Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Τρεις εκδηλώσεις έγιναν χθες Παρασκευή, 24 Απριλίου στη Βοστώνη.




Πρώτη ήταν η εκδήλωση στο Κυβερνείο της Πρωτεύουσας της Μασσαχουσέτης όπου έγινε η γιορτή για την ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας. Φέτος η γιορτή έγινε στις αίθουσες της Γερουσίας.  Συγκεκριμένα, στις 10:30πμ άρχισε η δεξίωση στην αίθουσα εκδηλώσεων της Γερουσίας και στις 12:05μμ άρχισε η Γιορτή μέσα στη Γερουσία, μιά αίθουσα γεμάτοι με κίονες αντίγραφα από την Αρχαία Ελλάδα.
Το γενικό πρόσταγμα το είχε ο Ελληνικής καταγωγής Γερουσιαστής Bruce Tarr (Ταλιαδούρος). Η Χορωδία του Ελληνικού Κολεγίου και Θεολογικής σχολής έψαλαν το Χριστός Ανέστη. Ακολούθησε ο Ελληνικός Εθνικός ύμνος και μετά Εθνικός Ύμνος των ΗΠΑ.
Ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Βοστώνης π. Θεόδωρος Μπάρμπας (ο Μητροπολίτης κκ Μεθόδιος βρίσκεται στην Πόλη) έκανε την Προσευχή.
Έγινε αναγνώριση των αξιωματούχων και επισήμων και ακολούθησε ο λόγος του Προέδρου της Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας ο οποίος μίλησε και στις δύο γλώσσες.
Στη συνέχεια στο βήμα ανέβηκε η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στη Βοστώνη κ. Ιφιγένεια Καναρά η οποία μίλησε στην Αγγλική και ακολούθησε η αναγνώριση της εφημερίδας Εθνικός Κήρυξ με πρωτόκολλα από τον Κυβερνήτη της Μασσαχουσέτης και την Γερουσία τα οποία έκανε αποδεκτά ο εκδότης της εφημερίδας Αντώνης Διαματάρης.
Στη συνέχεια ο Γερουσιαστής Bruce Tarr αναφέρθηκε σε ιστορικά γεγονότα από το 1821.
Μετά την εκδήλωση μέσα στο Κυβερνείο τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας πήγαν έξω από το Κυβερνείο και μπήκαν στην γιορτή των Αρμενίων στην πτέρυγα των προσκεκλημένων.  Αυτό έγινε για συμπαράσταση στην Αρμενική Κοινότητα.
Πολλές Χιλιάδες Αρμένιοι με τις Αρμένικες σημαίες και υποδέχτηκαν την Ελληνική αντιπροσωπεία φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της Ελλάδος και της Ελληνικής Ομογένειας. 
Αμέσως μετά τη γιορτή η Ελληνική Αντιπροσωπεία τοποθετήθηκε σε περίοπτη θέση στην παρέλαση με το πανό που έγραφε στα αγγλικά "Οι Έλληνες και οι Αρμένιοι ζητούν τις περιουσίες του που έκλεψαν οι Τούρκοι". Ο πρώτος αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας κρατούσε το στεφάνι που λίγο αργότερα κατατέθηκε στο Μνημείο Του Ολοκαυτώματος των Αρμενίων.  Κατά τη διάρκεια της πορείας η Ελληνική αντιπροσωπεία τραγουδούσε πατριωτικά τραγούδια.  Ο Πρόεδρος της Παμαακεδονικής κ. Δημήτριος Χατζής χάρικε ιδιαίτερα όταν όλοι μαζί τραγούθησαν το "Μακεδονία ξακουστή, του Αλεξάνδρου η χώρα".
Ακολούθως ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Βασίλειος Καυκάς με το Διοικητικό του Συμβούλιο πήραν ταξί και στις 2:50 βρέθηκαν στο Ελληνικό Προξενείο για την δεξίωση της Γενικής Προξένου ενώ μία μικρή αντιπροσωπεία παρέμεινε στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος των Αρμενίων και μετέβηκαν στο Γενικό Προξενείο λίγο αργότερα.
Στη δεξίωση στο Ελληνικό Προξενείο το οποίο ήταν γεμάτο μίλησε η Γενική Πρόξενος όπου καλωσόρισε την Ελληνική Ομογένεια και στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας ο οποίος ζήτησε από τους παρευρισκομένους να είναι πάντα υπέρ της Ελλάδας ιδιαίτερα τώρα που έχει οικονομικά προβλήματα. "Εμείς, δεν κοιτάμε σε κόμματα, δεν έχουμε κομματικές ταυτότητες, η ταυτότητά μας είναι μία, είναι Ελληνική και είναι μέσα στη καρδιά μας" κάλεσε όλους να συμμετάσχουν στην παρέλαση του Ελληνισμού της Νέας Αγγλίας.
Φωτος: Από την αίθουσα της Γερουσίας  στο τέλος της γιορτής
Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων Βοστώνης μιλάει στην αίθουσα της Γερουσίας.
Η Ελληνική αντιπροσωπεία στην πορεία των Αρμενείων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου