Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου, 2018

  • Βγήκε από τη ΜΕΘ ο άνδρας που πνίγηκε γιατί στραβοκατάπιε σουβλάκι. «Στον 30χρονο έχει αφαιρεθεί η τραχειοστομία και έχει ανακτήσει πλήρως τις αισθήσεις του. Στις 31 Οκτωβρίου βγήκε από την ΜΕΘ, μεταφέρθηκε στην παθολογική και από 2 Νοεμβρίου νοσηλεύεται στην καρδιολογική του νοσοκομείου». .
  • Προσφυγές στο ΣτΕ για την μεταβίβαση μνημείων στο Υπερταμείο. Στο Συμβούλιο της Επικρατείας ενάντια στη μεταβίβαση μνημείων στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας, προσέφυγε ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, από κοινού με τον δήμαρχο Πατρέων Κωνσταντίνο Πελετίδη και τον δήμαρχο Σπάρτης Ευάγγελο Βαλιώτη. .
  • Τί απαντούν διπλωματικές πηγές της Ελλάδας στις νέες τουρκικές προκλήσεις. Διπλωματικές πηγές σχολιάζουν τις αναφορές του προέδρου Ερντογάν και του Υπουργού Αμύνης της Τουρκίας περί Αιγαίου. .
  • Κατερίνα Παπακώστα: Έντονες αποδοκιμασίες στην Αριδαία. Συγκεκριμένα, κάποιοι πολίτες την αποδοκίμασαν, ενώ ένας άνδρας ακούστηκε να φωνάζει «η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική» . 

Κόσμος

  • Ιράκ: Έξι νεκροί σε βομβιστικές επιθέσεις. Επιθέσεις με εκρηκτικά σημειώθηκαν την Κυριακή σε διάφορες συνοικίες της Βαγδάτης όπου η πλειονότητα των κατοίκων είναι σιίτες, με αποτέλεσμα έξι άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους. .
  • Βρετανία: Το ΣΑ του ΟΗΕ πρέπει να αναλάβει δράση στην Υεμένη. Το Ηνωμένο Βασίλειο απηύθυνε σήμερα έκκληση στους εταίρους του στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να ενεργήσουν για να προωθήσουν την επίτευξη πολιτικής λύσης και τον τερματισμό του πολέμου στην Υεμένη, ο οποίος έχει προκαλέσει τη χειρότερη ανθρωπιστική κρίση στον κόσμο. .
  • Βρετανία: Δικαίωμα διαγραφής της όποιας συμφωνίας με ΕΕ για τα σύνορα με Ιρλανδία . Ο υπουργός της βρετανικής κυβέρνησης που είναι αρμόδιος για το Brexit, Ντόμινικ Ράαμπ, απαίτησε να δοθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο το δικαίωμα να αποσυρθεί από τη συμφωνία για τον εναλλακτικό μηχανισμό ασφαλείας (backstop) όσον αφορά τα σύνορα με την Ιρλανδία μέσα σε τρεις μήνες, έγραψε η βρετανική συντηρητική εφημερίδα «The Telegraph» την Κυριακή. .
  • Καθολικές εκκλησίες ζητούν να ανακληθεί ο νόμος περί «Εβραϊκού έθνους-Κράτους». Εκπρόσωποι χριστιανικών εκκλησιών στην Ιερουσαλήμ έκαναν χθες έκκληση για ανάκληση του νόμου που ορίζει πως το Ισραήλ είναι «εβραϊκό έθνος-Κράτος», με την πρώτη τους κοινή τοποθέτηση για το αμφιλεγόμενο κείμενο. .
  • Τελ Αβίβ: Έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου με 2 νεκρούς. Δύο άνδρες σκοτώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες, όταν αυτοκίνητο ανατινάχτηκε στο Τελ Αβίβ, σύμφωνα με την ισραηλινή αστυνομία. .

Πολιτική

  • Την υποψηφιότητά του για το δήμο της Αθήνας ανακοινώνει ο Μπακογιάννης. Την υποψηφιότητά του για τον δήμο Αθηναίων, θα ανακοινώσει σήμερα ο νυν περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας και Ευβοίας Κώστας Μπακογιάννης. .
  • Παπακώστα: Εργάζομαι με αφοσίωση γι'αυτό έχω γίνει στόχος. «Θέλεις να γίνεις Μεγάλος, πάψε να είσαι μικρός ...Για να είναι η Ελλάδα ισχυρή πρέπει να αφήσουμε πίσω και στην άκρη όσους την μικραίνουν. .
  • Ποτάμι: Επανεκλέγεται ως επικεφαλής ο Σταύρος Θεοδωράκης (βίντεο). Σημειώνεται ότι αντιπρόεδρος εξελέγη ο Γιώργος Μαυρωτάς. .
  • Σπυράκη: Θέλω να είμαι υποψήφια στην Α Θεσσαλονίκης. Όλοι πλέον αναγνωρίζουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί. Η χώρα πρέπει να πάει μπροστά» αναφέρει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής», η κ. Σπυράκη. .
  • Άνοιγμα Δραγασάκη σε Ποτάμι: Nα διαμορφώσουμε χώρο διαλόγου . Να διαμορφώσουν έναν χώρο διαλόγου που θα διεκδικεί συνθέσεις και συναινέσεις" κάλεσε το ΠΟΤΑΜΙ ο Γιάννης Δραγασάκης .

Οικονομία

  • Χαρίτσης: Δεν θα μεταθέσουμε στο μέλλον το θέμα των συντάξεων. Ερωτηθείς για το αν θα υπάρξει κατάργηση ή αναβολή με αστερίσκους της περικοπής των συντάξεων, ο υπουργός Εσωτερικών, απαντά ότι η δεύτερη εκδοχή δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης, καθώς «οι αστερίσκοι δεν επιλύουν το πρόβλημα, απλώς το μεταθέτουν στο μέλλον», ενώ εκφράζει την πεποίθηση ότι σύντομα θα υπάρξει θετική έκβαση. .
  • Μπάρτλε: Η εποχή των μνημονίων τελείωσε. «Η Ελλάδα, ο ελληνικός λαός, έχουν πίσω τους οκτώ πραγματικά δύσκολα, οκτώ σκληρά χρόνια. Δεν ξέρω πώς θα ήταν αυτά τα χρόνια εάν δεν υπήρxε ο κ. Τσίπρας, ο οποίος έκανε βέβαια πολλά τα οποία δεν κατάφεραν άλλοι να εφαρμόσουν» τονίζει ο εντεταλμένος της καγκελαρίου Μέρκελ για την Ελληνογερμανική Συνέλευση. .
  • Ρώμη: Στον «πάγο» επίμαχα κοινωνικά μέτρα. Η ιταλική κυβέρνηση φαίνεται ότι είναι πρόθυμη να ρίξει τους τόνους της αντιπαράθεσης με την ΕΕ για το επίμαχο σχέδιο προϋπολογισμού της Ιταλίας για το 2019. .
  • ΙΟΒΕ: Έξι στους δέκα Έλληνες μετά βίας τα βγάζουν πέρα. Παράλληλα, το 82% των νοικοκυριών φαίνεται πως τους επόμενους μήνες δεν θα καταφέρει να αποταμιεύσει ούτε ένα ευρώ. .
  • Τέλη Δεκέμβρη τα αναδρομικά σε 280.000 υπαλλήλους ειδικών μισθολογίων. Το σχέδιο νόμου αναμένεται να κατατεθεί τις επόμενες μέρες στη Βουλή, ώστε να ξεκινήσουν και οι διαδικασίες έκδοσης των σχετικών υπουργικών αποφάσεων, με τις οποίες θα καθορίζονται οι διαδικασίες για την απόδοση των αναδρομικών στους δικαιούχους. .

Αθλητισμός

  • NBA: «'Οργια» Γιάννη και poster-κάρφωμα στον Κουφό (video). Η ομάδα του Μάικ Μπαντενχόλζερ επικράτησε 144-109 δια περιπάτου στο Μιλγουόκι φτάνοντας τις οκτώ νίκες σε εννιά παιχνίδια, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να κάνει όργια. .
  • Ο Αντετοκούνμπο σε καπό αυτοκινήτου (video). Τον Γιάννη Αντετοκούνμπο επέλεξε εταιρία αυτοκινήτων του πρωταθλήματος Νascar για να διακοσμίσει το αγωνιστικό της όχημα. .
  • Απέδρασε με Χασάν και πλησίασε στην κορυφή ο Ολυμπιακός!. Οι Πειραιώτες έφυγαν με το «διπλό» από την έδρα του Άρη, επικρατώντας 1-0 με το τέρμα του Χασάν στο 67ο λεπτό και πλησίασαν στην πρώτη θέση, από την οποία απέχουν πλέον τέσσερις βαθμούς μετά 1-1 στο Ατρόμητος-ΠΑΟΚ. .
  • Πετρούνιας: Είχα υποσχεθεί στους Έλληνες να συνεχίσουμε το σερί από το 2015. Έχω υποσχεθεί στους Έλληνες ότι θα συνεχίσουμε το σερί που έχουμε ξεκινήσει από το 2015. .
  • ΠΑΟ και ΑΕΚ: Χαμένοι και οι… δύο. Αποτέλεσμα που αφήνει τους πράσινους χωρίς νίκη σε δεύτερο διαδοχικό ντέρμπι, την ώρα που οι «κιτρινόμαυροι» δεν εκμεταλλεύτηκαν την απώλεια βαθμών του ΠΑΟΚ και παραμένουν στο -6 στην κούρσα του τίτλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου