληνικές δεξαμενές σκέψεις όπως το Δίκτυο, το ΕΛΙΑΜΕΠ και το Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων (ΙΔΙΣ).
Οι ειδικοί τους θα τοποθετηθούν για όλα τα μεγάλα θέματα της επικαιρότητας με σκοπό να διερευνήσουν και τελικά να τοποθετηθούν για όλες αυτές τις εξελίξεις, μεταξύ άλλων, την άνοδο της Ασίας στο παγκόσμιο γίγνεσθαι – πολιτικό και οικονομικό – την ενίσχυση της Ρωσίας και τον τρόπο που η Μόσχα έχει καταφέρει να «γεμίσει» τα κενά που αφήνει η Ουάσιγκτον στον πλανήτη, την οικονομική κυριαρχία του Πεκίνου, τις εξελίξεις στην Ουκρανία, αλλά και το Brexit, που αναμένεται να αλλάξει τη ζωή των Ευρωπαίων τους επόμενους μήνες, αν και όταν ολοκληρωθεί η συμφωνία αποχώρησης της Μεγάλης Βρετανίας στο τέλος του χρόνου.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου