Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 24 Απριλίου, 2015

  • Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι θα πρέπει να γίνουν τα πάντα ώστε να αποφευχθεί η πιθανότητα να ξεμείνει από μετρητά η Ελλάδα προτού επιτευχθεί μια συμφωνία με τους διεθνείς πιστωτές της.
  • Να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την εφαρμογή της συμφωνίας της 20ής Φεβρουαρίου κάλεσε ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τη γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ στη διάρκειας της ωριαίας συνάντηση που είχαν στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της έκτακτης Συνόδου Κορυφής για το μεταναστευτικό. Πού συμφώνησαν οι δύο πλευρές, τι δήλωσε η Μέρκελ.
  • Ως πολιτική δίωξη χαρακτηρίζει η βουλευτής της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη, την «καρατόμηση» του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Σωτήρη Χατζάκη απο τον υπουργό Πολιτισμού Νίκο Ξυδάκη.
  • «Αν μας πει ο πρωθυπουργός ότι η σωτηρία της χώρας εξαρτάται από τα χρήματα της αυτοδιοίκησης θα τα δώσουμε όλα, αρκεί να πειστούμε ότι υπάρχει σχέδιο για να σωθεί η χώρα», είπε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ.Πατούλης στην Επιτροπή Οικονομικών υποθέσεων της Βουλής όπου κλήθηκε να τοποθετηθεί μαζί με άλλους εκπροσώπους φορέων του Δημοσίου επί της πράξης νομοθετικού περιεχομένου για την μεταφορά των διαθεσίμων τους στην Τράπεζα της Ελλάδος.
  • Αποδεχόμενος τη σχετική πρόσκληση που του απέστειλε ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν πρόκειται να πραγματοποιήσει σύντομα επίσκεψη στην Ελλάδα, όπως δήλωσε ο ίδιος, επιβεβαιώνοντας σχετική πληροφορία της αυστριακής εφημερίδας Courrir.

Κόσμος

  • Η Γερουσία ενέκρινε το διορισμό της Λορέτα Λιντς στο  υπουργείο Δικαιοσύνης στην κυβέρνηση Ομπάμα, βάζοντας τέλος σε ένα πεντάμηνο αδιέξοδο. Η 55χρονη Λιντς έγινε η πρώτη αφροαμερικανή που αναλαμβάνει τα ηνία του υπουργείου των ΗΠΑ. Έλαβε 56 ψήφους υπέρ έναντι 43 κατά.
  • Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των εκατοντάδων νεκρών στη Μεσόγειο τήρησαν οι ηγέτες των χωρών-μελών της ΕΕ κατά την έναρξη της έκτακτης συνόδου κορυφής για το μεταναστευτικό. Οι «28» αποφάσισαν να τριπλασιάσουν τα κονδύλια για την έρευνα και διάσωση στη Μεσόγειο, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Τρίτων». Στο στόχαστρο της ΕΕ μπαίνουν τα σκάφη των δουλεμπόρων.
  • Η σφαγή των Αρμενίων πριν από 100 χρόνια υπήρξε γενοκτονία, το κλασικό παράδειγμα εθνοκάθαρσης, μαζικής καταστροφής και απέλασης, δήλωσε ο πρόεδρος της Γερμανίας Γιοακίμ Γκάουκ. O Γκάουκ παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση -σε καθεδρικό του Βερολίνου- με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από την Γενοκτονία.
  • Έκρηξη του ηφαιστείου Καλμπούκο στη νότια Χιλή προκάλεσε την εκκένωση των σπιτιών σε ακτίνα 20 χιλιομέτρων, σηκώνοντας στήλη τέφρας και καπνού. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα, ενώ οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης βρίσκονται σε συναγερμό. Φωτορεπορτάζ.
  • Στη μνήμη των περίπου 800 θυμάτων του ναυαγίου της 19ης Απριλίου στα ανοικτά της Λιβύης τελέστηκε την Πέμπτη στη Μάλτα, επικήδεια τελετή, μπροστά από τα φέρετρα των 24 προσφύγων, οι σωροί που κατάφεραν να περισυλλέξουν οι αρχές.

Οικονομία

  • «Μόλις σταθεροποιηθεί η οικονομία θα υπάρξει επενδυτικό ρεύμα που θα αλλάξει και τα μακροοικονομικά δεδομένα», τόνισε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης μιλώντας σε εκδήλωση του ΣΕΒ για τις επενδύσεις στην Ελλάδα, παρουσία του αντιπροέδρου της Κομισιόν Γ.Κατάινεν.
  • Έκτακτη σύσκεψη βρίσκεται σε εξέλιξη στη Ρίγα της Λετονίας για το ελληνικό ζήτημα, μόλις 24 ώρες προτού πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη συνεδρίαση του Eurogroup. Στη συνάντηση λαμβάνουν μέρος εκπρόσωποι της Κομισίον, ο Πόουλ Τόμσεν του ΔΝΤ και ο Κλάους Ρέκλινγκ του ESM.
  • Οι γερμανικές τράπεζες είχαν τη μεγαλύτερη έκθεση διασυνοριακών δανείων στην Ελλάδα -ακολουθούμενες από τις αμερικανικές και τις βρετανικές τράπεζες- στο τέλος του 2014, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών. Από τα σχεδόν 46,8 δισ. δολάρια που όφειλαν στο εξωτερικό Έλληνες δανειολήπτες, στις γερμανικές τράπεζες αντιστοιχούσαν 13,3 δισ. δολάρια, στις αμερικανικές 12,7 δισ. δολάρια και στις βρετανικές 12,2 δισ. δολάρια.

Αθλητισμός

  • Δύο ιταλικές ομάδες, Φιορεντίνα και Νάπολι, η κάτοχος του τροπαίου, Σεβίλλη και η... πρωτάρα Ντνίπρο συνθέτουν από το βράδυ της Πέμπτης την 4άδα των ημιτελικών του Europa League 2014-15 και οι οποίες θα μπουν στην κληρωτίδα της UEFA την Παρασκευή για να μάθουν τα «ζευγαρώματα» με φόντο τον τελικό.
  • Έκκληση για την εξεύρεση λύσης σε όλα τα ζητήματα που αφορούν το ποδόσφαιρο ζητούν με ανακοίνωσή τους οι διεθνείς ποδοσφαιριστές, που θίγουν και άλλα ζητήματα πέρα από όσα αποτελούν αυτή τη στιγμή πεδίο αντιπαράθεσης ανάμεσα στην κυβέρνηση και τις ΕΠΟ-FIFA-UEFA, όπως για παράδειγμα τα ακατάλληλα γήπεδα και την οργάνωση. Οι διεθνείς τονίζουν πως πρέπει να βρεθεί μια λύση χωρίς να διακινδυνέψει η ελληνική συμμετοχή στις διεθνείς διοργανώσεις.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου