Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 21 Απριλίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 21 Απριλίου, 2015

  • «Αυτοί που διέπραξαν πράξεις τρομοκρατίας και είναι στη φυλακή, πρέπει να παραμείνουν στη φυλακή» ήταν το ξεκάθαρο μήνυμα του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι στον Έλληνα ομόλογό του κατά τη συνάντησή τους στην Ουάσινγκτον. «Θα είναι μόνο μια αλλαγή του τρόπου κράτησης και κανένας δεν θα ελευθερωθεί» διαβεβαίωσε ο Νίκος Κοτζιάς για το θέμα του Σάββα Ξηρού.
  • Σε κοινό σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση του προσφυγικού κύματος προσανατολίζονται η Ισπανία, η Ιταλία και η Ελλάδα υπό την εποπτεία της ΕΕ, όπως ενημέρωσε την Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, ενώ επίσης υπογράμμισε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη εκπονήσει ένα εθνικό σχέδιο, το οποίο θα ανακοινωθεί εντός των ημερών.
  • Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης ανακοίνωσε ότι στις 29 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί στην Λευκωσία η νέα τριμερής συνάντηση Αιγύπτου - Ελλάδας - Κύπρου. Η νέα τριμερής συνάντηση θα γίνει σε επίπεδο αρχηγών κρατών.
  • Τη σφοδρή αντίδραση φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης προκάλεσε η κίνηση της κυβέρνησης να προχωρήσει, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, στη δέσμευση των ταμειακών διαθεσίμων των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης. Ήδη φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης προαναγγέλλουν κινητοποιήσεις καθώς και προσφυγές στο ΣτΕ. Συγκαλούνται εκτάκτως την Τρίτη τα ΔΣ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ).
  • Την ανάγκη έκτακτης χρηματοδοτησης της Ελλάδας προκειμένου να είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις αυξημένες μεταναστευτικές πιέσεις επισήμαναν οι αναπληρωτές υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Χουντής και Εσωτερικών Τασία Χριστοδουλόπουλου κατά την έκτακτη υπουργική σύνοδο της ΕΕ για την προσφυγική κρίση. Παράλληλα, η Ελλάδα έθεσε θέμα επιμερισμού των επιπτώσεων από το προσφυγικό κύμα μεταξύ όλων των μελών της ΕΕ. Το μεταναστευτικό ζήτημα θα συζητηθεί και κατά το άτυπο Συμβούλιο υπουργών Υγείας την Τρίτη.

Κόσμος

  • «Είμαστε αντιμέτωποι με μια νέα πραγματικότητα στη Μεσόγειο», δήλωσε από το Λουξεμβούργο ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος λίγο μετά το έκτακτο Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών και Εσωτερικών της ΕΕ, το οποίο υιοθέτησε σχέδιο δράσης δέκα σημείων για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος που τείνει να λάβει εκρηκτικές διαστάσεις.
  • Η γερμανική κυβέρνηση υπαναχώρησε τη Δευτέρα από τη σταθερή μέχρι τώρα άρνησή της να χρησιμοποιήσει τον όρο «γενοκτονία» για να περιγράψει τη σφαγή έως και 1,5 εκατομμυρίων Αρμενίων από τους Οθωμανούς Τούρκους πριν από εκατό χρόνια, υποκύπτοντας στις πιέσεις βουλευτών.
  • Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ συγκαλεί έκτακτη Σύνοδο Κορυφής την Πέμπτη για την μεταναστευτική κρίση στη Μεσόγειο. Σχέδιο δέκα σημείων παρουσίασε στους ΥΠΕΞ και τους ΥΠΕΣ η Κομισιόν. «Χρειάζεται μεγαλύτερη υπευθυνότητα και αλληλεγγύη» λέει ο αρμόδιος επίτροπος, Δ.Αβραμόπουλος προσερχόμενος στο Συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών και Εσωτερικών Υποθέσεων. H EE πρέπει να δείξει αλληλεγγύη στις χώρες που σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος, δηλώνει ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι-Μουν.
  • Επιστολή διαμαρτυρίας, με την οποία αξιώνει από τις ΗΠΑ να ζητήσουν συγγνώμη για τα σχόλια του διευθυντή του FBI περί πολωνικής συμμετοχής στο Ολοκαύτωμα, έστειλε η Πολωνία στον αμερικανό πρεσβευτή στη χώρα, σηματοδοτώντας μία σπάνια διπλωματική ρήξη ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και έναν από τους πιο στενούς ευρωπαίους συμμάχους της.
  • «Λάθη» από σχεδόν όλα τα μέλη μίας επίλεκτης εγκληματολογικής ομάδας του FBI, αλλά και «εσφαλμένες αναφορές» οι οποίες παρουσιάστηκαν στα αμερικανικά δικαστήρια προκειμένου να διασφαλιστεί η καταδίκη των κατηγορουμένων, ακόμη και σε θανατική ποινή, παραδέχθηκαν τη Δευτέρα τόσο το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ όσο και το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών.

Οικονομία

  • Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα είχε το βράδυ της Δευτέρας, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης. Ο υπουργός Οικονομικών ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για την πορεία της εν εξελίξει διαπραγμάτευσης με το Brussels Group στο Παρίσι, καθώς και για τις επαφές που είχε κατά το πρόσφατο ταξίδι του στις ΗΠΑ.
  • Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) έχει επιδείξει τα τελευταία χρόνια ιδιαίτερη ελαστικότητα στο θέμα της ενίσχυσης της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών, δήλωσε ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες ο Βίκτορ Κοστάντσιο, αντιπρόεδρος της ΕΚΤ.
  • Μπόνους για την εφάπαξ εξόφληση φόρου έως τις 30 Ιουλίου 2015 προανήγγειλε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη. Παράλληλα, προειδοποίησε για αναγκαστικές κατασχέσεις σε δήμους, ΔΕΚΟ και μεγάλες επιχειρήσεις εάν δεν ενταχθούν στην ρύθμιση για τις 100 δόσεις.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου