Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Δευτέρα, 3 Φεβρουαρίου 2020

Ανασχηματισμός εν όψη; Ε, και εμάς τι μας ενδιαφέρει. Ή μάλλον, εμείς τους ενδιαφέρουμε πέρα από κάποιους φόρους και παράβολα;


Δευτέρα, 3 Φεβρουαρίου, 2020

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μας από την Αθήνα ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης θα κάνει μερικό ανασχηματισμό.  Τώρα, ο χρόνος που θα γίνει αυτή η κίνηση τοποθετείτε στο τέλος Μαρτίου, χωρίς αυτό να εννοεί ότι αυτό μπορεί να γίνει λίγο νωρίτερα ή λίγο αργότερα.
Οι αλλαγές θα γίνουν για λόγους τακτικής γιατί υπουργοί και υφυπουργοί «δεν τραβάνε» είτε γιατί το υπουργείο ή υφυπουργείο που τους δόθηκε δεν είναι το αντικείμενό τους είτε γιατί οι ίδιοι «απέτυχαν».

Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες μας σε αυτούς που «τρίζει» η καρέκλα τους είναι και οι Δένδιας και Αυγενάκης.  Ο πρώτος σαν υπουργός των Εξωτερικών και ο Αυγενάκης με το ποδόσφαιρο.  

Στο Υπουργείο Εξωτερικών και συγκεκριμένα η «παραίτηση» του Αντώνη Διαματάρη δεν ωφέλησε την Κυβέρνηση γιατί ο Διαματάρης έχει γνώση από πρώτο χέρι γιατί έχει ζήσει την Ομογένεια και μπορούσε να κάνει πολλά περισσότερα από τον κ. Βλάση* ο οποίος δεν γνωρίζει την Ομογένεια.   Μάλιστα, αυτό που είπε o Βλάσης προκάλεσε γέλια «… γνωρίζω την Ομογένεια από ταξίδια που έκανα στην Αμερική σε εκδηλώσεις των Αρκάδων».

Έχουμε πληροφορίες για «φατρίες» που υπάρχουν στη Νέα Δημοκρατία, Καραμανλικοί, Μητσοτακικοί, Σαμαρικοί και πάει λέγοντας.  Ας τα βρουν, γιατί υπάρχει και η άλλη λύση αυτοί των «μηδενιστών», αυτών που δεν έχουν Ελληνική εθνική συνείδηση, αυτών που ζούνε στο κόσμο τους.  Εκτός και εάν… όλος ο ντόρος γίνεται για το πάπλωμα ή τη κουτάλα!

Και λέγοντας για την Ελληνική Ομογένεια τι θα γίνει τελικά;  Ποια είναι η συνεργασία και επικοινωνία της «Μητέρας Πατρίδας» με την Ελληνική Ομογένεια και ποια η συνεργασία;  Εάν εξαιρέσουμε τις φιλότιμες προσπάθειες και πολλές φορές εις βάρος του προσωπικού τους χρόνου των προξένων και του προσωπικού αλλά και σε πολλές περιπτώσεις τις τσέπης των η Ελληνική Ομογένεια χάνεται.  Και δεν χάνεται γιατί δεν υπάρχει το ενδιαφέρον πολλών Ομογενών αλλά χάνετε από την ουσιαστική αδιαφορία της Ελλάδας η οποία για πολλά χρόνια αναγνωρίζει ως ηγέτες της υπαλλήλους ή επιχειρηματίες και όχι εκλεγμένους αξιωματούχους των δευτεροβάθμιων οργανώσεων.

Κάτι πήγε να γίνει με το Ελληνο-Αμερικάνικο Εθνικό Συμβούλιο και το ΣΑΕ τα οποία και τα δύο καταπολεμήθηκαν από τους έμμισθους ηγέτες.  Το μεν πρώτο, γιατί μετά το Σπυρόπουλο που έβαζε το χέρι στη τσέπη ουσιαστικά τελείωσε.   Το δε ΣΑΕ που «στήθηκε και χειραγωγήθηκε» από τις Ελληνικές κυβερνήσεις όταν ήρθε η περίοδος των «αχαμνών» αγελάδων πάει και αυτό.  Πρέπει να αναγνωρίσουμε τις προσπάθειες που έγιναν των δύο αυτών τριτοβάθμιων οργανισμών που μετά Χρήστου Τομαρά και Θεόδωρου Σπυρόπουλου εποχή, τίποτα!
Για αυτό η Ελλάδα θα πρέπει να κάνει Υπουργείο Ελλήνων του Εξωτερικού.  Το υφυπουργείο και η Γενική Γραμματεία δεν είναι αρκετά για έναν Ελληνισμό κάπου πέντε εκατομμυρίων.  Πρέπει αμέσως να γίνει ουσιαστική συνεργασία με την Ελληνική Ομογένεια, εδώ και τώρα αρχίζοντας από τις δευτεροβάθμιες Ομοσπονδίες.

Αυτό με την ψήφο των Ομογενών ήταν το κερασάκι στη τούρτα που μας έκανε να πούμε «άστε στο διάολο…» μας δουλεύτε ψηλό γαζί.  Μας χτυπάτε στον ώμο ότι είμαστε οι καλύτεροι Έλληνες και νομίζετε ότι με ένα «δούλεμα» που μας κάνατε κάτι πετύχατε!

Δυστυχώς, εδώ και πολλά χρόνια αποτύχατε κύριοι της Αθήνας.  Για αυτό η σημερινή κυβέρνηση πρέπει να πλησιάσει και να συνεργαστεί με την ομογένεια και τις ομογενειακές οργανώσεις ΤΩΡΑ, ΣΗΜΕΡΑ.  Θα είναι καταστρεπτικό εάν χαθεί η Ελληνική Ομογένεια. 
Δεν υπάρχει η πολυτέλεια του χρόνου!

* Εκ παραδρομής το όνομα του κ. Βλάση ήταν λάθος.  Ευχαριστούμε τον κ. Χάρη Κατή για την ενημέρωση και διόρθωση.

paneliakos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου