Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Ενα εκατ. Τούρκοι το 2015 στην Ελλάδα

Τετάρτη, 1 Απριλίου, 2015

Ιδρύεται η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων και Τουρισμού (Fed Hatta)
Ενα εκατ. τούρκοι τουρίστες αναμένονται εφέτος σε ελληνικούς προορισμούς, όπως τόνισε ο πρόεδρος του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ) κ. Λύσανδρος Τσιλίδης, μεταφέροντας εκτιμήσεις της TURSAB (Association of Turkish Travel Agencies), κατά την εναρκτήρια ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΗΑΤΤΑ την Τρίτη.
Ο ίδιος ανακοίνωσε την ίδρυση της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων και Τουρισμού (Fed Hatta), μιας πρωτοβουλίας του Συνδέσμου η οποία υλοποιείται μετά από δεκαετίες προετοιμασίας. Στην Ομοσπονδία οι περιοχές που συμμετέχουν προς το παρόν είναι Αθήνα, Ρόδος, Ρέθυμνο, Σάμος, Κυκλάδες, Μυτιλήνη, Χανιά, ενώ σύντομα θα ενταχθεί και η Βόρεια Ελλάδα, μόλις ολοκληρωθούν οι απαραίτητες αρχαιρεσίες.
Αναφερόμενος στους στόχους του Συνδέσμου, ο κ. Τσιλίδης έθεσε ως προτεραιότητα την πιστοποίηση των τουριστικών γραφείων, τονίζοντας επίσης την ανάγκη καταπολέμησης παράνομων δραστηριοτήτων, όπως καταλύματα ή ταξιδιωτικά γραφεία. Στην κατεύθυνση αυτή εστίασε στην «υποχρεωτικότητα λειτουργίας με σεβασμό στον Ν.393/76» για τα τουριστικά γραφεία, επισημαίνοντας ότι όσα είναι εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης θα πρέπει να δηλώνουν με ποιο γραφείο συνεργάζονται στην Ελλάδα.
Παράλληλα, σημείωσε την ολοκλήρωση του Τουριστικού Επιμελητηρίου, την πρωτοβουλία του Συνδέσμου για προβολή και ανάπτυξη των λιγότερο επισκέψιμων προορισμών, καθώς και τον στόχο για δωδεκάμηνο τουρισμό.
Χαιρετίζοντας τις εργασίες της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου, η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού κυρία Ελενα Κουντουρά σημείωσε ότι «στόχος μας είναι η αναβάθμιση, η ποιότητα, η εκπαίδευση του κάθε συντελεστή της ελληνικής τουριστικής αγοράς» και πρόσθεσε ότι «υπάρχει ισχυρός ανταγωνισμός που οδηγεί σε υψηλότερη ποιότητα, μεγαλύτερη ταχύτητα εξυπηρέτησης και τέλος σε καλύτερες υπηρεσίες που δημιουργούν ικανοποιημένους επισκέπτες».
Από την πλευρά του ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας, υποστήριξε τη δυνατότητα δημιουργίας τομεακού προγράμματος στη χρηματοδότηση τουριστικών και ταξιδιωτικών γραφείων, από την ψηφιακή σύγκλιση, ενώ εστίασε στην ανάγκη διευκόλυνσης/απλοποίησης της διαδικασίας χορήγησης visa.
Πριν την έναρξή της Γενικής Συνέλευσης, ο ΗΑΤΤΑ σε συνεργασία με το Γραφείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκικής Πρεσβείας στην Αθήνα, την TURSAB (Association of Turkish Travel Agencies) και την Turkish Airlines, διοργάνωσε εκδήλωση παρουσίασης προορισμών της Τουρκίας, με ομιλίες και Β2Β επαγγελματικές συναντήσεις ελληνικών και τουρκικών τουριστικών γραφείων, με στόχο τη διεύρυνση της ελληνοτουρκικής συνεργασίας και τη δημιουργία νέων προϊόντων στον τουρισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου