Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ στο τέλος της σελίδας, κάτω δεξιά που λέει “Παλαιότερες Αναρτήσεις”. Πατήστε με το “ποντικάκι” πάνω και θα βρείτε ειδήσεις και νέα σημερινά ή χθεσινά και προηγουμένων ημερών, μηνών, χρόνων.

Αγαπητέ Φίλε, Αγαπητή Φίλη,

Εάν δεν μιλάτε καλά Ελληνικά η ιστοσελίδα μας σας δίνει την ευκαιρία να διαβάσετε όλα τα άρθρα στη γλώσσα της αρεσκείας πατώντας το “ποντικάκι” εδώ αριστερά που λέει Translate, Επιλογή Γλώσσας και διαλέξτε τη γλώσσα που καταλαβαίνετε καλύτερα! Σας παρακαλούμε να το πείτε και σε άλλους. Σας ευχαριστούμε και ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.


Dear friend

if Greek is not your primary language, now, you can read this web page: paneliakos.com in almost 100 different languages. On the left side here, you will see Translate Επιλογή Γλώσσας”, click with computer mouse on top of “Επιλογή Γλώσσας” and read our web page in the language of your preference. Now you could read paneliakos.com in almost 100 languages in a mater of a few seconds. Please tell others. Thank you.

HAPPY HOLIDAYS

Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2018

Διεκδικήσεις Μονής Καλαβρύτων: Οριστική λύση μόνο με νομοθετική ρύθμιση


Δευτέρα 12 Νοεμβρίου, 2018

Συνέχεια των κινητοποιήσεων ενάντια στις εδαφικές διεκδικήσεις που αξιώνει η Ιερά Μονή Αγίων Θεοδώρων Καλαβρύτων υπήρξε νωρίς το βράδυ της Παρασκευής με την πραγματοποίηση νέας λαϊκής συνέλευσης στην πλατεία του Χειμαδιού.

Παρουσία των κατοίκων, όχι μόνο του Χειμαδιού αλλά και των πέριξ χωριών, βουλευτών και άλλων εκπροσώπων του Πολιτικού κόσμου της περιοχής διατρανώθηκε για μια ακόμα φορά η θέληση όλων για μια δίκαιη και προς όφελος των τοπικών Κοινοτήτων του δήμου Πύργου που θίγονται, λύση…
Λύση που μπορεί να έλθει με Πολιτική θέληση είτε ακόμα-ακόμα κι από τις επιχειρούμενες Συνταγματικές αλλαγές που (θα) αφορούν και στις (μελλοντικές) σχέσεις Εκκλησίας – Κράτους…
Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο πρόεδρος της ΤΚ Χειμαδίου Θεόδωρος Μπάλλας που ευχαρίστησε για την συμπαράσταση συμπληρώνοντας συνάμα ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί έως την τελική δικαίωση.
Παίρνοντας το λόγο ο δικηγόρος Χαράλαμπος Μπράμος, μεταξύ άλλων, ανέφερε πως «Πήγαμε στο Μοναστήρι και η αλήθεια είναι ότι ήταν οχληρό που αντικρίσαμε Αστυνομικές δυνάμεις. Συναντηθήκαμε με την επιτροπή της Μονής και μας δόθηκε η διαβεβαίωση ότι “δεν πρόκειται να σας πειράξει κανένας. Ξένος δεν πρόκειται να `ρθει κανένας”. Η ηγουμένη προκηρύσσει διαγωνισμό γιατί αν δεν το κάνει κινδυνεύει να βρεθεί κατηγορούμενη για απιστία. Τελειώσαμε ομαλά για την ώρα, κερδίσαμε χρόνο, πλην όμως το πρόβλημα δεν το λύσαμε… στα δικαστήρια όλες οι αποφάσεις δικαιώνουν τις Μονές.  Θεωρώ ότι είναι μοναδική ευκαιρία, γιατί το πρόβλημα παύει να είναι δικό μας, είναι καθαρά πολιτικό, επιδέχεται μόνο πολιτική λύση. Η ευκαιρία είναι μοναδική για να περάσει μια τροπολογία είτε τις Συνταγματικές διατάξεις, είτε να θεωρήσουν ότι δημιουργείται κοινωνικό και πρόβλημα επιβίωσης για τους κατοίκους αυτών των 5 κοινοτήτων της Ηλείας και να αποποιήσουν τις διατάξεις του διατάγματος του 1933 και να επιτρέψουν ή να επιβάλλουν  νομοθετικά, να ισχύσουν οι διατάξεις του άρθρου 1045 του Αστικού Κώδικα περί 20ετούς  χρησικτησίας για όλα τα διακατεχόμενα και καλλιεργούμενα κτήματα».
Ο βουλευτής Γιάννης Κουτσούκος είπε ότι «Ο κ. Μπραμος κάνει μια συγκεκριμένη πρόταση που λέει το Πολιτικό δυναμικό του νομού μας να αναλάβει την Πολιτική πρωτοβουλία επίλυσης του θέματος. Λύνεται, όμως, με νομοθετική ρύθμιση σαν αυτές που περνάμε στη Βουλή με τροπολογίες ή σκοντάφτει στο Σύνταγμα; Εάν ναι εγώ θα καλέσω τον κο Μπράμο να συντάξει το κείμενο και όλοι οι βουλευτές του νομού να την καταθέσουμε στο πρώτο νομοσχέδιο που θα βρούμε μπροστά μας. Εάν όχι, και επειδή υπάρχει η διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος να διεκδικήσουμε να περαστεί στο άρθρο 3 (σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας), σε ερμηνευτική διάταξη που θα δίνει τη δυνατότητα επίλυσης με νομοθετική πράξη».
Με τη σειρά του ο βουλευτής Δημήτρης Μπαξεβανάκης δήλωσε ότι «Νομίζω ότι η συγκυρία είναι ευτυχής γιατί όπως όλοι είδαμε η ηγεσία του Κράτους και η ηγεσία της Εκκλησίας αποκαθιστούν ένα καλό επίπεδο επικοινωνίας και συνεννόησης, έστω κι αν υπάρχουν αντιδράσεις. Έχουμε όλοι μας χρέος να διασφαλίσουμε ότι τα νέα παιδιά θα μένουν στο τόπο τους όπως συμβαίνει ως τώρα στα εδώ χωριά. Εάν το θέμα μπορεί να λυθεί με νομοθετική πρωτοβουλία θα την πάρουμε άμεσα. Φοβάμαι όμως, χωρίς να έχω συνολική εικόνα,  ότι θα εμπλακούμε σε τροποποίηση του Συντάγματος. Είναι πάλι ευτυχής συγκυρία ότι αυτή η διαδικασία ξεκινά σε λίγες μόλις μέρες και μπορούμε να παρέμβουμε».
Από την πλευρά του ο πρ. γεν. γραμ. του Υπουργείου ναυτιλίας Διονύσης Καλαματιανός είπε πως «Το ζήτημα είναι η γη να συνεχίσει να καλλιεργείται και να παραμείνει σ` αυτούς που παλεύουν καθημερινά για να παράγει αγαθά. Η Συνταγματική Αναθεώρηση και η επανεξέταση των σχέσεων Κράτους – Εκκλησίας αποτελεί ευτυχή συγκυρία για να τεθούν τέτοιου είδους ζητήματα, όπως το δικό σας, σε όλη την Ελλάδα».
Χαιρετισμούς που κινήθηκαν στο ίδιο ύφος με τα προαναφερόμενα απεύθυναν, μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο δημοτ. συμβούλιο Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος, οι επικεφαλής των παρατάξεων Αντώνης ΚαράμπελαςΓιάννης Αργυρόπουλος, οι περιφ. Σύμβουλοι Παναγιώτης Πλατανιάς και Λάμπης Αριστειδόπουλος (υποψήφιος δήμαρχος Πύργου), ο πολιτευτής της ΝΔ Θοδωρής Βλαγκούλης, ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Χρήστος Γιάνναρος, ο δικηγόρος – και υποψήφιος δήμαρχος Πύργου- Στάθης Καννής, ο δικηγόροςΝώντας Κυριαζής κ.α.
Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου