Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020

Τι γίνεται με την Κυβέρνηση Μητσοτάκη;


Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου, 2020

Πέρασαν οκτώ μήνες από τότε που η Νέα Δημοκρατία έγινε κυβέρνηση και βλέπουμε να έχει μείνει πίσω σε πολλά πράγματα μερικά από τα οποία θα γίνουν «αγκάθι» για το μέλλον.
Βέβαια ο κ. Μητσοτάκης κυριολεκτικά βρήκε «καμένη γη» και οι επιλογές του δείχνουν ότι μέχρι σήμερα δεν είναι οι καλύτερες και σε πολλά σημεία έχει «βαλτώσει».

Όλα τα ρίχνουν στην οικονομία, την Ευρωπαϊκή Ένωση στα μνημόνια… 
Βέβαια οι Ευρωπαίοι με πρωταγωνιστές τους Γερμανούς δημιούργησαν μία εικόνα οικονομικού φόβου που έφτασε σε όλα τα Ελληνικά σπίτια.  Και αυτό για να σωθούν οι Γερμανικές Τράπεζες!

Όχι ότι δεν υπήρχε πρόβλημα στην οικονομία της Ελλάδας, η οποία ήταν ανεξέλεγκτη, αλλά αυτά τα προβλήματα υπήρχαν πολλά χρόνια και δυστυχώς υπάρχουν και σήμερα γιατί η δομή του κράτους είναι τέτοια που θα υπάρχει πρόβλημα για πολλά χρόνια, ίσως για πάντα.  Δεν μπορείς να βγάζεις 5 και να χαλάς 10.  

Για να φρενάρουν τις «πολυτέλειες» του Έλληνα και της Ελληνίδας τους έκοψαν τις συντάξεις, τους μισθούς.  Από την άλλη μεριά έκλεισαν εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις και πολλοί βρέθηκαν στο δρόμο, ενώ άλλοι, χιλιάδες, έπεσαν από τις ταράτσες, φουρκίστηκαν ή αυτοκτόνησαν με διαφόρους τρόπους!  Τρομερό.

Έτσι οι Έλληνες μαζί και εμείς εναποθέσαμε τις προσδοκίες μας στον Κυριάκο.  Νέος είπαμε, μορφωμένος, με αμερικάνικη νοοτροπία… αλλά...

Αυτό που βλέπουμε τελευταία στα νησιά του Αιγαίου με τα ΜΑΤ είναι αίσχος και την ευθύνη την έχει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός.  Βέβαια ο Μητσοτάκης βρήκε χιλιάδες λαθρομετανάστες και καθημερινά μπαίνουν στο «ξέφραγο αμπέλι ΕΛΛΑΣ» αλλά δεν πήρε δυναμική θέση εναντίον των Ευρωπαίων για το θέμα αυτό και να που φτάσαμε.  Άραγε θα σταματήσει εδώ ή θα γενικευτεί το κακό;

Πάμε τώρα στην πολιτική για την Ομογένεια.  ΤΙΠΟΤΑ.  Ουδεμία συνεργασία, ουδένα σχέδιο για την συνεργασία με τον Ελληνισμό που βρίσκετε στα τέσσερα σημεία της Γης.

Η επιλογή του κ. Διαματάρη στη θέση του Υφυπουργού Εξωτερικών αναπτέρωσε τις προσδοκίες ότι «να κάτι θα γίνει, ο Διαματάρης ξέρει την Ομογένεια από πρώτο χέρι».  Στο παρελθόν κυβερνήσεις είχαν υπουργούς που δεν είχαν καμία γνώση με το αντικείμενο.  Βλέπαμε υπουργό Υγείας που δεν γνώριζε τίποτα από υγεία.  Βλέπαμε υπουργό Γεωργίας που αμφιβάλω εάν γνώριζε τη διαφορά από τι είναι βελανίδι και τι κάστανο!
Να όμως μέσα σε λίγους μήνες ο κ. Διαματάρης απομακρύνθηκε.  Η Ομογένεια;  

Για άλλη μία φορά καλείται η Εκκλησία να παίξει ρόλο.  Μπορεί όμως να παίξει η Εκκλησία αυτό το ρόλο;  Αμφιβάλω, γιατί οι καιροί έχουν αλλάξει και τα παιδιά μας απομακρύνονται!  Λένε, ότι φταίνε οι γονείς!  Δεν έκαναν αυτό, το άλλο, για να παραμείνουν τα παιδιά στην ενορία, στην κοινότητα.  Αρκετά παιδιά έμειναν.  Τα άλλα όμως;  Μήπως φταίνε και άλλοι εκτός από τους γονείς; 

Η συμβουλή μου στον Κυριάκο είναι αμέσως να κάνει ανασχηματισμό και να βάλει ανθρώπους που ξέρουν τον τομέα για τον οποίο θα επιλεγούν και να κοιτάξει το «μεγαλύτερο σύμμαχο της Ελλάδας, την ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ» (αυτό το έλεγε ο πατέρας του).

Θα μου πεις υπάρχει και η άλλη εκδοχή των μηδενιστών, των απάτριδων, των… των...  Ναι αλλά, εμείς που ενδιαφερόμαστε γιά τον Ελληνισμό και την Ελλάδα θέλουμε συνεργάτες και υποστηρικτές για να υπάρχει η Ελληνική ταυτότητα, η Γλώσσα, να υπάρχει ο ίδιος ο Ελληνισμός.

Ο γιαλός μπορεί να είναι στραβός, πάντα έτσι ήταν, εμείς όμως, δεν πρέπει να αρμενίζουμε στραβά.

Η Σύνταξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου