Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020


Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου, 2020

Γυρίζοντας το ημερολόγιο 8 με 9 χρόνια πίσω, τίποτε σήμερα δε θυμίζει την τότε ήσυχη ζωή της μικρής όμορφης και γραφικής Μόριας Λέσβου, με τους 1.164 μόνιμους κατοίκους που είχε τότε και τους χιλιάδες τουρίστες που την επισκέπτονταν ετησίως, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες.
Η Μόρια μέσα σε μια νύχτα έγινε ίσως το πιο πολυσυζητημένο διεθνώς χωριό της Ελλάδας όχι για τις ομορφιές του ή το Ρωμαϊκό Υδραγωγείο, τμήμα του οποίου διασώζεται μέχρι σήμερα, αλλά επειδή εκεί λειτουργεί τα τελευταία χρόνια το «Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Μεταναστών και Προσφύγων».
Οι υποδομές του συγκεκριμένου κέντρου είναι πλέον για 3.500 άτομα, αλλά στην πραγματικότητα ο αριθμός ξεπερνά τις 20.000.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν δει μέχρι τώρα το φως της δημοσιότητας  οι συνθήκες κράτησης στη δομή είναι εξαιρετικά δύσκολες, όνειρο και επιθυμία τους είναι να φύγουν από τη χώρα μας κάτι που φαίνεται να αργεί.
Η όλη κατάσταση προκαλεί εκνευρισμό και επεισόδια μεταξύ ομάδων μεταναστών και συμπλοκές με χρήση μαχαιριών, ενώ δε λείπουν και οι απόπειρες αυτοκτονίας και αρκετοί έχουν δηλώσει ότι θα προτιμούσαν να έχουν πνιγεί στο Αιγαίο από το να βρίσκονται εγκλωβισμένοι στη Μόρια, είναι μερικές από τις αναφορές που γίνονται στον διεθνή τύπο για την κατάσταση που επικρατεί στο Κέντρο Υποδοχής λόγω των συνθηκών διαβίωσης.
Κάποιοι λένε ότι τα ΜΜΕ δε λένε όλοι την αλήθεια στον κόσμο, ενώ κάποιοι άλλοι ισχυρίζονται ότι τα ΜΜΕ είναι υπερβολικά και τραγικοποιούν την όλη κατάσταση. Εμείς εντοπίσαμε έναν Πυργιώτη που ζει και εργάζεται εκεί για περισσότερα από 10 χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου