Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Η Βοστώνη να βγει μπροστά

Τετάρτη, 22 Απριλίου, 2015

Του Θεόδωρου Καλμούκου

parelasi boston-35838
Ο καιρός «μάζεψε», που λέμε, και σε δύο μέρες ξεκινούν οι εκδηλώσεις στη Βοστώνη για την Ανεξαρτησία της Ελλάδος από τους Τούρκους. Την Παρασκευή με την εκδήλωση στο κυβερνείο και στη συνέχεια τη δεξίωση στο προξενείο, το οποίο ως γνωστό βρίσκεται σε κοντινή απόσταση επί της ίδιας οδού με το κυβερνείο. Το Σάββατο το βράδυ, το επίσημο δείπνο και την Κυριακή η αποκορύφωση με την παρέλαση.
Καλείται για μία ακόμα φορά η Ομογένεια να δώσει το δυναμικό παρών σε όλες τις εκδηλώσεις για να τιμήσει την Ελλάδα, και να περάσει μηνύματα παντού πως στη Βοστώνη υπάρχει μία άλλη Ελλάδα, η οποία νοιάζεται πολύ για την Ελλάδα και είναι αποφασισμένη και ταγμένη να της συμπαρασταθεί με κάθε μέσον και τρόπο. Η συμπαράσταση οφείλει να είναι ουσιαστική και απτή και μπορεί να επιτευχθεί κάτι τέτοιο με την παρουσία μας.
Ολοι μικροί και μεγάλοι, όλες οι γενεές και οι ηλικίες να πλημμυρίσουμε την Κυριακή το κέντρο της Βοστώνης και να πούμε πως είμαστε παιδιά της Ελλάδας, της πιο μεγάλης και τρανής χώρας του κόσμου επειδή ακριβώς έχει πνεύμα, στοχασμό, σκέψη, σοφία, γνώση, αρχές και αξίες που έχουν σημαδέψει την πορεία και την ιστορία αιώνων πολλών.
Και για να εξηγούμαστε δεν είναι μόνο η Ελλάδα η καθημαγμένη και ταπεινωμένη από τους ολετήρες της κομματοκρατίας του Καραμανλισμού, του Παπανδρεϊσμού, του Σημιτισμού, του Σαμαρισμού, και τώρα των γραφικών λειψάνων του κομμουνισμού που έχουν τρυπώσει και ριζώσει στον κόρφο του ΣΥΡΙΖΑ και περιδινούν και περιζώνουν τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος δεν ξέρει από πού να τραβήξει και ποιανού το χαλινάρι να τραβήξει. Αλλά είναι και η Ελλάδα της αρχαίας εποχής, της Ελληνιστικής εποχής, της σύγχρονης εποχής η οποία δεν έχει έλλειψη από ικανούς ανθρώπους με νουν και σώας τα φρένας, με ποιότητα και επίπεδο, αλλά όσο πιο καταξιωμένοι είναι τόσο πιο αθέατοι γίνονται και επιπλέουν δυστυχώς οι ναυαγοί, οι οποίοι τολμούν και πατούν την πατρίδα με λερωμένα ποδήματα.
Είναι η Ελλάδα του ήλιου και της θάλασσας, του καθαρού αέρα και της αριστουργηματικής και εξαίσιας φύσης, που μοιάζει σαν ένα κομμάτι του παράδεισου.
Ναι, είναι και δική μας η Ελλάδα και των παιδιών μας, τα οποία όχι απλά την αγαπούν, αλλά την λατρεύουν και νιώθουν ξεχωριστή περηφάνια γι’ αυτήν και δεν διστάζουν να το διαλαλήσουν παντού, πάντοτε και σε όλους.
Και πληγώνονται αυτά τα παιδιά διαβάζοντας καθημερινώς στον αμερικανικό και ευρωπαϊκό Τύπο τα αρνητικά δημοσιεύματα. Η Κυριακή με την παρέλαση στη Βοστώνη παρέχει μια θαυμάσια ευκαιρία να πούμε σε όλους, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που την κυβερνούν τούτη την κρίσιμη την ώρα, πως φτάνει πια, βρείτε επί τέλους μια λύση. Σοβαρευτείτε, αφήστε τα ξεκουμπωμένα πουκάμισα και τους σηκωμένους γιακάδες, τους παλιμπαιδισμούς και τους ουτοπικούς ακροβατισμούς που προσφέρονται μόνο για ψυχολογική εκτόνωση και συμμορφωθείτε για το καλό της πατρίδας. Αυτό προέχει. Αυτό πρέπει να μας συνέχει όλους μας.
Αυτή την Κυριακή δεν έχει κανείς καμία δικαιολογία που να μη δώσει το παρών εκτός εάν συντρέχουν λόγοι σοβαρής ασθένειας. Αλλιώς όλοι στην παρέλαση. Η Βοστώνη πρέπει να βγει μπροστά
.Πηγή: Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου