Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου 2020


Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου, 2020

Γυρίζοντας το ημερολόγιο 8 με 9 χρόνια πίσω, τίποτε σήμερα δε θυμίζει την τότε ήσυχη ζωή της μικρής όμορφης και γραφικής Μόριας Λέσβου, με τους 1.164 μόνιμους κατοίκους που είχε τότε και τους χιλιάδες τουρίστες που την επισκέπτονταν ετησίως, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες.
Η Μόρια μέσα σε μια νύχτα έγινε ίσως το πιο πολυσυζητημένο διεθνώς χωριό της Ελλάδας όχι για τις ομορφιές του ή το Ρωμαϊκό Υδραγωγείο, τμήμα του οποίου διασώζεται μέχρι σήμερα, αλλά επειδή εκεί λειτουργεί τα τελευταία χρόνια το «Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Μεταναστών και Προσφύγων».
Οι υποδομές του συγκεκριμένου κέντρου είναι πλέον για 3.500 άτομα, αλλά στην πραγματικότητα ο αριθμός ξεπερνά τις 20.000.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν δει μέχρι τώρα το φως της δημοσιότητας  οι συνθήκες κράτησης στη δομή είναι εξαιρετικά δύσκολες, όνειρο και επιθυμία τους είναι να φύγουν από τη χώρα μας κάτι που φαίνεται να αργεί.
Η όλη κατάσταση προκαλεί εκνευρισμό και επεισόδια μεταξύ ομάδων μεταναστών και συμπλοκές με χρήση μαχαιριών, ενώ δε λείπουν και οι απόπειρες αυτοκτονίας και αρκετοί έχουν δηλώσει ότι θα προτιμούσαν να έχουν πνιγεί στο Αιγαίο από το να βρίσκονται εγκλωβισμένοι στη Μόρια, είναι μερικές από τις αναφορές που γίνονται στον διεθνή τύπο για την κατάσταση που επικρατεί στο Κέντρο Υποδοχής λόγω των συνθηκών διαβίωσης.
Κάποιοι λένε ότι τα ΜΜΕ δε λένε όλοι την αλήθεια στον κόσμο, ενώ κάποιοι άλλοι ισχυρίζονται ότι τα ΜΜΕ είναι υπερβολικά και τραγικοποιούν την όλη κατάσταση. Εμείς εντοπίσαμε έναν Πυργιώτη που ζει και εργάζεται εκεί για περισσότερα από 10 χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου