Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου 2020

Στο «κόκκινο» η Ανατολική Μεσόγειος – Συνωστισμός πολεμικών πλοίων στην περιοχή


Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου, 2020

Με την Τουρκία να μην λογαριάζει το παραμικρό και τη Λιβύη να φλέγεται, όλες οι μεγάλες δυνάμεις σπεύδουν να εμπλακούν στη σκακιέρα της Ανατολικής Μεσογείου, προσπαθώντας να εδραιώσουν την παρουσία τους στην ευρύτερη περιοχή, σε ένα παιχνίδι εξουσίας άνευ προηγουμένου.

Αυτός είναι και ο λόγος που τις τελευταίες ώρες παρατηρείται «συνωστισμός» από πολεμικά -και όχι μόνο- πλοία στην ευρύτερη περιοχή.
Το θερμόμετρο έχει χτυπήσει «κόκκινο» και αυτό αποτυπώνεται και στον χάρτη που δίνει στη δημοσιότητα ο λογαριασμός της Petroleum Economist, στο Twitter.
Σε αυτόν αποτυπώνεται η τοποθεσία πολεμικών πλοίων της Ελλάδας, των ΗΠΑ της Γαλλίας, της Τουρκίας, της Αιγύπτου αλλά και της Γερμανίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο χάρτης μπορεί να μην δείχνει την ακριβής θέση των πλοίων, όμως αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο το κλίμα που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή.
Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με το sigmalive.com, από χθες το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Ορούτς Ρέις έφθασε εντός του θαλασσοτεμαχίου 4, δυτικά της Κύπρου, με απλωμένα τα καλώδιά του.
Μάλιστα, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα Marine Triffic το πλοίο βρίσκεται «εκτός εμβέλειας» από τις 21/1, όταν και έπλεε ανοιχτά της Αττάλειας.
Από… κοντά το επιβλέπουν δύο τουρκικές φρεγάτες. Την ίδια ώρα τα τουρκικά γεωτρύπανα παραμένουν στην κυπριακή ΑΟΖ, μαζί με υποστηρικτικά σκάφη.
Μάλιστα και το Γιαβούζ βρίσκεται «εκτός εμβέλειας» από τις 26/12/2019.
Βορειότερα στην περιοχή πλέει το γαλλικό αεροπλανοφόρο Σαρλ Ντε Γκωλ μαζί μαζί με άλλα υποστηρικτικά πλοία.
Παράλληλα στην περιοχή πλέουν και αμερικανικές φρεγάτες και Αιγυπτιακές φρεγάτες.
Ακόμα, μια φρεγάτα της Τουρκίας πλέει στη θαλάσσια περιοχή στην οποία έχουν συμπεριλάβει Άγκυρα και Τρίπολη στο παράνομο μνημόνιο που υπέγραψε ο Ερντογάν με τον Σάρατζ. Αυτό αποτελεί ακόμα μια κατάφωρη παραβίαση, από πλευράς της Τουρκίας της συμφωνίας των μεγάλων δυνάμεων στην Διάσκεψη του Βερολίνου, για τερματισμό όλων των ξένων παρεμβάσεων στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου