Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα 12 Νοεμβρίου, 2018

  • Συμπλοκές μεταξύ αλλοδαπών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Συμπλοκές μεταξύ αλλοδαπών σημειώθηκαν το βράδυ της Κυριακής στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην οδό Σαπφούς κοντά στην κινέζικη αγορά. .
  • Νέος σεισμός 4,8R στη Ζάκυνθο. Σεισμική δόνηση 4,8 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας στο Ιόνιο πέλαγος. .
  • ΠΓΔΜ: Πέρασαν από την επιτροπή της Βουλής όλες τις συνταγματικές αλλαγές. Την 1η Δεκεμβρίου είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση της Ολομέλειας, όπου η κυβέρνηση θα χρειαστεί απλή πλειοψηφία. Ακολουθεί όμως τρίτη ψηφοφορία, όπου ο πρωθυπουργός Ζάεφ θα χρειαστεί εκ νέου ενισχυμένη πλειοψηφία δύο τρίτων. .
  • Άνοιξαν, μετά από πολύωρο μπλόκο, τα σύνορα με την Βουλγαρία στον Προμαχώνα. Το πρόβλημα προκλήθηκε λόγω οδοφραγμάτων που έστησαν βούλγαροι πολίτες κοντά στο τελωνείο, διαμαρτυρόμενοι για αυξήσεις στο κόστος των καυσίμων. 
  • Κλιμακώνεται η κόντρα Ράικου και Τουλουπάκη για την υπόθεση Novartis. Ο σύζυγος της πρώην εισαγγελέας κατά της διαφθοράς κατέθεσε αίτηση εξαίρεσης κατά της διαδόχου της για την υπόθεση Novartis. Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών. 

Κόσμος

  • Βρετανία: Ακυρώθηκε το υπουργικό συμβούλιο για Brexit.Νέα «πυρά» από Τζόνσον. Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι αναγκάστηκε να ακυρώσει το σχέδιο να συγκαλέσει έκτακτο υπουργικό συμβούλιο για την έγκριση της συμφωνίας την οποία εισηγείται για το Brexit, αποκάλυψε ο ιστότοπος The Independent. 
  • Τουλάχιστον 29 νεκροί από τις φωτιές στην Καλιφόρνια. Τουλάχιστον 29 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τη πύρινη λαίλαπα που καταβρόχθισε δεκάδες χιλιάδες στρέμματα γης στην Καλιφόρνια, όπου οι άνεμοι σε συνδυασμό με την ξηρασία απειλούν να εξαπλώσουν ακόμη περισσότερο τις φλόγες, σύμφωνα με τις αρχές. 
  • Περού: Επτά νεκροί από πτώση λεοφωρείου που μετέφερε παιδιά. Επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι δώδεκα τραυματίστηκαν μετά την πτώση στο κενό λεωφορείου που μετέφερε τα μέλη μιας ομάδας ποδοσφαίρου ηλικίας κάτω των 14 ετών. .
  • Γερμανικά ΜΜΕ: Σκάνδαλο παράνομης χρηματοδότησης στο AfD . Αντιμέτωπη με σκάνδαλο παράνομης χρηματοδότησης βρίσκεται η αντιπρόεδρος του κόμματος Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) Αλίς Βαϊντέλ, μετά τις αποκαλύψεις ότι η τοπική οργάνωση της εκλογικής της περιφέρειας έλαβε περίπου 130.000 ευρώ πριν τις εκλογές για την προεκλογική της εκστρατεία. 
  • Ισραήλ: Στρατιωτικός νεκρός σε επιχείρηση στη Γάζα. Ένας στρατιωτικός από το Ισραήλ σκοτώθηκε την Κυριακή στις ανταλλαγές πυρών κατά τη διάρκεια επιχείρησης των ισραηλινών ένοπλων δυνάμεων στη Λωρίδα της Γάζας, θύλακα που ελέγχει το ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς, γνωστοποίησε το ισραηλινό επιτελείο. 

Πολιτική

  • Ειρωνείες Πολάκη για φωτιές και νεκρούς, αιχμηρή απάντηση της ΝΔ. Με αφορμή τις πυρκαγιές στην Καλιφόρνια, όπου έχουν χάσει την ζωή τους 25 άνθρωποι, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας διερωτήθηκε ειρωνικά γιατί δεν επιρρίπτονται ευθύνες στην Ρένα Δούρου για εκκενώσεις στις ΗΠΑ. .
  • Τετ α τετ Τσίπρα με Τραμπ και Πούτιν στο Παρίσι. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ντόναλντ Τραμπ συνεχάρη τον Αλέξη Τσίπρα για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. .
  • Τσίπρας στο Παρίσι: Ακροδεξιοί και εθνικιστές έχουν διαχρονικό σχέδιο. Μετά τα μηνύματα Μακρόν και Μέρκελ για τους κινδύνους που ελλοχεύουν λόγω αναβίωσης των εθνικισμών, ο πρωθυπουργός μίλησε στο φόρουμ της ειρήνης. 
  • Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας προσπαθεί να σωθεί με κρεσέντο λαϊκισμού. «Η χώρα δεν χρειάζεται σήμερα περισσότερες αχρείαστες προσλήψεις στο Δημόσιο. Χρειάζεται δουλειές, επενδύσεις και ένα εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο, δήλωσε στην Καστοριά ο πρόεδρος της ΝΔ. 
  • Τσοχατζόπουλος κατά εφημερίδας «Δημοκρατία»: Οι λασπολόγοι θα λογοδοτήσουν. Ανακοίνωση – απάντηση εξέδωσε ο πρώην ΥΕΘΑ Άκης Τσοχατζόπουλος σχετικά με το ανυπόγραφο δημοσίευμα της εφημερίδας ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ του Σαββάτου 10.11.2018 με τίτλο «Θησαυρός σε σπίτι πολιτικού του ΠΑΣΟΚ» και υπέρτιτλο «Βρέθηκαν 19.000.000 ευρώ σε ειδική κρύπτη. Είναι του Άκη ;» .

Οικονομία

  • Συμβιβασμό με την Κομισιόν μέσω αναθεώρησης της ανάπτυξης ζητά η Ιταλία. Η Ρώμη πρέπει να καταθέσει τις αναθεωρημένες προτάσεις της για τον προϋπολογισμό του 2019 μέσα στις επόμενες 48 ώρες. 
  • Η Σαουδική Αραβία μειώνει την παραγωγή πετρελαίου καθώς η τιμή πέφτει. Η τιμή του Brent έχει μειωθεί κατά 16 δολάρια από τις αρχές Οκτωβρίου, όμως το ερώτημα-κλειδί είναι εάν χώρες όπως η Ρωσία θα συμφωνήσουν σε νέες συντονισμένες περικοπές στην παραγωγή αργού του 2019 ώστε να τονωθεί η τιμή. 
  • Ψαλίδι σε επενδύσεις για να σωθούν συντάξεις και δώρα εξετάζει η κυβέρνηση. Η κυβέρνηση αναζητεί τρόπο να καλύψει το χρηματοδοτικό κενό που έχει διαπιστώσει η Κομισιόν στα σχέδια της Αθήνας για υλοποίηση όλων των υποσχέσεων Τσίπρα στην ΔΕΘ χωρίς περικοπή συντάξεων. 
  • Κανένα σχόλιο Σολτς για τις συντάξεις μετά την συνάντηση με Τσίπρα. «Είχαμε πολύ καλή συζήτηση για τις μελλοντικές εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ευρώπη είναι το κοινό μας μέλλον, δήλωσε μετά την συνάντηση με τον πρωθυπουργό ο γερμανός ΥΠΟΙΚ. 
  • Ελληνική πρωτιά στην αξιοποίηση του επενδυτικού σχεδίου Γιούνκερ. Επιχειρήσεις στην Ελλάδα αναμένεται να κινητοποιήσουν επενδύσεις που θα αγγίξουν τα 11 δισεκατομμύρια ευρώ με βάση χρηματοδοτήσεις ύψους 2,7 δισεκ. ευρώ. 

Αθλητισμός

  • Συλλυπητήρια Παναθηναϊκού για τον θάνατο του φιλάθλου του Ολυμπιακού. Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, με ανακοίνωση εξέφρασε την οδύνη της για την απώλεια του φιλάθλου του Ολυμπιακού, που έχασε τις αισθήσεις στο γήπεδο «Καραϊσκάκης» και στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι κατέληξε. 
  • Serie: Η Γιουβέντους «άλωσε» το «Σαν Σίρο» . Η τωρινή Μίλαν δεν είναι σε θέση να «κοιτάξει στα μάτια» τη Γιουβέντους κι αυτό αποδείχθηκε ακόμη μια φορά. 
  • Έφυγε από τη ζωή ο φίλαθλος του Ολυμπιακού. Ο άτυχος άνδρας είχε πρόβλημα με την καρδιά του και άλλα θέματα υγείας, όπως έγινε γνωστό. 
  • Καταγγελία του Παναθηναϊκού για τα όσα συνέβησαν στο «Καραϊσκάκης». Κύκλοι της ΠΑΕ Παναθηναϊκός εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για τη συμπεριφορά των ανθρώπων του Ολυμπιακού στο ντέρμπι. .
  • Kαθησυχαστικές οι εξετάσεις του Σωκράτη Διούδη. Σε ανακοίνωση προέβη η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, σχετικά με τον τραυματισμό του τερματοφύλακα της ομάδας Σωκράτη Διούδη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου