Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018

Η επιστολή Σέσιονς σε Τραμπ: Κατόπιν αιτήματός σας υποβάλλω την παραίτησή μου…

Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου, 2018



Ο κ. Τραμπ με τον κ. Σέσιονς τον Δεκέμβριο του 2017. (AP Photo/Evan Vucci, File)
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Τζεφ Σέσιονς (Jeff Sessions) υπέβαλε την παραίτησή του στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, κατόπιν αιτήματος του τελευταίου, όπως αναφέρεται στην σχετική επιστολή του.
«Κατόπιν αιτήματός σας, υποβάλλω την παραίτησή μου», αναφέρει ο Σέσιονς που αποχωρεί έπειτα από μήνες αδιάκοπης κριτικής του Τραμπ για την αυτοεξαίρεση του Υπουργού Δικαιοσύνης από την έρευνα Μόλερ για την φερόμενη ρωσική ανάμιξη στις αμερικανικές εκλογές του 2016.
Η απομάκρυνση Σέσιονς αναμενόταν να συμβεί λίγο μετά τις ενδιάμεσες εκλογές της Τρίτης. Ο Τραμπ ανακοίνωσε την αποχώρηση με ανάρτηση στο Twitter.

We are pleased to announce that Matthew G. Whitaker, Chief of Staff to Attorney General Jeff Sessions at the Department of Justice, will become our new Acting Attorney General of the United States. He will serve our Country well....



We are pleased to announce that Matthew G. Whitaker, Chief of Staff to Attorney General Jeff Sessions at the Department of Justice, will become our new Acting Attorney General of the United States. He will serve our Country well....
....We thank Attorney General Jeff Sessions for his service, and wish him well! A permanent replacement will be nominated at a later date.

Ο Προσωπάρχης, Μάθιου Γουαϊτέικερ (Matthew G. Whitaker) αναλαμβάνει προσωρινά τα καθήκοντα του υπουργού Δικαιοσύνης.
Η επιστολή παραίτησης του κ. Σέσιονς.
Προ μερικών εβδομάδων, υπενθυμίζεται, ο Ν. Τραμπ εξαπέλυσε νέα πυρά δηλώνοντας «απογοητευμένος» με το έργο του Τζ. Σέσιονς, εκφράζοντας ξανά την οργή του για την απόφαση του Υπουργού να αυτοεξαιρεθεί από την έρευνα όσον αφορά τη φερόμενη ρωσική ανάμιξη στις προεδρικές εκλογές του 2016.
«Δεν έχω υπουργό Δικαιοσύνης. Είναι πολύ θλιβερό», είπε ο Τραμπ σε μια συνέντευξή του στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα The Hill, που δόθηκε στη δημοσιότητα. «Είμαι απογοητευμένος με τον υπουργό Δικαιοσύνης για πολλούς λόγους», είπε και σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο.
Στη συνέντευξη που παραχώρησε  στην Hill.TV, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος εξέφρασε την λύπη του ότι ο υπουργός του υποσχέθηκε να μην παρέμβει σε οποιαδήποτε έρευνα για τη ρωσική υπόθεση. Στο ενοχλητικό «πρώτο ερώτημα», «απάντησε: ‘εξαιρώ τον εαυτό μου, εξαιρώ τον εαυτό’, κορόιδεψε ο Τραμπ. «Στην πραγματικότητα, δεν χρειαζόταν να αυτοεξαιρεθεί».
Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος συνέχισε την κριτική του στον Σέσιονς πέραν από την αυτοεξαίρεσή του, αναφερόμενος στο έργο της αστυνομίας να περιορίσει την παράνομη μετανάστευση. «Δεν είμαι ικανοποιημένος για τα σύνορα. Δεν είμαι ικανοποιημένος για μια σειρά πραγμάτων, όχι μόνο αυτό», τόνισε χαρακτηριστικά.
Ενας νέος υπουργός μπορεί να επηρεάσει άμεσα την ρωσική έρευνα, με τον κίνδυνο να προκαλέσει ένα πολιτικό σκάνδαλο, ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται ήδη αντιμέτωπος με υποψίες παρακώλυσης του έργου της Δικαιοσύνης απολύοντας τον πρώην διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμεϊ.
«Θα δούμε τι θα συμβεί», είπε τότε στη συνέντευξή του στο The Hill. «Πολλοί άνθρωποι μου έχουν ζητήσει να το κάνω, αλλά εξετάζω τι έχει γίνει στο παρελθόν και νομίζω ότι προτιμώ προς το παρόν να αφήσω τα πράγματα όπως είναι, αλλά είναι πολύ άδικο αυτό που έχει κάνει».
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου