Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020

Ενοχο έκρινε το δικαστήριο τον Harvey Weinstein για σεξουαλικές επιθέσεις

Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου, 2020
(Elizabeth Williams via AP)
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ενοχος κρίθηκε την Δευτέρα ο Χάρβεϊ Γουάινστιν (Harvey Weinstein) κατά τη δίκη του για σεξουαλικές επιθέσεις, μία απόφαση που σηματοδοτεί την πτώση του ισχυρού άντρα του Χόλιγουντ και αποτελεί ορόσημο για το κίνημα #MeToo.
Το δικαστήριο κατέληξε σε αυτή την ετυμηγορία μετά από εβδομάδες – συχνά επίπονων –  καταθέσεων από μάρτυρες που κατηγορούσαν τον Γουάινστιν για βιασμούς, θωπεύματα και ανήθικες προτάσεις.
Η συγκεκριμένη καταδίκη ήταν το επιστέγασμα χρόνιων φημών για τη συμπεριφορά του κινηματογραφικού παραγωγού του Χόλιγουντ, οι οποίες μετατράπηκαν σε καταιγίδα κατηγοριών το 2017, γεγονός που είχει σαν αποτέλεσμα να μπει άδοξο τέλος στην καριέρα του Γουάινστιν και να δοθεί σημαντική ώθηση στο κίνημα #MeToo – ένα παγκόσμιο κίνημα που προτρέπει τις γυναίκες να καταγγέλουν τις σεξουαλικές επιθέσεις που δέχονται από ισχυρά πρόσωπα στην κοινωνική, πολιτική και οικονομική ιεραρχία.
Το δικαστήριο, το οποίο αποτελούνταν από εφτά γυναίκες και πέντε άντρες, χρειάστηκε πέντε ημέρες για να καταλήξει στην απόφαση για την ενοχή του Γουάινστιν.
Οι ένορκοι βρήκαν ένοχο τον Χάρβεϊ Γουάινστιν σε δύο μόνο από τις πέντε κατηγορίες, απαλλάσσοντάς τον από τις δύο σοβαρότερες, που θα επέφεραν ισόβια φυλάκιση. Ειδικότερα, βρέθηκε ένοχος βιασμού σε τρίτο βαθμό και σεξουαλική επίθεση σε πρώτο βαθμό.
Ο βιασμός τρίτου βαθμού αφορά περίπτωση που σημειώθηκε το 2013 και η σεξουαλική επίθεση αφορά στοματικό σεξ το 2006.
Οι ένορκοι όμως δεν τον βρήκαν ένοχο για την πλέον σοβαρή κατηγορία που θα του επέφερε ισόβια φυλάκιση και αφορούσε σεξουαλική επίθεση αρπακτικού (predatory sexual assault).
Nα σημειωθεί ότι είχε ήδη φανεί ότι οι ένορκοι δεν συμφωνούσαν στις δύο βασικές κατηγορίες, καθώς το απόγευμα της Παρασκευής, οι ένορκοι είχαν στείλει σημείωμα στον δικαστή.
Οπως και να έχει, σύμφωνα με το «Reuters», ο κινηματογραφικός παραγωγός φαίνεται να είναι αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης που αγγίζει τα 25 χρόνια.
Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου