Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com


Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2018

Τρέχουν για τετραπλές κάλπες και 12.000 νέα εκλογικά τμήματα

Με άλλα λόγια... εμείς ψωμί δεν έχουμε, ραπανάκια για την όρεξη

Εκλογές, εκλογές, εκλογές και... ακόμα εκλογές.  Εάν τα προσθέσουμε = μία από τα ίδια και oi Ευρωπαίοι... οι σύμμαχοι... "ξεκοκκαλιάζουν" την άμοιρη χώρα.  Και οι πολιτικοί;  Α, έδιωξαν βασιλιάδες, πρωθυπουργους... γιατί έφταιγαν λεει... άραγε περνάμε καλά.  Ναι  Θα...!

Όσο για τα σύνορα, μας απειλούν οι Σκοπιανοί με τις σφεντόνες και οι Αλβανοί με τα "κλεμμένα" καλάσνικοφ και χειροβομβίδες.  Ο δε "σουλτάνος" διεκδικεί τη Μεσόγειο, τα Βαλκάνια και την Μέση Ανατολή.


Αν γίνουν όλες οι εκλογές μαζί θα απαιτηθούν περίπου 37.000 εκλογικά τμήματα από σχεδόν 25.000 σήμερα, όπως και επιπλέον αντιπρόσωποι και κάλπες

Τρέχουν για τετραπλές κάλπες και 12.000 νέα εκλογικά τμήματα | tovima.gr
Στο φουλ εργάζεται ο μηχανισμός του υπουργείου Εσωτερικών ώστε όλα να είναι έτοιμα για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές που θα γίνουν παράλληλα με τις ευρωεκλογές τον Μάιο του 2019.
Παρά τις ανησυχίες για το εάν θα αντέξει τεχνικά ή όχι το σύστημα, καθώς στις 26 Μαΐου είναι προγραμματισμένος ο πρώτος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών μαζί με τις ευρωεκλογές, ο εργασιομανής υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης εμφανίζεται σε συνομιλητές του απόλυτα πεπεισμένος ότι δεν θα υπάρξει κανένα απολύτως ζήτημα. Μάλιστα, περιβάλλει με απόλυτη εμπιστοσύνη τους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου και τη διεύθυνση εκλογών που έχει «τρέξει» πολλές εκλογικές διαδικασίες – και όπως λέει, όλα θα είναι έτοιμα πολύ νωρίς.
Στην πλατεία Κλαυθμώνος, ο φάκελος «εκλογές» είναι στην κορυφή καθώς πρέπει όλα να είναι έτοιμα έως το τέλος του έτους, για να μπορούν να γίνουν και οι απαραίτητες ασκήσεις-προσομοιώσεις. Αυτή τη στιγμή από τις 13 περιφέρειες είναι πανέτοιμες οι 8 και καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια, ύστερα από την ανάλογη πίεση του υπουργείου, να κλείσουν οι εκκρεμότητες. Και οι διαβεβαιώσεις από το υπουργείο είναι πως τεχνικά δεν θα υπάρξει κανένα απολύτως πρόβλημα.
Οι υπηρεσίες του υπουργείου «τρέχουν» και κινούνται με βάση όλα τα πιθανά σενάρια, δηλαδή ακόμα και να γίνουν ταυτόχρονα και βουλευτικές εκλογές, αν και ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε προ ημερών ότι θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας.
Αν, ωστόσο, γίνουν ταυτόχρονα όλες οι εκλογές, θα απαιτηθούν επιπλέον εκλογικά τμήματα για να διευκολυνθεί η διαδικασία και να μην υπάρξουν προβλήματα και μεγάλες καθυστερήσεις. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι από περίπου 25.000 εκλογικά τμήματα σήμερα θα χρειαστούν περίπου 37.000 και άρα θα απαιτηθούν και επιπλέον εκλογικοί και δικαστικοί αντιπρόσωποι, αλλά και κάλπες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου