Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Παραλειπόμενα από τις εκδηλώσεις και την παρέλαση της Βοστώνης

Του Θεόδωρου Καλμούκου


PARALEIPOMENA 8ΒΟΣΤΩΝΗ. Αλλη μία παρέλαση του Ελληνισμού της Νέας Αγγλίας, η 21η κατά σειρά, με τις επιμέρους εκδηλώσεις της που έγιναν στην όμορφη και πολιτιστική πόλη της Βοστώνης το τριήμερο Παρασκευή 24, Σάββατο 25 και Κυριακή 26 Απριλίου, πέρασε στην Ιστορία ως επιτυχής και μηνυματοφόρα.
Κατ’ αρχήν, η εκδήλωση στο Κυβερνείο φέτος έγινε στην αίθουσα της Γερουσίας, η οποία ήταν πιο επίσημη και επιβλητική με μορφή και δομή που ανέδυε ελληνικότητα και ελληνορυθμία. Το πρόγραμμα διεξήχθη με επιτυχία και οργάνωση και σ’ αυτό συνέβαλλε η προετοιμασία και η στενή συνεργασία του ομογενή γερουσιαστή Μπρους Ταρ με τα ηγετικά στελέχη της Ομοσπονδίας. Ο ενθουσιασμός, η ρητορεία, η προσήνεια του Μπρους Ταρ μεταδόθηκαν για άλλη μία φορά και στο ακροατήριο. Το λέγει η καρδιά του για τον Ελληνισμό και την Ελλάδα και δεν διστάζει να διακηρύττει την αγάπη και τον θαυμασμό του για την γενέτειρα των προγόνων του.

ARMENIOI 1Σωστή και η κίνηση της Ομοσπονδίας να παραστεί με ομάδα ομογενών στην εκδήλωση τιμής και μνήμης των αδελφών Αρμενίων στο μνημείο της Γενοκτονίας τους στη Βοστώνη. Λαός μαρτυρικός και αιματοβαμμένος ο Αρμένιοι από τον ίδιο δυνάστη και σφαγέα τους Τούρκους, κι είναι προς τιμήν του Πάπα Φραγκίσκου της Ρώμης, ο οποίος τόλμησε και πρωτοστάτησε δημόσια υπέρ τους, καλώντας την Τουρκία να αναγνωρίσει το έγκλημα της Γενοκτονίας τους. Βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνούμε κι εμείς ο Ελληνισμός τις δικές μας Γενοκτονίες του μαρτυρικού Ποντιακού Ελληνισμού και του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας και της Σμύρνης. Την επόμενη φορά ο Πάπας Φραγκίσκος να τολμήσει να μιλήσει και για τις δύο αυτές Γενοκτονίες του Ελληνισμού και να αδιαφορήσει για τις απειλές και διαμαρτυρίες των Τούρκων, οι οποίοι ενοχλήθηκαν επειδή βρέθηκε επιτέλους κάποιος υψηλά ιστάμενος ηγέτης της παγκόσμιας σκηνής που τους τράβηξε τη μάσκα και τους παρουσίασε στον Κόσμο όλο όπως είναι, δηλαδή αιμοσταγείς και εγκληματίες.
PARALEIPOMENA 1Το περιστατικό που συνέβη λίγα λεπτά πριν την έναρξη της παρέλασης με την προβληματική συμπεριφορά κάποιου ανοήμονα ο οποίος αρνιόταν να μετακομίσει το αυτοκίνητό του από τον χώρο της παρέλασης και βγήκε έξω με επιθετικές διαθέσεις σε βάρος των αστυνομικών, είχε ως αποτέλεσμα να κινητοποιούν αστραπιαία αστυνομικές δυνάμεις όλων των ειδών και μορφών, τον συνέλαβαν, πήραν το αυτοκίνητό του και τον έστειλαν για ψυχολογικό τεστ. Ο διοικητής της Αστυνομίας Γουίλιαμ Αβανς, ο οποίος συμμετείχε στην παρέλασή μας, ενημέρωσε τον «Εθνικό Κήρυκα» καθησυχαστικά ότι δεν ήταν κάτι το σοβαρό, ενώ ο Μιχάλης Δουκάκης μας είπε ότι «έχω πλήρη εμπιστοσύνη στην Αστυνομία, θα ελέγξουν τα πάντα».
Ο Επίσκοπος Αβύδου Κύριλλος, καθηγητής στη Θεολογική Σχολή στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και αυτό το διάστημα επισκέπτης καθηγητής στη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού, άφησε θαυμάσιες εντυπώσεις σε όλους επισήμους και απλούς ομογενείς με την απλότητα και προσήνειά του, όπως άλλωστε ταιριάζει σε κάθε φτασμένο και λόγιο άνθρωπο. Τον συνόδευε ο καθηγητής του Κανονικού Δικαίου της Σχολής, Ηλίας Πατσαβός, άνθρωπος απλότητας και καλοσύνης και πολύ αγαπητός από την Ομογένεια.
Παρών, όπως πάντοτε στην παρέλαση, για 21η φορά ήταν ο καθηγητής της Πατρολογίας της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού, Γεώργιος Μπεμπής, κρατώντας την ελληνική σημαία στο χέρι του. Ο καθηγητής Μπεμπής είναι ιδιαίτερα αγαπητός και σεβαστός από τους φοιτητές, τους ιερείς και την Ομογένεια.
Ο Γιώργος Παπαδόπουλος, πρώην πρόεδρος της Παμμακεδονικής και ιδρυτής του Χορευτικού Συγκροτήματος «Υιοί και Θυγατέρες του Μεγάλου Αλεξάνδρου», ντυμένος με την στολή του Μακεδονομάχου σκόρπιζε ενθουσιασμό βροντοφωνάζοντας για την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Ο έτερος πρώην πρόεδρος της Παμμακεδονικής, Πάνος Σπηλιάκος, ντυμένος και αυτός με την στολή της ελληνικής Μακεδονίας σταμάτησε μπροστά στην εξέδρα των επισήμων και τους είπε πως η Μακεδονία είναι ελληνική. Ο Γιάννης Νικολόπουλος του Λόουελ, ενδεδυμένος με την ελληνική σημαία και με τον τηλεβόα επ’ ώμου έψαλλε το τροπάριο της Παναγιάς «Τη υπερμάχω στρατηγώ τα νικητήρια» και το «Χριστός Ανέστη».
PARALEIPOMENA 2Αεικίνητος στην παρέλαση και το βράδυ του δείπνου ήταν ο Νίκος Καυκάς, ανιψιός του προέδρου της Ομοσπονδίας Βασίλη Καυκά, ο οποίος οπλισμένος με τις φωτογραφικές του μηχανές παρήγαγε πραγματικά αριστουργήματα.
Καμάρι, χρώμα παλμό, παρουσία έδωσε και φέτος το Τμήμα Ομογενών Ευζώνων της Ομοσπονδίας υπό την ηγεσία του πρώην προέδρου της Ομοσπονδίας, Δημήτρη Παπασλή. Ζωντάνια στην παρέλαση έδιναν και οι παρουσιαστές των τμημάτων της παρέλασης Θεόδωρος Δημητριάδης και Ανάργυρος Καμπίσιος, ενώ ιδιαίτερα αισθητή ήταν και η παρουσία των παρουσιαστριών της παρέλασης Ελένης Βιδάλη, Χριστίνας Μιτκόνη και Μαρίας-Αντζέλικα Πατσαούρα.
PARALEIPOMENA 5Η γιορτή και η χαρά συνεχίστηκε στον Δημοτικό Κήπο της Βοστώνης με την πολιτιστική εκδήλωση και τα χορευτικά συγκροτήματα τα οποία σκόρπισαν περηφάνια και καμάρι σε όλους. Αγόρια και κορίτσια πρώτης, δεύτερης και τρίτης γενιάς απέδειξαν ότι μέσα στην ψυχή τους είναι ζωντανός ο Ελληνισμός, η κουλτούρα και η ταυτότητά τους. Κι απ’ εκεί εκατοντάδες ομογενών μετέβησαν στο εστιατόριο «Δεσφίνα» στο Κέιμπριτζ του Στάθη Μαλάκη, ο οποίος πριν λίγες εβδομάδες κόσμησε το «Περιοδικό» του «Ε.Κ.», όπου απόλαυσαν εύγευστους θαλασσινούς μεζέδες, ψάρια, και ελληνικά παραδοσιακά φαγητά. Ανάμεσά τους ήταν και το συμβούλιο της Ομοσπονδίας με τους εκ νέας Υόρκης καλεσμένους του, τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Πέτρο Γαλάτουλα και τον αντιπρόεδρο Βασίλειο Γκουρνέλο.
Πηγή: Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου