Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018

Η ομογενής Ελένη Τσακοπούλου Κουναλάκη πρώτη γυναίκα αντικυβερνήτης στην Καλιφόρνια


Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου, 2018



H κ. Ελένη Κουναλάκη. Φωτογραφία αρχείου: «Εθνικός Κήρυξ» - Κώστας Μπέη.
ΣΑΚΡΑΜΕΝΤΟ. ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ. H ομογενής, πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην Ουγγαρία, Ελένη Τσακοπούλου – Κουναλάκη (Eleni Tsakopoulos – Kounalakis) είναι η πρώτη γυναίκα αντικυβερνήτης της Καλιφόρνια.
Η Δημοκρατική, Ελένη Κουναλάκη επικράτησε του επίσης Δημοκρατικού υποψηφίου Ed Hernandez, λαμβάνοντας ποσοστό κοντά στο 55,7% και 3.180.819 ψήφους, σύμφωνα με την «ΝΥΤ».
Ο/η αντικυβερνήτης είναι πρόεδρος της Πολιτειακής Γερουσίας και πρώτος στη σειρά για τη διαδοχή του κυβερνήτη. Ακόμη είναι μέλος στις περισσότερες Επιτροπές και Υπηρεσίες της Πολιτείας καθώς και στο UC Board of Regents, στο California State University Board of Trustees και στην California State Lands Commission.
Αναφορικά με το αν αυτό που ήθελε πάντα ήταν να ασχοληθεί με την πολιτική, η κ. Κουναλάκη έχει δηλώσει στον «Ε.Κ.», πως «μεγάλωσα μέσα σ’ αυτή. Οι πρώτες μου εργασίες στο Λύκειο μεγαλώνοντας στο Σακραμέντο ήταν στο Καπιτώλιο, επίσης εξασκούμενη στην Ουάσιγκτον. Πήγα σε Λύκειο Θηλέων και ντύθηκα όπως ο Γουόλτερ Μοντέιλ και κάναμε τηλεοπτική αναμέτρηση με ένα κορίτσι το οποίο είχε ντυθεί Ρόναλντ Ρίγκαν. Η πρώτη έμμισθη εργασία της ζωής μου ήταν στο Δημοκρατικό Κόμμα της Καλιφόρνιας το 1992, εργάσθηκα για τον Φίλιππο Αγγελίδη και ήταν για μεγάλη εκλογή. Η Καλιφόρνια μετατράπηκε σε μπλε και δεν έχουμε γυρίσει πίσω».
Η κ. Ελένη Κουναλάκη είναι παντρεμένη με τον δημοσιογράφο Μάρκο Κουναλάκη και έχουν δύο έφηβα αγόρια, τον Νέο και τον Εον. Η πρώην πρέσβειρα των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ουγγαρία έχει αναφέρει στον «Ε.Κ.» πως η οικογένειά της «κατάγεται από τις Ρίζες Αρκαδίας, κοντά στην Τρίπολη, και η οικογένεια του συζύγου μου από τα Χανιά της Κρήτης».
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου