Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 10 Νοεμβρίου, 2018

  • Τρίκαλα: Μαχαίρωσε τον αδερφό του για ένα πακέτο τσιγάρα. Για ένα πακέτο τσιγάρα μαχαίρωσε τον αδερφό του, ο δράστης στα Τρίκαλα, το πρωί της Παρασκευής. 
  • Αυτός είναι ο 20χρονος που κατηγορείται για βιασμό ανηλίκου στα Ιωάννινα. Την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018 συνελήφθη από την υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων για υπόθεση βιασμού και αποπλάνησης ανηλίκου. .
  • Ένας νεκρός 20 τραυματίες από τροχαίο στην Ασπροβάλτα - Σοβαρά 4 παιδιά. Τουλάχιστον 12 ασθενοφόρα και τρεις κινητές μονάδες του ΕΚΑΒ έφυγαν από τη Θεσσαλονίκη για το κέντρο Υγείας Μαδύτου, όπου διακομίζονται οι τραυματίες. .
  • Στο Φανάρι το Σάββατο ο Γαβρόγλου . Προγραμματισμένη συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, Βαρθολομαίο θα έχει αύριο ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου. .
  • Θεσσαλονίκη: Ολοκληρώνεται έρευνα για τον τουρισμό της Χαλκιδικής και Ρόδου. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου, από το Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο, σε δείγμα περίπου 3000 ατόμων και στη Χαλκιδική, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Τουρισμού Χαλκιδικής από τον Ιούλιο μέχρι τον Οκτώβριο, σε δείγμα 1500 ατόμων.

Κόσμος

  • Ιορδανία: Τέσσερις νεκροί από τις σφοδρές βροχοπτώσεις. Τουλάχιστον 4 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις ισχυρές βροχοπτώσεις και τις πλημμύρες στην Ιορδανία, όπου οι αρχές αναγκάστηκαν να απομακρύνουν άρον άρον σήμερα περισσότερους από 3.700 τουρίστες από την αρχαία πόλη της Πέτρας. .
  • Έκρηξη σε στρατιωτική βάση στην Τουρκία. 25 στρατιώτες τραυματίστηκαν και 7 αγνοούνται από έκρηξη πυρομαχικών στην βάση Χακαρί στην Τουρκία. .
  • Καλιφόρνια: Πέντε νεκροί στην πόλη Πάρανταϊς από τη φωτιά. Υπάρχουν νεκροί και τραυματίες στο πύρινο μέτωπο που κατακαίει τη βόρεια Καλιφόρνια, επιβεβαίωσε πριν από λίγο ένας αξιωματούχος. .
  • ΗΠΑ: Δικαστήριο διέταξε τη διακοπή της κατασκευής του αγωγού Keystone XL. Ομοσπονδιακός δικαστής της Μοντάνα διέταξε σήμερα την αναστολή της κατασκευής του αγωγού Keystone XL, που θα μεταφέρει πετρέλαιο από τον Καναδά στις ΗΠΑ, επιφέροντας σφοδρό πλήγμα στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, αλλά και στον Καναδό πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό. .
  • Τραμπ: Νέα λεκτικά πυρά σε δημοσιογράφο του CNN. Τα νέα λεκτικά «πυρά» του μεγιστάνα εκτοξεύτηκαν σε μια περίοδο έντασης στις σχέσεις του με τα ΜΜΕ: μόλις την Τετάρτη ο Λευκός Οίκος ακύρωσε τη διαπίστευση ενός ανταποκριτή του CNN, του Τζιμ Ακόστα, αφού εκείνος έθεσε επίμονα ερωτήματα στον πρόεδρο. .

Πολιτική

  • Πίσω από τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα. Τι συμβαίνει πίσω από το κλίμα παροχών της κυβέρνησης και των όσων εξήγγειλε χθες ο πρωθυπουργός. .
  • Σε δύο βάρκες ο Καμμένος στην Κ.Ο. των ΑΝΕΛ . Ο υπουργός Άμυνας επιβεβαίωσε τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος στη συνέντευξή του στον Alpha χθες δήλωσε ότι ο επικεφαλής των ΑΝΕΛ θα βρεθεί μπροστά σε ένα κρίσιμο δίλημμα αλλά ότι τελικά θα πάρει τη σωστή απόφαση. .
  • Μητσοτάκης σε ΠΟΣΔΕΠ: Δεν θα ανεχτώ την κατάσταση στα πανεπιστήμια. Συνάντηση με τον πρόεδρο, τον αντιπρόεδρο και μέλη του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΠΟΣΔΕΠ) είχε σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης .
  • Μητσοτάκης: «Τολμηρή μετακίνηση» προς το Κέντρο. Συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην DW. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. εξηγεί τις φιλελεύθερες πολιτικές θέσεις του, επικρίνει τη «διόγκωση» του κράτους στην Ελλάδα και απορρίπτει τη συμφωνία των Πρεσπών. .
  • Ακάρ:Η Τουρκία θα συνεχίσει την ίδια τακτική για το FIR. Δεν αλλάζει κάτι στις εφαρμογές που ακολουθούσε μέχρι σήμερα η Τουρκία για το FIR, τονίζει ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλούσι Ακάρ μία ημέρα μετά τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου ότι για πρώτη φορά τουρκικά αεροσκάφη ζήτησαν άδεια εισόδου στο FIR Αθηνών. .

Οικονομία

  • Ουάσινγκτον και Πεκίνο θέλουν να αποφύγουν έναν νέο «ψυχρό πόλεμο». Κίνα και Ηνωμένες Πολιτείες έχουν επιβάλει αμοιβαία δασμούς ύψους εκατοντάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων και ο Αμερικανός πρόεδρος απειλεί να επιβάλει επιπρόσθετους δασμούς στις κινεζικές εξαγωγές, αν δεν λυθεί το πρόβλημα. .
  • Έλλειψη πετρελαίου το 2020 προβλέπει η Goldman Sachs. «Στο 2020 θα έχουμε μια σαφή φυσική έλλειψη πετρελαίου, επειδή κανείς δεν μπορεί να επενδύσει πλήρως στη μελλοντική παραγωγή πετρελαίου», δήλωσε o Μισέλ Ντελα Βίνια, επικεφαλής της Natural Resources Research της Goldman Sachs. .
  • Ευρωπαϊκή Πίστη –Διαφημιστική καμπάνια με κεντρικό μήνυμα «Επειδή οι προβλέψεις δεν θα γίνουν ποτέ τόσο συγκεκριμένες». .
  • Η Ελλάδα στην 29η θέση στον Δείκτη Διεθνούς Φορολογικής Ανταγωνιστικότητας . Στην 29η θέση ανάμεσα στις 35 χώρες του ΟΟΣΑ κατατάσσεται η Ελλάδα σύμφωνα με τον φετινό Δείκτη Διεθνούς Φορολογικής Ανταγωνιστικότητας του Tax Foundation που αξιοποιεί στοιχεία του 2018 και παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από τοΚΕΦίΜ. .
  • ΣΕΒ: Ένας Έλληνας παράγει εισόδημα που καταναλώνουν τρεις. Η ανεργία μειώνεται σταδιακά, από 28% το 2013 σε 20% το 2018 και η μείωση αυτή αναμένεται να επιταχυνθεί καθώς η οικονομία έχει εισέλθει σε φάση ανάκαμψης, επισημαίνει ο ΣΕΒ. .

Αθλητισμός

  • «Εξάστερη» λάμψη τύφλωσε τον Ολυμπιακό!. Με επιβλητική εμφάνιση στο δεύτερο μέρος και πρωταγωνιστές τους Αντετοκούνμπο, Λεκαβίτσιους, ο Παναθηναϊκός επικράτησε 93-80 του Ολυμπιακού και πήρε το πρώτο ντέρμπι «αιωνίων» στην Ευρωλίγκα. 
  • Τα ντέρμπι των αιωνίων στο Γκολ χωρίς Σύνορα . Το «Γκολ Χωρίς Σύνορα» με τον Μιχάλη Τσώχο αυτό το Σαββατοκύριακο βάζει γκολ στα ντέρμπι ποδοσφαίρου και μπάσκετ. 
  • Εθνική Ελλάδος: Ο Άγγελος Αναστασιάδης και οι πρώτες κλήσεις παικτών. Ο Άγγελος Αναστασιάδης και ο νέος τεχνικός διευθυντής, Άγγελος Μπασινάς, που δεν έχει ανακοινωθεί από την ομοσπονδία, αλλά έχει πιάσει δουλειά το τελευταίο διάστημα, προτίθενται να κάνουν πολλές αλλαγές στην οργάνωση και τη λειτουργία της Εθνικής ομάδας. 
  • Europa League: Στους «32» Λάτσιο και Τσέλσι. Λάτσιο (8ος όμιλος) και Τσέλσι (12ος) βρίσκονται από σήμερα στην επόμενη φάση του Europa League, μετά τις νίκες τους επί των Μαρσέιγ και ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ. 
  • Euroleague: Αγχωτική νίκη της ΤΣΣΚΑ στο Μιλάνο. Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έφυγε... ατσαλάκωτη από την πρωτεύουσα της μόδας, το Μιλάνο, δίνοντας συνέχεια στη «συγκατοίκηση» της με την Ρεάλ Μαδρίτης στην κορυφή της κατάταξης της Euroleague. Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη επικράτησε με 90-85 της Αρμάνι, για την 6η αγωνιστική της διοργάνωσης, διευρύνοντας το αήττητο σερί της και υποχρεώνοντας τους Ιταλούς στη δεύτερη τους απώλεια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου