Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020

Γιουρόπα Λιγκ-Ολυμπιακός: Για το «θαύμα» στο Λονδίνο

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Λένε ότι όσα δεν φέρνει ο χρόνος τα φέρνει η στιγμή. Αυτό συνέβη και χθες στο «Καραϊσκάκη». Μερικά δευτερόλεπτα αδράνειας ήταν αρκετά για να στερήσουν από τον Ολυμπιακό το αποτέλεσμα εκείνο που θα του άφηνε ανοιχτή την υπόθεση πρόκρισης στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ. Μια αντεπίθεση της Αρσεναλ, από αυτές που διδάσκονται στα σεμινάρια προπονητικής, έκρινε το παιχνίδι στο Φάληρο, χαρίζοντας τη νίκη με 1-0 στους Λονδρέζους, οι οποίοι πλέον έχουν τον πρώτο λόγο στη ρεβάνς της επόμενης Πέμπτης, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι θα απουσιάζει ο Σεμέδο, ο οποίος δέχθηκε κίτρινη κάρτα.
Οι «ερυθρόλευκοι» μπορούν να αισθάνονται εν μέρει αδικημένοι από την έκβαση του αγώνα, καθώς ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, είχαν και αυτοί τις στιγμές τους για να πετύχουν κάποιο τέρμα, αλλά το ρίσκο του Μαρτίνς στο τελευταίο τέταρτο για να φτάσει στη νίκη έφερε τελικά το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που προσδοκούσε.
Ο Ολυμπιακός, ωθούμενος και από την εκπληκτική ατμόσφαιρα που είχαν δημιουργήσει οι οπαδοί του, θέλησε να αιφνιδιάσει την Αρσεναλ. Μπήκε πιο δυνατά και μόλις στο 3ο λεπτό απείλησε την εστία των Λονδρέζων, όταν ο Βαλμπουενά έπιασε το σουτ στην κίνηση, αλλά ο Λένο απέκρουσε εντυπωσιακά.
Για περίπου 15 λεπτά στο πρώτο μέρος ο Ολυμπιακός ήταν κυρίαρχος. Μετά, όμως, η Αρσεναλ ισορρόπησε το παιχνίδι και έφτασε και αυτή κοντά στο γκολ με τον Λακαζέτ στο 20ό λεπτό, αλλά το πλασέ του Γάλλου από πολύ καλή θέση μέσα από την περιοχή, έφυγε άουτ. Στη συνέχεια το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο, και παρά το γεγονός ότι το 0-0 έμεινε έως και την ολοκλήρωση του 45λεπτου.
Ο Ολυμπιακός προσπάθησε με τον ίδιο τρόπο να ξεκινήσει και στο δεύτερο ημίχρονο, όμως αυτή τη φορά η Αρσεναλ ήταν πιο… διαβασμένη και δεν επέτρεψε στους «ερυθρόλευκους» να βρουν χώρους προς την περιοχή του Λένο, κάτι που είχε και ως συνέπεια να πέσει ο ρυθμός του αγώνα σε σχέση με το πρώτο μέρος.
Ετσι, στο 65ο λεπτό, ίσως νωρίτερα από ό,τι το είχε στο μυαλό του, ο Πέδρο Μαρτίνς έριξε στην «αρένα» τον Κώστα Φορτούνη, αλλάζοντας τον σχηματισμό του Ολυμπιακού σε 4-2-3-1 και δίνοντάς του πιο επιθετικό χαρακτήρα. Στο 74ο λεπτό, ο Βαλμπουενά απείλησε με εκτέλεση φάουλ, αλλά ο Λένο με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε. Ο Ολυμπιακός φάνηκε να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο, αλλά στο ποδόσφαιρο αν δεν βάλεις γκολ είναι δεδομένο ότι θα το δεχτείς.
Η Αρσεναλ, εκμεταλλευόμενη τους χώρους που άφησαν οι «ερυθρόλευκοι», βρήκε τελικά το τέρμα που της κάνει πιο εύκολη τη ζωή στη ρεβάνς. Στο 81ο λεπτό ο Σάκα έφυγε από τα αριστερά, έβγαλε παράλληλα στον Λακαζέτ, που πρόλαβε τους στόπερ του Ολυμπιακού και από τη μικρή περιοχή νίκησε τον Σα, κάνοντας το 1-0. Στα τελευταία λεπτά οι Λονδρέζοι κυριάρχησαν, χάνοντας στο 85΄ νέα ευκαιρία με τον Λακαζέτ, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Παπασταθόπουλος είχε κεφαλιά στο δοκάρι. 
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Τσιμίκας, Σεμέδο, Μπα, Ελαμπντελαουί, Γκιγέρμε, Καμαρά, Μπουχαλάκης (65΄ Φορτούνης), Βαλμπουενά, Μασούρας (75΄ Λοβέρα), Ελ Αραμπί.
ΑΡΣΕΝΑΛ (Μικέλ Αρτέτα): Λένο, Παπασταθόπουλος (90΄ Μέιτλαντ-Νάιλς), Μουστάφι, Νταβίντ Λουίζ, Σάκα, Τζάκα, Γκεντουζί, Μαρτινέλι (57΄ Θεμπάγιος), Γουίλοκ (75΄ Πέπε), Ομπαμεγιάνγκ,  Λακαζέτ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου