Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 27 Απριλίου, 2015

  • Λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για 32.433 θέσεις εργασίας για ανέργους που θα απασχοληθούν σε διάφορους δήμους της χώρας, με πλήρη απασχόληση και πεντάμηνη διάρκεια. Το πρόγραμμα που υλοποιείται από το υπουργείο Εργασίας και τον ΟΑΕΔ, απευθύνεται σε ανέργους άνω των 18 ετών.
  • Έκτακτο διοικητικό συμβούλιο πραγματοποιεί στις 12 το μεσημέρι η Κεντρική Ένωση Δήμων (ΚΕΔΕ) προκειμένου να ενημερώσει τα μέλη για το περιεχόμενο της συνάντησης με τον πρωθυπουργό σχετικά με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδας και να αποφασίσει τη μελλοντική της στάση.
  • Θεαματική νίκη έναντι του Ντερβίς Έρογλου κατέγραψε ο Μουσταφά Ακιντζί, την Κυριακή, στον β' γύρο των τουρκοκυπριακών «εκλογών». Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα, ο Μ.Ακιντζί αναδείχθηκε νικητής των «εκλογών» με 20 μονάδες διαφορά. Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μ.Ακιντζί είχε ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος χαρακτήρισε την επιλογή Ακιντζί «ελπιδοφόρα εξέλιξη για την κοινή μας πατρίδα». «Στόχος μου η επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας» δήλωσε ο Ακιντζί.
  • Έως 2.500 νεκρούς και τεράστιες καταστροφές άφησε πίσω του ο σεισμός των 7,8 βαθμών που χτύπησε το Σάββατο το Νεπάλ. Σε ορεινό χωριό κοντά στο επίκεντρο έχει εγκλωβιστεί μια Ελληνίδα, ενώ τύχη βουνό είχαν έξι άλλοι Έλληνες ορειβάτες που σκόπευαν να ανέβουν στα Ιμαλάια, αλλά εξαπατήθηκαν από τον οδηγό τους και εγκατέλειψαν το εγχείρημα.
  • Καθήκον του Αλέξη Τσίπρα είναι να δώσει τέλος στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές , τονίζει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι, καλώντας τον πρωθυπουργό να αφήσει κατά μέρος τη μάχη των εντυπώσεων και των εσωκομματικών ισορροπιών και να προσέλθει στις διαπραγματεύσεις με συγκεκριμένη δέσμη λύσεων.

Κόσμος

  • Ακόμη υψηλότερα ανεβαίνει ο απολογισμός της καταστροφής στο Νεπάλ όσο ανασύρονται σοροί από τα ερείπια μετά τον σεισμό των 7,8 βαθμών: Οι νεκροί πλέον βρίσκονται στους 3.218 τουλάχιστον, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται. Ξεκινούν συνεργεία από ξένες χώρες για να συνδράμουν τις επιχειρήσεις, κεφάλαια για την πληγείσα χώρα δεσμεύει η διεθνής κοινότητα. Απελπιστική η εικόνα στα νοσοκομεία, μεγάλες ελλείψεις σε φάρμακα, ιατρικά μέσα και αίμα.
  • Η Σκοτία πιθανόν θα αποκτήσει ευρεία αυτονομία τα επόμενα χρόνια, ενώ το οικονομικό χάσμα ανάμεσα στο Λονδίνο, διεθνές χρηματοοικονομικό κέντρο, και την υπόλοιπη Βρετανία θα βαθύνει, εκτίμησε την Κυριακή ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης Ρούπερτ Μέρντοκ.
  • Με γυμνά χέρια, αντιμέτωποι με τεράστιες δυσκολίες, οι διασώστες στο Νεπάλ σκάβουν ακόμη στα συντρίμμια που άφησε πίσω του ο καταστροφικός σεισμός των 7,8 βαθμών που έπληξε τη χώρα το μεσημέρι του Σαββάτου για να βρουν επιζώντες και να ανασύρουν τους νεκρούς, που ξεπερνούν πλέον τους 2.500. Ισχυρός μετασεισμός 6,7 βαθμών προκάλεσε νέες χιονοστιβάδες στα Ιμαλάια.
  • Στην τελική ευθεία για την πλέον αμφίρροπη εκλογική μάχη στη Βρετανία από το 1970, ο Ντέιβιντ Κάμερον χρησιμοποιεί την Ελλάδα ως παράδειγμα προς αποφυγή καθώς αποκρούει την κριτική των Εργατικών ότι η εκστρατεία του στερείται πάθους εξαιτίας της απόλυτης προσήλωσής της στην οικονομία. «Εάν θέλετε πολιτικές συγκινήσεις θα μπορούσατε ίσως να πάτε στην Ελλάδα» λέει ο Κάμερον μιλώντας σε υποστηρικτές του και καλεί τους Εργατικούς να βάλουν την κριτική τους «εκεί που ποτέ δεν λάμπει ο ήλιος»...
  • Από το βήμα του ετήσιου Δείπνου των Ανταποκριτών στον Λευκό Οίκο, ο Μπαράκ Ομπάμα μιλά με κοφτερό χιούμορ για όλους και όλα και καλεί στο πλευρό του τον... Λούθερ, τον οποίο συστήνει ως «μεταφραστή της οργής του», μια που ο ίδιος όπως λέει είναι γνωστό πως είναι κάπως ήπιος. Μαζί στήνουν ένα σκετσάκι, με τον Λούθερ (τον γνωστό ηθοποιό Κίγκαν-Μάικλ Κέι) να εκφράζει αυτό που πραγματικά σκέφτεται ο Αμερικανός πρόεδρος μέσα σε γέλια και χειροκροτήματα. Δείτε το βίντεο...

Οικονομία

  • Με ουρές στις εφορίες και διαδικτυακό συνωστισμό κλείνει το παράθυρο ευκαιρίας για διαγραφή προσαυξήσεων ισόποση με την προκαταβολή που καταβάλλεται για ληξιπρόθεσμες οφειλές. Η προθεσμία λήγει εντός της ημέρας, ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα στον Μάιο θα ξαναδοθεί η ευκαιρία για διάστημα ενός μηνός.
  • Ξεκινά τη Δευτέρα η ανάρτηση των κτηματολογικών στοιχείων σε έντεκα δήμους της Αττικής, στον Ασπρόπυργο, στη Μάνδρα, στο Ίλιον, στην Πετρούπολη, στο Χαϊδάρι, στον Άλιμο, στο Ελληνικό, στο Μοσχάτο, στον Ταύρο, στη Δάφνη και στον Υμηττό.

Αθλητισμός

  • Δεν δυσκολεύτηκε η Λιόν να περάσει (2-4) από την έδρα της Ρεμς και να πιάσει στην κορυφή την Παρί Σεν Ζερμέν, που ωστόσο έχει ένα ματς λιγότερο. Το ματς κρίθηκε στο πρώτο εικοσάλεπτο, η Ολιμπίκ είχε ήδη σημειώσει τρία γκολ. Ενα από αυτά πέτυχε ο Αλεξάντρ Λακαζέτ, που έφτεσε τα 26 και εξακολουθεί να οδηγεί την κούρσα των σκόρερ της Ligue 1.
  • Το παραδοσιακό ντέρμπι του Τορίνο ανέδειξε νικήτρια την ομώνυμη ομάδα απέναντι στην σχεδόν βέβαιη πρωταθλήτρια Γιουβέντους με 2-1, στο πλαίσιο της 32ης αγωνιστικής του ιταλικού πρωταθλήματος. Την παραμονή της στη Serie A «κλείδωσε» η Βερόνα. Αν και βρέθηκε από το ξεκίνημα του ματς να παίζει με 10 παίκτες (αποβλήθηκε ο γκολκίπερ Ράφαελ στο 18΄) η ομάδα του Αντρέα Μαντορλίνι νίκησε με 3-1 τη Σασουόλο.
  • Ούτε οι απουσίες, ούτε το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, εμπόδισαν τη Ρεάλ Μαδρίτης να περάσει με νίκη από το Βίγκο. Η «Βασίλισσα» μπορεί να δυσκολεύτηκε, αλλά επικράτησε 4-2 με τον Τσιτσαρίτο Ερνάντες να πετυχαίνει δύο γκολ και παρέμεινε «ζωντανή» στη μάχη για τον τίτλο.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου