Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020

Σύγκρουση στη Βουλή για τα επεισόδια στα νησιά

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου, 2020

ΓΙΩΡΓΟΣ Σ. ΜΠΟΥΡΔΑΡΑΣ

Η εκρηκτική κατάσταση στα νησιά περί το προσφυγικό-μεταναστευτικό, πυροδότησε σήμερα στη Βουλή σφοδρή αντιπαράθεση κυβέρνησης-αντιπολίτευσης, με το ΣΥΡΙΖΑ να αναδεικνύει το ιδιαιτέρως ευαίσθητο αυτό θέμα σε αφορμή για μετωπική επίθεση στην ΝΔ, και το ΚΙΝΑΛ ματαίως να επαναλαμβάνει πως χρειάζεται εθνική συνεννόηση για να αποφευχθούν χειρότερες εξελίξεις. Η κυβερνώσα πλειοψηφία δέχθηκε τα πυρά όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης, πλην όμως απήντησε μόνο στο ΣΥΡΙΖΑ.
«Τι έγινε με την αποσυμφόρηση; Τι έγινε με το επιτελικό κράτος; Γιατί αποφασίσατε ότι δεν είναι το κλειδί η αποσυμφόρηση, αλλά η αποτροπή; Πώς εξηγείτε εσείς ότι τέσσερις φορές πάνω είναι οι πρόσφυγες αυτήν τη στιγμή σε αυτά τα νησιά;» άνοιξε τον κύκλο της σύγκρουσης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ευκλ. Τσακαλώτος, λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης για το Ασφαλιστικό στην Ολομέλεια. «Πώς αντιμετωπίζετε αυτήν την κατάσταση; Με κλειστά κέντρα; Και όταν στα κλειστά κέντρα αντιδρούν οι νησιώτες τους κάνετε επίταξη στην περιουσία και όταν αντιδρούν στην επίταξη της περιουσίας τους, στέλνετε τα ΜΑΤ και δέρνετε τον κόσμο; Αυτή είναι η απάντησή σας; Και για να καλύψετε αυτό, βάζετε τον κ. Πέτσα να λέει ότι επειδή έχουμε ιούς πρέπει να υπάρχουν κλειστά κέντρα γιατί κινδυνεύει η δημόσια υγεία;» Συνέχισε ο κ. Τσακαλώτος για να προσθέσει ότι πέραν των άλλων απουσιάζει από την κυβερνητική πολιτική και πρακτική ο ανθρωπισμός.
«Μας κάνει έκπληξη αυτή η ωμή βία απέναντι σε συμπατριώτες μας. Είναι και απρόσμενη. Ξέρετε καλά ότι οι περισσότεροι είναι δικοί σας ψηφοφόροι, δεν είναι ψηφοφόροι της αριστεράς. Πραγματικά, σας το λέω λίγο σκωπτικά, αν συνεχίσετε να τους δέρνετε τελικά θα γίνουν δικοί μας ψηφοφόροι», σχολίασε με καυστικό τρόπο ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25 Κλ. Γεωργιάδης.
«Σήμερα ζούμε το εξής: επιδόματα στους λαθρομετανάστες και ξύλο στους Έλληνες. Φθάνουν στο λιμάνι αστυνομικοί, και αντί να κατέβουν για να προστατεύσουν τους Έλληνες κατοίκους νησιώτες και να έχουν ένα αίσθημα ασφάλειας παραπάνω από τους λαθρομετανάστες, που είναι πλέον υπερδιπλάσιοι των Ελλήνων, εμείς προστατεύουμε τους λαθρομετανάστες και δέρνουμε τους Έλληνες. Αυτή είναι η ΝΔ», είπε ασπόνδυλα την πλευρά της Ελλ. Λύσης ο κ. Κ.Χήτας.
«Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση ότι αντί να στείλει καράβια για να απεγκλωβίσει τους πρόσφυγες και να τους μεταφέρει εκτός νησιών, κάνει απόβαση που θυμίζει πολεμική επιχείρηση και ασκήσεις κατοχής», είπε σε υψηλότατους τόνους ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ κ.Αθ. Παφίλης.
Για πλήρη ανετοιμότητα της κυβέρνησης, αμηχανία, απουσία σχεδίου και δειλία έναντι της αντιπολίτευσης μίλησε από το ΚΙΝΑΛ ο κ. Α. Λοβέρδος για να υπογραμμίσει: «Εάν συνεχιστεί η κατάσταση αυτή, θα πιαστούμε ως πολιτικό σύστημα και ως χώρα παντελώς ανίκανοι να αντιμετωπίσουμε το κορυφαίο θέμα που όπως βλέπουμε σε πολλές χώρες της Ευρώπης, στις περισσότερες μεταβάλλονται τα δεδομένα των πολιτικών συστημάτων. Οι λαοί αισθάνονται εγκαταλελειμμένοι και ακροδεξιές φωνές παίρνουν τη σκυτάλη από τους δικομματιστές και κερδίζουν πλειοψηφίες. Εάν δεν συνεννοηθούμε, μετά από λίγο καιρό όλα αυτά που ξέρουμε για παρόντες συσχετισμούς πολιτικών δυνάμεων θα είναι παρελθόν και στην θέση των δικών μας πολιτικών δυνάμεων θα είναι άλλες με άλλου είδους πολιτικό λόγο. Κάνουμε έκκληση να υπάρξει μια συνεννόηση, να εγκαταλειφθούν ακραίες θέσεις από τα αριστερά ή από τα δεξιά και να επικεντρωθούμε σε αυτό που η χώρα έχει ανάγκη».
Απέναντι σε αυτή την κριτική, η κυβερνώσα πλειοψηφία διά του κ. Σπ.Λιβανού απήντησε ότι ο κ. Τσακαλώτος και ο ΣΥΡΙΖΑ πυροδοτούν το λαϊκισμό. «Προκαλείτε τον λαϊκισμό, κυρίως, όμως, προκαλείτε τις ακραίες φωνές και δεν βάζετε λίγο το μυαλό σας να σκεφτεί τι προκαλείτε και τι έρχεται στο μέλλον. Είστε παντελώς ανεύθυνοι και στην αντιπολίτευση, αλλά κυρίως όταν κυβερνήσατε».
Ο κ. Λιβανός σημείωσε ότι πράγματι η κυβέρνηση αιφνιδιάστηκε από τις μεγάλες ροές, και πως έγιναν λάθη αλλά διορθώθηκαν. μίλησε, επίσης, για εξάντληση του διαλόγου με τους φορείς, και για συγκεκριμένο σχέδιο: «Για τη δημιουργία κλειστών κέντρων που θα βοηθήσουν τα νησιά, θα διασφαλίσουν τη δημόσια υγεία, και θα βοηθήσουν στη διασφάλιση της δημόσιας τάξης. Είμαστε αποφασισμένοι». Το κυβερνητικό σχέδιο, όπως πρόσθεσε, περιλαμβάνει ακόμα την ασφαλή φύλαξη των συνόρων, την επιτάχυνση της απονομής ασύλου σε είκοσι τέσσερις ημέρες με το απώτατο όριο να έρχεται σε δύο μήνες και τις επιστροφές. Και απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ συμπλήρωσε: «Είναι απόλυτο θράσος να έρχεσθε εσείς να μας κουνάτε το χέρι, όταν με τις ιδεολογικές σας εμμονές ανοίξατε τα σύνορα, δεν εκμεταλλευθήκατε τον χρόνο των ήπιων ροών για να δημιουργήσετε εκεί δομές που θα αντιμετωπίσουν τις μεγαλύτερες που ήρθαν, αφήσατε ένα απόλυτο μπάχαλο με τον μη έλεγχο των οικονομικών των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, δεν απορροφήσατε κονδύλια και τελικά αφήσατε και εβδομήντα χιλιάδες αιτήσεις ασύλου κάβα για τους επόμενους».
KΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου