Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου 2020

Ηχηρό «όχι» από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στον Ιεροσολύμων Θεόφιλο


Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου, 2020Η αντιπροσωπεία του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλου στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βρθολομαίο. Διακρίνονται από αριστερά: Αρχιεπίσκοπος Ανθηδώνος Νεκτάριος, Επίτροπος του Παναγίου Τάφου στην Κωνσταντινούπολη, ο Μητροπολίτης Βόστρων Τιμόθεος, Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Κύπρο και ο Μητροπολίτης Καπιτωλιάδος Ησύχιος. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ-ΝΙΚΟΣ ΜΑΓΓΙΝΑΣ
ΒΟΣΤΩΝΗ. Ένα ηχηρό όχι εισέπραξε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος, από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020, να συμμετάσχει στην «Σύναξη» που συγκαλεί στο Αμμάν της Ιορδανίας την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου. Συγκεκριμένα, ο Πατριάρχης Θεόφιλος έστειλε το Σάββατο αντιπροσωπεία του στον Οικουμενικό Πατριαρχείο την οποία αποτελούσαν οι Μητροπολίτες Καπιτωλιάδος Ησύχιος και Βόστρων Τιμόθεος, καθώς και ο Αρχιεπίσκοπος Ανθηδώνος Νεκτάριος, Επίτροπος του Παναγίου Τάφου στην Κωνσταντινούπολη.
Η αντιπροσωπεία επέδωσε επιστολή στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο την οποία ανέγνωσε εν τάχει και την έβαλε ξανά στον φάκελο. Η αντιπροσωπεία του Θεόφιλου προσπάθησε να πείσει τον Οικουμενικό να μεταβεί και να προστεί στη Σύναξη, λέγοντας ότι Εσείς Παναγιότατε είσθε ο Πρώτος.
Ο Πατριάρχης φέρεται να απάντησε ότι ο Ιεροσολύμων είναι αναρμόδιος για τη σύγκληση Σύναξης Προκαθημένων όπως επίσημα του έχει δηλώσει με επιστολή του και ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει, ενώ τους έθεσε προ των ευθυνών τους για την βλάβη που προκαλείται στην ενότητα της Ορθοδόξου Εκκλησίας.
Πληροφορίες του «Ε.Κ.» αναφέρουν ότι ο Θεόφιλος έχει θορυβηθεί με την τροπή  που παίρνει η ενέργεια του αυτή η οποία δυναμιτίζει την ενότητα της Εκκλησίας και υπονομεύει το Οικουμενικό Πατριαρχείο, την οποία ανήγγειλε αμέσως μετά τη συνάντηση του με τον Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλο και τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν στο τέλος Νοεμβρίου 2019 στη Μόσχα, γι’ αυτό τώρα προσπαθεί να πει ότι δεν θα γίνει Σύναξη, αλλά «οικογενειακή συγκέντρωση των Προκαθημένων που σκοπό έχει τον διάλογο».
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτή «η οικογενειακή συγκέντρωση των Προκαθημένων» δεν θα καταλήξει πουθενά, δεν θα εξαχθούν συμπεράσματα, ενώ στο ανακοινωθέν  που θα εκδώσουν θα τονίζουν ότι η σύγκληση των Προκαθημένων είναι προνόμιο του Οικουμενικού Πατριάρχη, καθώς και η χορήγηση Αυτοκεφαλίας σε τοπικές Εκκλησίες. Στο Φανάρι ωστόσο επικρατεί δυσπιστία για όλα αυτά και υποδεικνύουν στον Θεόφιλο να μην προχωρήσει.
Επιθυμία του Θεοφίλου ήταν να μην δημοσιοποιηθεί η κίνηση του αυτή, δηλαδή της αποστολής αντιπροσωπείας του στον Οικουμενικό Πατριάρχη. Το Γραφείο Τύπου του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέδωσε ανακοινωθέν το οποίο παραθέτουμε ατόφιο στη συνέχεια καθώς και φωτογραφίες από τη συνάντηση.
Το ανακοινωθέν του Οικουμενικού Πατριαρχείου έχει ως εξής:
«Αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στο Οικουμενικό Πατριαρχείο
Το Σεπτό Κέντρο της Πρωτοθρόνου Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως επισκέφθηκε σήμερα, Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου, το μεσημέρι, Αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, αποτελουμένη από τους Μητροπολίτες Καπιτωλιάδος Ησύχιο και Βόστρων Τιμόθεο, Έξαρχο του Παναγίου Τάφου στην Κύπρο, καθώς και τον Αρχιεπίσκοπο Ανθηδώνος Νεκτάριο, Επίτροπο του Παναγίου Τάφου στην Πόλη.
Η Αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων έγινε δεκτή από τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Στη συνάντηση παρέστησαν τα μέλη της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, η οποία μόλις είχε ολοκληρώσει τις τακτικές συνεδρίες της για τον μήνα Φεβρουάριο, καθώς και ο Μητροπολίτης Αδριανουπόλεως Αμφιλόχιος, Διευθυντής του εν Αθήναις Γραφείου Εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
Οι εκπρόσωποι του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων ενημέρωσαν τον Παναγιώτατο και τους Συνοδικούς Ιεράρχες για την πρωτοβουλία του Μακ. Πατριάρχου τους να συγκαλέσει συνάντηση των Ορθοδόξων Προκαθημένων στο Αμμάν, θέμα, επί του οποίου διεξήχθη μακρά συνομιλία.
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο επανέλαβε εντόνως την ήδη γνωστή θέση του επί της αναρμοδίου αυτής πρωτοβουλίας της Σιωνίτιδος Εκκλησίας, της οποίας οι εκπρόσωποι μετέφεραν τις απόψεις της και έδωσαν εξηγήσεις, ενώ μετέφεραν και τον αδελφικό χαιρετισμό μαζί με αναμνηστικό δώρο της Α.Θ.Μακαριότητος με Γράμμα Αυτής προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη».Η αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και μέλης της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου πλαισιώνουν τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ-ΝΙΚΟΣ ΜΑΓΓΙΝΑΣ
ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου