Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018

Ανεπιθύμητη στην Αλβανία κηρύχθηκε και η Κύπρια Ευρωβουλευτής, Ελένη Θεοχάρους



Δευτέρα 12 Νοεμβρίου, 2018Ανεπιθύμητη στην Αλβανία κηρύχθηκε με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας η Κύπρια Ευρωβουλευτής, Ελένη Θεοχάρους.
Η Ευρωβουλευτής, που παρακολουθεί την πορεία της γειτονικής χώρας δεκαετίες τώρα, τελευταία και ως αρμόδια για την ένταξη της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τις τελευταίες μέρες βρισκόταν στο πλευρό της οικογένειας Κατσίφα.
«Η απόφαση αυτή έρχεται ως θεσμική απάντηση των θεσμών της Δημοκρατίας της Αλβανίας, σε διαρκώς επαναλαμβανόμενες εξτρεμιστικές ενέργειες από την Ευρωβουλευτή της Κύπρου, Ελένης Θεοχάρους, οι οποίες υποκινούν το μίσος και παραβιάζουν τη συνταγματική τάξη της χώρας μας, εντός της οποίας δεν είναι πλέον αποδεκτή», δήλωσε Αλβανός αξιωματούχος.
Κληθείσα να σχολιάσει αυτή την εξέλιξη, η Ε. Θεοχάρους, ανέφερε στο SigmaLive, πως πρόκειται για ένα τίτλο τιμής για την ίδια, να μπει στο στόχαστρο ακόμη ενός διεφθαρμένου, δικτατορικού καθεστώτος.
«Δεν πρόκειται να κάμψουν ούτε την αντίσταση μου, ούτε την βούληση μου, ούτε το πάθος μου για κατοχύρωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των φρικτά καταπιεσμένων Ελλήνων της Βόρειας Ηπείρου», είπε η Κύπρια ευρωβουλευτής.
Όπως σημειώνεται από τα αλβανικά ΜΜΕ, μέσω των σχετικών διπλωματικών διαδικασιών, θα κινηθούν οι διαδικασίες γνωστοποίησης της απαγόρευσης εισόδου στην Αλβανία, που ισχύει για την Ελένη Θεοχάρους.
Ως αιτία για την κήρυξη της Ελένης Θεοχάρους, οι αλβανικές Αρχές αναφέρουν την «ενορχηστρωμένη, προκλητική εμφάνιση της, που προσπάθησε να μετατρέψει μια κηδεία σε προσκλητήριο κατά της συνταγματικής τάξης, της δημόσιας ασφάλειας και της δημόσιας τάξης της Δημοκρατίας της Αλβανίας, με εξτρεμιστικές εκκλήσεις, υποκίνηση μίσους και μια έκκληση για διαχωρισμό Αλβανών πολιτών αλβανικής και ελληνικής ιθαγένειας, η οποία ήταν απαράδεκτη για το Κράτος και την κοινωνία της Αλβανίας»
«Η κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Αλβανίας είναι αποφασισμένη να συνεχίσει να συμβάλλει στην περιφερειακή σταθερότητα, να συνεργαστεί στενά με τους γείτονές της και τους διεθνείς εταίρους της, αλλά είναι επίσης αποφασισμένη να μην ανεχθεί, για κανένα λόγο, προκλητικές προσπάθειες διασάλευσης της συνταγματικής τάξης της Αλβανίας», σημειώνεται στην ανακοίνωση.
Σε χθεσινές τους ανακοινώσεις οι Αλβανοί είχαν χαρακτηρίσει «ανεπιθύμητους» 52 Έλληνες υπηκόους, για τους οποίους σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας ζήτησε εξηγήσεις.
Απαντώντας, το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, αναφέρει ότι «η αλβανική κοινωνία είναι «κοινωνία δημοκρατικής συνύπαρξης, όπου οι μειονότητες προστατεύονται βάσει του ευρωπαϊκού δικαίου και όπου η ελληνική μειονότητα αποτελεί μια αναντικατάστατη γέφυρα καλής γειτονίας με την φιλική Ελλάδα».
Η δήλωση καταλήγει εκφράζοντας την πεποίθηση ότι «εξτρεμιστικά στοιχεία ή ομάδες εν Ελλάδι ή στην Αλβανία, ομιλούν μια “κοινή γλώσσα αποσύνθεσης”, η οποία δεν σχετίζεται με την ευρωπαϊκή γλώσσα που ενώνει τους λαούς και τα κράτη και η οποία δεν μπορεί να υπονομεύσει την κοινή πορεία ειρήνης και στρατηγικής συνεργασίας προς όφελος του μέλλοντος που αξίζουν τα σημερινά παιδιά σε Αλβανία και Ελλάδα».
Πηγή: ant1news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου