Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020

Κοροναϊός: Έφτασαν τους 2.699 οι νεκροί! Κι άλλος θάνατος στο Diamond Princess


Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου, 2020

73 νέους θανάτους προκάλεσε ο κοροναϊός το τελευταίο 24ωρο, με τος 71 από αυτούς να βρίσκονται στην Κίνα.

Την ίδια ώρα τα νέα κρούσματα παγκοσμίως έφτασαν τα 530 μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα, με τον ρυθμό εξάπλωσης πλέον να έχει αρχίσει να μειώνεται στην Κίνα και να αυξάνεται εκτός αυτής!
Στην Κίνα, η συντριπτική πλειονότητά τους, οι θάνατοι αναφέρθηκαν στην επαρχία Χουμπέι, επίκεντρο της κρίσης — ανήλθαν σε 68 εκεί — ενώ δύο θάνατοι καταγράφηκαν στην επαρχία Σαντόνγκ και άλλος ένας στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ.
Στην Γουχάν, τη μεγαλούπολη που αποτελεί πρωτεύουσα της Χουμπέι, οι θάνατοι ανήλθαν σε 56.
Τα 509 κρούσματα είναι αισθητά περισσότερα από τα 409 που καταγράφηκαν την Κυριακή.
Με βάση τα νεότερα στοιχεία των κινεζικών υγειονομικών αρχών, ο συνολικός αριθμός των θανάτων εξαιτίας της επιδημίας πνευμονίας που προκαλεί ο COVID-19 ανέρχεται σε 2.699 παγκοσμίως..
Το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Κίνα, ανήλθε ως τα μεσάνυχτα της Δευτέρας σε 77.780

Μόλις 9 κρούσματα εκτός Χουμπέι

Πάντως ο αριθμός των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορονοϊού εκτός της επαρχίας Χουμπέι, περιορίστηκε σε εννέα χθες Δευτέρα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας.
Η Επιτροπή επισήμανε ότι ο αριθμός των αποθεραπευθέντων ξεπέρασε αυτόν των νέων κρουσμάτων, για έβδομη συναπτή ημέρα.
Χθες Δευτέρα έλαβαν εξιτήριο από τα νοσοκομεία 2.684 άνθρωποι.
Συνολικά, 27.441 ασθενείς αποθεραπεύθηκαν και έλαβαν εξιτήριο από το ξέσπασμα της κρίσης τον Δεκέμβριο.

Κι άλλος νεκρός στο Diamond Princess

Την ίδια ώρα ακόμη ένας, ο τέταρτος μέχρι σήμερα, από τους επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου Diamond Princess, το οποίο παραμένει αγκυροβολημένο στη Γιοκοχάμα, υπέκυψε μετά τη μόλυνσή του από τον κορονοϊό.
Επρόκειτο για ηλικιωμένο άνθρωπο, πάνω από 80 ετών, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο.
Οι αρχές της Ιαπωνίας δέχονται ολοένα πιο έντονες επικρίσεις για τον τρόπο που χειρίστηκαν την κρίση του κρουαζιερόπλοιου της αμερικανικής ναυτιλιακής εταιρείας Carnival Corp, καθώς παρά τα υποτιθέμενα μέτρα καραντίνας πάνω στο σκάφος, εκατοντάδες επιβάτες μολύνθηκαν.
Ο αριθμός των ασθενών εξάλλου αυξάνεται στην Ιαπωνία, με την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε να αναμένεται να ανακοινώσει μέτρα για την καταπολέμηση της επιδημίας αργότερα σήμερα.

Ακόμα ένας θάνατος στην Νότια Κορέα

Επίσης εξήντα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κοροναϊού καταγράφηκαν στη Νότια Κορέα, με τον συνολικό απολογισμό των ασθενών που έχουν μολυνθεί να ανέρχεται πλέον σε 893, ανακοίνωσαν το Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών της Νότιας Κορέας (Korea Centres for Disease Control and Prevention, KCDC).
Από τα νέα κρούσματα, τα 16 αναφέρθηκαν στην πόλη Ντέγκου, όπου έχει την έδρα της μια χριστιανική αίρεση που έχει βρεθεί στο επίκεντρο της κρίσης, και 33 στην επαρχία Βόρεια Τσονγκσάνγκ, που την περιβάλλει.
Επιπλέον, άλλος ένας ασθενής υπέκυψε, γεγονός που αυξάνει τον απολογισμό των νεκρών στη Νότια Κορέα εξαιτίας της επιδημίας του COVID-19 σε 8.
Η αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η χαμηλότερη που έχει καταγραφεί τις τελευταίες τέσσερις ημέρες.
Πάντως ο αριθμός των κρουσμάτων σημαίνει ότι η Νότια Κορέα συνεχίζει να είναι η μεγαλύτερη εστία του κοροναϊού πέραν της ηπειρωτικής Κίνας, όπου εμφανίστηκε τον Δεκέμβριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου