Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Η Ομοσπονδία Σωματείων Νέας Αγγλίας τιμά την μνήμη του Ιακώβου

IAKOVOS OMOSPONDIA MNHMA 1Του Θόδωρου Καλμούκου
Παρασκευή, 24 Απριλίου, 2015

ΒΟΣΤΩΝΗ. Η Ομοσπονδία Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας τιμά την μνήμη του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Βορείου και Νοτίου Αμερικής Ιακώβου, με τη συμπλήρωση δέκα ετών από τον θάνατό του. Υπενθυμίζεται ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιάκωβος εξέπνευσε στο νοσοκομείο του Στάμφορντ του Κονέκτικατ λίγα μόλις λεπτά της ώρας έπειτα από τη λήξη των παρελάσεων της Βοστώνης και Νέας Υόρκης την Κυριακή 10 Απριλίου του 2005.
Το εσπέρας της Τετάρτης 22 Απριλίου 2015 λίγο πριν ξεκινήσει η τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου για την παρέλαση της Κυριακής 26 Απριλίου, μέλη του συμβουλίου με επικεφαλής τον πρόεδρο Βασίλη Καυκά μετέβησαν στον τάφο του Ιακώβου, κατέθεσαν λουλούδια, σταυροκοπήθηκαν και είπαν «αιωνία η μνήμη του».
Ο Βασίλης Καυκάς είπε στον «Ε.Κ.» πως «είχα την εξαιρετική τιμή και ευλογία να γνωρίζω αυτή τη μεγάλη φυσιογνωμία της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού, τον Αρχιεπίσκοπο Ιάκωβο, από τα χρόνια της θήτευσής μου στο κοινοτικό συμβούλιο και στην προεδρία της κοινότητας της Αγίας Τριάδας του Λόουελ». Είπε ακόμα, πως «ήταν το λιγότερο που μπορούσαμε να κάνουμε ως Ομοσπονδία στην επέτειο των δέκα χρόνων από τον θάνατό του διότι πάντοτε έτρεφε αγαθά αισθήματα αγάπης και εκτίμησης για την Ομοσπονδία μας και την Ομογένεια της Βοστώνης καθότι υπηρέτησε ως ιερεύς στον Καθεδρικό Ναό».
Ο κ. Καυκάς επισήμανε ότι «η Ομοσπονδία θα τιμήσει επίσης τη μνήμη του και στη διάρκεια του επίσημου δείπνου το Σάββατο το βράδυ» και συμπλήρωσε πως «ο αείμνηστος Ιάκωβος ακόμα και σήμερα είναι παρών και υποστηρίζει τις εκδηλώσεις και την παρέλασή μας, αφού ο Οργανισμός «Ηγεσία των 100» ο οποίος είναι αφιερωμένος επ’ ονόματί του έστειλε στην Ομοσπονδία χορηγία ύψους $1.500 δολαρίων για την παρέλαση».
Υπενθυμίζεται ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιάκωβος έχει ενταφιαστεί στον αύλειο χώρο της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης, πίσω ακριβώς από την κόγχη του Ιερού Βήματος του παρεκκλησίου και λίγα μόλις μέτρα μακριά από το Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο εντός του οποίου υπάρχει το Γραφείο της Ομοσπονδίας.
Πηγή: Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου