Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 22 Απριλίου, 2015

  • Τη ζωή του έχασε την Τρίτη ένας μετανάστης στην Ηγουμενίτσα, προσπαθώντας να περάσει στην Ιταλία κρυμμένος στα αξόνια λεωφορείου, το οποίο επρόκειτο να μπει σε πλοίο για την Ιταλία.
  • Κοινό μέτωπο αποφάσισαν η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που υποχρεώνει τους δήμους και της περιφέρειες της χώρας να μεταφέρουν τα ταμειακά διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδας. Παράλληλα αποφάσισαν κλιμάκωση κινητοποιήσεων και καλούν τα μέλη τους να μην εφαρμόσουν το επίμαχο μέτρο.
  • «Τα Πανεπιστήμια είναι σε οικτρή οικονομική κατάσταση λόγω των συνεχών μειώσεων των προϋπολογισμών και της μη καταβολής δόσεων επιχορήγησης το 2015» αναφέρουν οι πρυτάνεις μετά από έκτακτη Σύνοδο με αφορμή την έκδοση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για τα ταμειακά διαθέσιμα. Τα ΑΕΙ ζητούν να μην συμπεριληφθούν στην ΠΝΠ.
  • Τις παραιτήσεις τους υπέβαλαν την Τρίτη το απόγευμα στον πρόεδρο της Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση ΑΕ (ΕΚΧΑ ΑΕ) Ηλία Λιακόπουλο οι δύο αντιπρόεδροι του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας.
  • Ενταση επικράτησε το απόγευμα της Τρίτης στην ΑΣΟΕΕ. Ομάδα περίπου 15 νεαρών βγήκε από τον περίβολο της Σχολής, έβαλε φωτιά σε δύο κάδους απορριμμάτων και τους έσπρωξε στο οδόστρωμα. Κατόπιν οι νεαροί ξαναμπήκαν στην ΑΣΟΕΕ. Η φωτιά κατασβέστηκε χωρίς την παρέμβαση της Πυροσβεστικής. Η Πατησίων έκλεισε για περίπου τρεις ώρες.

Κόσμος

  • Το τέλος των αεροπορικών επιδρομών στην Υεμένη ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας, συμπληρώνοντας ότι οι στρατιωτικοί στόχοι επιτεύχθηκαν. Το επόμενο στάδιο της επιχείρησης, σύμφωνα με το Ριάντ, έχει να κάνει με την πολιτική σταθεροποίηση στη χώρα.
  • Περίπου 40 ένοπλοι Αλβανοί που φορούσαν στολές του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσόβου (UCK) εισέβαλαν σε αστυνομικό φυλάκιο στη βόρεια ΠΓΔΜ, κρατώντας ομήρους αρκετούς αστυνομικούς. Οι ένοπλοι έφυγαν από το αστυνομικό φυλάκιο που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με το Κόσοβο μετά από αρκετές ώρες.
  • Τη δέσμευση ότι θα βάλουν τέλος στην λιτότητα ανέλαβαν οι Σοσιαλιστές στην Πορτογαλία, εν όψει των βουλευτικών εκλογών του Φθινοπώρου, ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι θα σεβαστούν τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα προς την ΕΕ. Η κυβέρνηση Κοέλιο απαντά ότι πρόκειται για «σπατάλες και επιστροφή στο παρελθόν».
  • Το Ισραήλ προσέθεσε το όνομα ενός έφηβου παλαιστινίου στο «Μνημείο για τα θύματα της τρομοκρατίας», προκαλώντας την αντίδραση των γονιών του εφήβου καθώς και ομάδας που εκπροσωπεί τις οικογένειες δολοφονηθέντων ισραηλινών. Αντιδράσεις και από την οικογένεια του εφήβου.
  • Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες κάλεσε την Τρίτη τους ηγέτες της Ευρώπης να κάνουν περισσότερα για να βοηθήσουν την Ελλάδα και την Ιταλία να αντιμετωπίσουν τη μεταναστευτική κρίση στη Μεσόγειο και να θέσουν τα θέματα της προστασίας των ανθρώπων στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης.

Οικονομία

  • Αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας με τους εταίρους εμφανίστηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης, μετά το τέλος της ομιλίας του σε φόρουμ της Ελληνικής Εταιρίας Διοίκησης Επιχειρήσεων. Κατά την ομιλία του προανήγγειλε «έξυπνες παρεμβάσεις» σε ασφαλιστικό και αγορά εργασίας, συμπληρώνοντας ότι παρήλθε η εποχή που η Αριστερά ήταν αντίθετη στην επιχειρηματικότητα.
  • Μπλόκο σε 18 ΑΦΜ που εμπλέκονταν σε τριγωνικές συναλλαγές, με στόχο να προκύψει επιστροφή ΦΠΑ σε βάρος του ελληνικού δημοσίου, επέβαλε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων. Πρόκειται για τη γνωστή μέθοδο συναλλαγών τύπου «carousel».
  • Προτάσεις που προβλέπουν έκπτωση 10-15% για όσους φορολογούμενους εξοφλήσουν εφάπαξ στην πρώτη δόση του Ιουλίου το φόρο εισοδήματος επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών.

Αθλητισμός

  • Με μια εμφάνιση που ξεπέρασε τις προσδοκίες και των πιο φανατικών οπαδών της, η Μπάγερν συνέτριψε 6-1 την Πόρτο και προκρίθηκε στους ημιτελικούς του Champions League, διαγράφοντας πανεύκολα την ήττα της 3-1 στον πρώτο αγώνα. Εβγαλε την... υποχρέωση η Μπαρτσελόνα, που επικράτησε 2-0 της Παρί Σεν Ζερμέν και «σφράγισε» την πρόκριση στους «4» της διοργάνωσης.
  • Επιστολή προς Ζυρίχη και Νιόν, δηλαδή στα γραφεία των FIFA και UEFA, έφυγε το απόγευμα από τα γραφεία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Η ΕΠΟ ενημέρωσε την παγκόσμια συνομοσπονδία και την ευρωπαϊκή ομοσπονδία για τις εξελίξεις αναφορικά με το νέο αθλητικό νομοσχέδιο, το οποίο κατέθεσε την Τρίτη στη Βουλή ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής.
  • Τέσσερις ακόμη ΠΑΕ, πλην του ΠΑΟΚ για την υπόθεση του Αστέριου Γιακουμή, κλήθηκαν σε απολογία από την πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας για την ερχόμενη Πέμπτη (23/04, 13:00). Πρόκειται για τους Ατρόμητο, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, για τη συμπεριφορά των οπαδών τους στα παιχνίδια της 31ης αγωνιστικής με ΠΑΣ Γιάννινα, Λεβαδειακό και Πανθρακικό.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου