Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Με επιτυχία η Παρέλαση του Ελληνισμού της Βοστώνης

 Το τμήμα Ευζώνων της Ομοσπονδίας μπροστά στο άρμα της Ομοσπονδίας

Συμμετείχαν 78 τμήματα. Χιλιάδες κόσμος με Ελληνικές σημαίες, πανό, άρματα, φιλαρμονικές και δεκάδες επίσημους.
Η υποκυβερνήτης με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας στην κατάθεση στεφάνου

Οι εορταστικές εκδηλώσεις που είχαν αρχίσει από την Παρασκευή με την εκδήλωση στο Κυβερνείο της Μασσαχουσέτης ολοκληρώθηκε χθες το απόγευμα με την μεγάλη παρέλαση.
Η χθεσινή ημέρα άρχισε με την δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό Βοστώνης όπου μεταξύ των άλλων συμμετείχαν η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στη Βοστώνη κ. Ιφιγένεια Καναρά, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας κ. Βασίλειος Καυκάς, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας μείζωνος Νέας Υόρκης κ. Πέτρος Γαλάτουλας, το τμήμα Ευζώνων της Βοστώνης και άλλοι. 
Στην εκκίνηση της Ελληνικής παρελάσως της Βοστώνης

Αμέσως μετά την δοξολογία ακολούθησε δεξίωση στην αίθουσα εκδηλώσεων της κοινότητας. Ένα τηλεφώνημα ήρθε στον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας της Βοστώνης ότι η αστυνομία έκλεισε τη λεωφόρο Boylston στο ύψος της δημόσιας βιβλιοθήκης όπου πριν δύο χρόνια έγιναν οι τρομοκρατικές ενέργειες στο Μαραθώνιο της Βοστώνης. "Ενημερώστε μόλις έχετε νέα" είπε ο Πρόεδρος. Το θέμα το κράτησε μυστικό και μόνο οι στενοί του συνεργάτες το έμαθαν. Δεκαπέντε λεπτά αργότερα και ενώ η αγωνία είχε κορυφωθεί ένα δεύτερο τηλεφώνημα ήρθε ότι όλα είναι ένταξη αφού η αστυνομία συνέλαβε κάποιον που δεν είχε σχέση με τν παρέλαση αλλά δημιούργησε πρόβλημα σε κάποιον αστυνομικό. 
Ο Πανηλειακός Σύλλογος Βοστώνης

Η δεξίωση συνεχίστηκε αλλά το τμήμα των Ευζώνων με τους επίσημους έφυγαν για την αφετηρία της παρελάσεως. Εκεί βρέθηκαν στις 12:40.  Σε λίγα λεπτά η αφετηρία γέμισε από προσκεκλημένους, μεταξύ αυτών και οι:  Υποκυβερνήτης Κάρεν Πολίτο, ο πρώην κυβερνήτης Μιχάλης Δουκάκης με την σύζυγό του Κίττυ, ο Διοικητής της Αστυνομίας κ. Γουίλιαμ Εβανς, ο Ομοσπονδιακός Βουλευτής Στήβεν Λίντς, ο Δήμαρχοι, βουλευτές και γερουσιαστές ο κ. Αντώνης Διαματάρης μετά της συζύγου του και αρκετοί άλλοι. 
Ο πρώην κυβερνήτης Μιχάλης Δουκάκης 

Δεκάδες μοτοσυκλετιστές της αστυνομίας και εκατοντάδες αστυνομικοί έχουν κλείσei τη λεωφόρο Boylston. Μία λαοθάλασσα από τη διασταύρωση Boylston/Exeter έως και πίσω από ύψος Boylston/Massachusetts Avenue με σημαίες, Ελληνικές και Αμερικάνικες, Λάβαρα, Σύλλογοι, Κοινότητες, μαθητές και μαθήτριες των Ελληνικών Κοινοτικών Σχολείων, Φοιτητικοί Σύλλογοι, άρματα, φιλαρμονικές... Στα πεζοδρόμια Έλληνες, Φιλέλληνες, περαστικοί παρακολουθούν και τραβούν βίντεο και φωτογραφίες. Η ώρα πλησιάζει 1:00 όταν στον ουρανό της Βοστώνης παρουσιάζεται ένα αεροπλάνο με την επιγραφή GREEK INDEPENDENCE DAY και την Ελληνική σημαία. Οι επίσημοι κοιτάζουν στον ουρανό. Η υποκυβερνήτης κ. Πολίτο μαζί με τους άλλους τελετάρχες που παίρνουν τις θέσεις τους για την εκκίνηση κοιτάζει στον ουρανό και χειροκροτεί. Δεξιά και αριστερά μπορείς να καταλάβεις ότι βρίσκονται άνθρωποι της ασφάλειας των υψηλά επισήμων, τόσο της πόλης της Βοστώνης όσο και της Κοινοπολιτείας και της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης.
Οι Καρυάτιδες με την Ελληνική Σημαία

1:00 ακριβώς και η παρέλαση αρχίζει για να σταματήσει 100 μέτρα πιο κάτω. Η πρώτη γραμμή των επισήμων θα πάει δεξιά στο κτίριο της Δημοτικής βιβλιοθήκης όπου ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κατετέθη στεφάνι για τα θύματα αλλά και για τους επιζώντες των βομβιστικών επιθέσεων του Μαραθωνίου δρόμου του 2013. Ο κόσμος ζητωκραυγάζει και τα φλας αστράφτουν. Θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή.
Στην εξέδρα των επισήμων την ώρα που μιλάει ο Δήμαρχος Βοστώνης

Η μικρή Γκαμπριέλα με τον παππού της Δημήτριο Ματθαίο λίγο πριν αρχίσει η παρέλαση

Η παρέλαση ξαναρχίζει. Έξω από το Δημοτικό Κεντρικό πάρκο κοντά στη διασταύρωση Boylston/Charles βρίσκεται η εξέδρα των επισήμων. Στην πρώτη σειρά από αριστερά η Γενική Πρόξενος, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας της Βοστώνης, ο Επίσκοπος Αβύδου Κύριλλος, ο Διοικητής της Αστυνομίας, ο Δήμαρχος Βοστώνης. Ο Δήμαρχος θα μιλήσει στο κόσμο από το μικρόφωνο για την Ελληνική Κοινότητα, για τη σημασία της παρελάσεως ενώ ευχαρίστησε την Ομοσπονδία για την κατάθεση στεφάνου στον τόπο των βομβιστικών επιθέσεων. "Έχει μεγάλη σημασία η συμμετοχή της Ελληνικής κοινότητας στην πορεία της πόλης της Βοστώνης" είπε μεταξύ των άλλων είπε ο Δήμαρχος.
Περνάει το τμήμα Ευζώνων εν μέσω χειροκροτημάτων και επευφημιών. Είναι νέοι της Ομογένειας που φορούν την στολή του Έλληνα Τσολιά. Είναι καλά εκπαιδευμένοι που πολλοί νομίζουν ότι έχουν έρθει από την Ελλάδα.  Τα τμήματα το ένα μετά το άλλο παρελαύναν. Εμβατήρια, τραγούδια, σημαίες...
Το αεροπλάνο συνεχίζει να ίπταται μεταξύ της Boylston και του ποταμού Charles. 
H παρέλαση θα διαρκέσει μία ώρα και σαράντα λεπτά. Αφού πέρασε και το τελευταίο τμήμα ο κόσμος μεταφέρθηκε στο κεντρικό πάρκο στη μόνιμη εξέδρα όπου ακριβώς μπροστά η ομοσπονδία είχε μεριμνήσει να υπάρχει μία μεγάλη εξέδρα σε χαμηλότερο ύψος όπου 8 χορευτικά συγκροτήματα χόρεψαν Ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς από διάφορα μέρη της Ελλάδας.
Ο συννεφιασμένος ουρανός που "απείλησε" ότι θα βρέξει μερικές φορές δεν μπόρεσε να "χαλάσει" την όμορφη ημέρα της Ελληνικής Ομογένειας της Βοστώνης. Γενικά ήταν μία ημέρα του Ελληνισμού. Ζήτω ο Ελληνισμός, και του χρόνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου