Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 25 Απριλίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 25 Απριλίου, 2015

  • Σάββατο, 25 Απριλίου, 2015
  • Εκρηκτική ατμόσφαιρα επικράτησε στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την υποχρεωτική μεταφορά των διαθέσιμων των φορέων γενικής κυβέρνησης σε λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος, η οποία ψηφίστηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής με ψήφους 156 «υπέρ» και 104 «κατά».
  • Η επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες «ήταν πιο δημιουργική και παραγωγική απ' ότι θα περιμέναμε με βάση τις παλαιότερες μας εμπειρίες και νομίζω ότι έχει διαμορφωθεί το κατάλληλο κλίμα εμπιστοσύνης» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς ολοκληρώνοντας τον κύκλο επαφών που είχε στην Ουάσινγκτον και τη Νέα Υόρκη.
  • Επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ για όλους τους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως ηλικίας, προβλέπει πρόταση νόμου που κατατέθηκε στη Βουλή από τον γενικό γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα και την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.
  • Σκληρή επίθεση κατά της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού, εξαπέλυσε στην Βουλή ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Π.Λαφαζάνης καταλογίζοντάς τους ότι έχουν στις τάξεις τους «μια πέμπτη φάλαγγα εγκαθέτων του πιο σκληρού πυρήνα που υπάρχει στην ΕΕ.»
  • Το σενάριο πρόωρων εκλογών ή δημοψηφίσματος περιέγραψε στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την ψήφιση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, την ώρα που οι διαπραγματεύσεις κυβέρνησης και εταίρων φαίνεται να έχουν μπει στην κρισιμότερη φάση τους.

Κόσμος

  • Ο 27χρονος Αλί Μάλεκ, ο άνθρωπος που φέρεται υπεύθυνος για την πρωτοφανή τραγωδία στη Μεσόγειο με τουλάχιστον 800 νεκρούς μετανάστες, παρουσιάστηκε ενώπιον της ιταλικής δικαιοσύνης. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι και ο ίδιος ήταν μετανάστης πάνω στο σκάφος. 
  • Ολιγόωρη αναστάτωση προκλήθηκε το πρωί της Παρασκευής (τοπική ώρα) στα δρομολόγια των επισκεπτών του Αγάλματος της Ελευθερίας, καθώς ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος μυρίστηκε «ύποπτο» πακέτο. Τελικά, μετά από την έρευνα δεν βρέθηκε το παραμικρό.
  • Ο πρώην πρόεδρος της Υεμένης Άλι Αμπντάλα Σάλεχ κάλεσε τις αντιμαχόμενες πλευρές στη χώρα να επιστρέψουν στο τραπέζι του πολιτικού διαλόγου για να τερματιστεί η σύγκρουση. «Καλώ όλες τις πλευρές σε όλες τις επαρχίες να τερματίσουν τις μάχες και να επιστρέψουν στο διάλογο» ανέφερε ο Σάλεχ σε ανακοίνωση του που κοινοποιήθηκε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
  • Η δήλωση του Βλαντιμίρ Πούτιν ότι οι μαζικές δολοφονίες των Αρμενίων από τους οθωμανούς το 1915 αποτελούν Γενοκτονία προκάλεσε την οργή της τουρκικής κυβέρνησης, η οποία απάντησε σκληρά, αλλά και δηκτικά: «Λαμβάνοντας υπόψη τις μαζικές δολοφονίες και εξορίες της Ρωσίας σε Καύκασο και Ανατολική Ευρώπη, θεωρούμε ότι εκείνη γνωρίζει καλύτερα τι είναι γενοκτονία και ποιες είναι οι νομικές της επεκτάσεις». 
  • Τη συμπλήρωση ενός αιώνα από τη μάχη της Καλλίπολης τίμησε η διεθνής κοινότητα, ενώ η Τουρκία εκμεταλλεύθηκε την επέτειο για να στείλει μήνυμα συμφιλίωσης εν μέσω της πολεμικής που έχει ξεσπάσει για μια άλλη τραγική επέτειο: αυτή των 100 ετών από τη Γενοκτονία των Αρμενίων.

Οικονομία

  • «Σφυροκόπημα» από τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης φέρεται να δέχθηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup στη Ρίγα. Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν πως η συνεδρίαση έγινε σε τεταμένο κλίμα και πως η ελληνική πλευρά βρέθηκε σε κλοιό πιέσεων, ενώ ο Γ.Βαρουφάκης κατηγορήθηκε για ανευθυνότητα, χάσιμο χρόνου και ερασιτεχνισμό.
  • Θετικές προοπτικές συνεργασίας και προώθησης επενδύσεων διαπίστωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Γ.Κατάινεν, όπως είπε μιλώντας σε κοινοβουλευτικές επιτροπές για το νέο επενδυτικό σχέδιο της ΕΕ και την προώθηση επενδύσεων, ύψους 315 δισ. ευρώ, τα επόμενα τρία χρόνια. Κάλεσε δε τον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα να δει, όσο πιο γρήγορα μπορεί, ποια είναι τα projects στα οποία θέλει να συμμετάσχει και στη συνέχεια να έρθει σε επαφή με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων.
  • «Θα αξιοποιήσουμε όλα τα νόμιμα μέσα για να αποτρέψουμε την κατασκευή των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής από βιομάζα στα Βασιλικά» είπε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παν.Λαφαζάνης, απαντώντας σε ερώτηση βουλευτή του ΚΚΕ. Ο υπουργός προανήγγειλε την επανεξέταση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου, το οποίο χαρακτήρισε ανεπαρκές, ασαφές και διάτρητο.

Αθλητισμός

  • Ο εγωισμός του Ζοζέ Μουρίνιο και η κόντρα του με τον Αρσέν Βενγκέρ συντηρούν το ενδιαφέρον στο μεγάλο λονδρέζικο ντέρμπι, Άρσεναλ-Τσέλσι, την Κυριακή. Εκτός έδρας αποστολές έχουν Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης στο πλαίσιο της 33ης αγωνιστικής, με την οποία συνεχίζεται το προσεχές τετραήμερο το ισπανικό πρωτάθλημα. Ακόμη ένα βήμα προς την κατάκτηση της Bundesliga θα επιχειρήσει η Μπάγερν Μονάχου, καθώς, στο πλαίσιο της 30ης αγωνιστικής, υποδέχεται την Χέρτα Βερολίνου και είναι το λογικό φαβορί για την νίκη. Το Σαββατοκύριακο συνεχίζεται το ιταλικό πρωτάθλημα με τις αναμετρήσεις για την 32η αγωνιστική και η -κάτοχος του τίτλου και πρωτοπόρος- Γιουβέντους αντιμετωπίζει την Κυριακή στο «Ολίμπικο» τη «συμπολίτισσα» Τορίνο στο «Derby della Mole».
  • Έντονες συμπλοκές επικράτησαν σε μαγαζί της Θεσσαλονίκης, όπου πραγματοποιούνταν εκδήλωση του Άρη, όταν ομάδα κουκουλοφόρων μπήκε στο χώρο με ρόπαλα και επιτέθηκε στους οπαδούς των κίτρινων, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για ρίψη μολότοφ και έναν τραυματία.
  • Μια πολύ μεγάλη μεταγραφή για την επόμενη σεζόν φαίνεται πως είναι έτοιμη να πραγματοποιήσει η Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ, με τους «κόκκινους διάβολους» να είναι μια ανάσα από την απόκτηση του Ιλκάϊ Γκουντογκάν. Ο Γερμανός, ο οποίος μέχρι τον τραυματισμό του θεωρείτο από τα καλύτερα αμυντικά χαφ στον κόσμο, έχει αναρρώσει εντελώς και έχει επιστρέψει 100%, έχει ζητήσει να αποχωρήσει από τη Ντόρτμουντ, παρά το γεγονός ότι το συμβόλαιο του λήγει το καλοκαίρι του 2016.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου