Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου 2020

4 ελληνικές λέξεις για την «Αγάπη», το διαφημιστικό που προβλήθηκε στο Super Bowl (Vid)


Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου, 2020Η Γουινόνα Ράιντερ σε σκηνή του διαφημιστικού για το Super Bowl του 2020. (Squarespace via AP) (Squarespace via AP)
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ελληνικό χρώμα απέκτησε ο πιο ακριβός – και ευρύτερος της χρονιάς, σε επίπεδο τηλεθέασης – διαφημιστικός χρόνος στην αμερικανική τηλεόραση. Ο λόγος για τις διαφημιστικές σφήνες του “Super Bowl”, οι οποίες περιελάμβαναν ένα σποτ με ευθεία αναφορά στην ελληνική γλώσσα: Αυτό της ασφαλιστικής εταιρείας NY Life Insurances Company, η οποία προώθησε τα ασφαλιστικά προγράμματά της, παραθέτοντας τέσσερεις ελληνικές λέξεις που αναφέρονται σε διαφορετικές μορφές αγάπης.
“Οι Αρχαίοι Έλληνες είχαν τέσσερεις λέξεις για την αγάπη. Η πρώτη είναι η ‘philia’. Η ‘philia’ είναι η στοργή που πηγάζει από την φιλία (friendship). Η δεύτερη είναι η ‘storge’. Το είδος αγάπης που έχεις για τον παππού ή τον αδερφό σου. Η τρίτη είναι ο ‘eros’, η ανεξέλεγκτη επιθυμία να πεις ‘σ’ αγαπώ’. Το τέταρτο είδος αγάπης είναι διαφορετικό. Είναι το πιο αξιοθαύμαστο. Ονομάζεται ‘Agape’. Η αγάπη ως δράση. Χρειάζεται θάρρος. Θυσία. Δύναμη.”, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο σχετικό διαφημιστικό μήνυμα, διάρκειας ενός λεπτού.
Η διαφήμιση αποτέλεσε μια ευχάριστη έκπληξη για πολλούς Έλληνες και ομογενείς που παρακολουθούσαν το Super Bowl στην αμερικανική τηλεόραση, μαζί με εκατομμύρια τηλεθεατές. Ασφαλώς, το μυαλό όσων γνωρίζουν πήγε στον ομογενή πρόεδρο και εκτελεστικό διευθυντή της New York Life Insurances Company, Θεόδωρο Μάτθα (Ted Mathas), ο οποίος είναι Ελληνοαμερικανός τρίτης γενεάς.
Ο κ. Μάτθας, που θεωρείται ένας από τους ισχυρότερους ομογενείς στη Νέα Υόρκη, έχει αποδείξει το ενδιαφέρον του για την χώρα καταγωγής των προγόνων του επανειλλημμένως, ενώ συμμετέχει και σε άλλες δραστηριότητες της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας.
Μια από τις πρόσφατες χαρακτηριστικές πράξεις του, που επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές, είναι η δωρεά ύψους 2 εκατομμυρίων δολαρίων για την ανακαίνιση του κτιρίου της Κοινότητας Μεταμορφώσεως Σωτήρος στο Ράι του Ουεστσέστερ, όπου είναι ενορίτης, τον Μάιο του 2018.
Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου