Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 19 Απριλίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή του Θωμά, 19 Απριλίου, 2015

  • Άνοιξαν οι κάλπες στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου για τις «εκλογές» για την ανάδειξη προέδρου της «ΤΔΒΚ». Οι «εκλογές» πραγματοποιούνται σε ένα ρευστό πολιτικό σκηνικό. Πολύ μικρή η διαφορά που χωρίζει τον Ντερβίς Έρογλου από τους Σιμπέλ Σιμπέρ και Μουσταφά Ακιντσί.
  • Κλειστή θα παραμείνει για όλα τα οχήματα την Κυριακή, 19 Απριλίου και από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα η Λεωφόρος Νίκης.
  • Σειρά κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στο κέντρο της Αθήνας θα έχει ως αποτέλεσμα την Κυριακή 19 Απριλίου η διεξαγωγή της αθλητικής εκδήλωσης με την επωνυμία «3ο Live Well Event».
  • Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,7 βαθμών σημειώθηκε λίγο πριν τις 8 το βράδυ του Σαββάτου, σε θαλάσσια περιοχή στο νομό Λακωνίας. Ο σεισμός είχε επίκεντρο 8 χιλιόμετρο ανατολικά της Νεάπολης Βοιών. Νωρίτερα έγινε σεισμός 4,3 βαθμών στην Ηλεία.
  • Για την Ουάσιγνκτον αναχωρεί αύριο, Κυριακή, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, όπου θα συναντήσει τη Δευτέρα τον αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι. Ο κ. Κοτζιάς επισκέπτεται την Ουάσιγκτον σε μία ιδιαίτερα σημαντική στιγμή για την Ελλάδα, καθώς η επίσκεψη και οι επαφές του έρχονται και ως συνέχεια των επαφών του Γιάνη Βαρουφάκη -με αποτέλεσμα να τονιστεί και το γεωπολιτικό ζήτημα- αλλά και της συνόδου της G-20, στο περιθώριο της οποίας πρωτοστάτησε το ζήτημα της Ελλάδας τις τελευταίες μέρες.

Κόσμος

  • Έπειτα από μια ακόμη νύκτα λεηλασιών στο Γιοχάνεσμπουργκ ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Τζέικομπ Ζούμα ακύρωσε το προγραμματισμένο ταξίδι του στην Ινδονησία και επισκέφθηκε το Σάββατο τα θύματα των ρατσιστικών επιθέσεων, προκειμένου να τα διαβεβαιώσει ότι οι ξένοι πολίτες έχουν θέση στη χώρα. Ο Τζέικομπ Ζούμα επισκέφθηκε καταυλισμό και αποδοκιμάστηκε. Υποσχέθηκε, πάντως, να βάλει τέλος στις ξενοφοβικές επιθέσεις που σημειώνονται στη χώρα.
  • Στις κάλπες προσέρχονται την Κυριακή οι Φινλανδοί, στις εκλογές που γίνονται με φόντο τον κίνδυνο -κατά τον πρωθυπουργό- άλλης μίας «χαμένης δεκαετίας» εάν δεν αντιμετωπιστούν οι αδυναμίες της οικονομίας αλλά αφορούν ιδιαίτερα την Ευρώπη καθώς η χώρα έχει βάρος τόσο στα, ελληνικού χρώματος, προβλήματα στην Ευρωζώνη όσο και στη σύγκρουση με την γειτονική της Ρωσία. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τον κεντρώο Γιούχα Σίπιλα να οδεύει προς την πρωθυπουργία, με ερώτημα εάν στον επόμενο συνασπισμό θα βρεθούν και οι ευρωσκεπτικιστές του Τίμο Σόινι.
  • Τα κίνητρά της είναι αμιγώς πολιτικά και στόχος της είναι ένας καλύτερος, περισσότερο δίκαιος και πιο δημοκρατικός κόσμος, εξηγεί μιλώντας στο Βήμα της Κυριακής η γερμανίδα ακτιβίστρια Γιοζεφίνε Βιτ που έγινε γνωστή πριν από λίγες ημέρες μετά την επίθεσή της κατά του προέδρου της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.
  • Περίπου 30.000 διαδηλωτές, σύμφωνα με την αστυνομία, ανάμεσα στους οποίους εκπαιδευτικοί, μεταφορείς, εργάτες ορυχείων και πυροσβέστες, συγκεντρώθηκαν στη Βαρσοβία για να ζητήσουν μισθολογικές αυξήσεις και να υπερασπισθούν τις θέσεις εργασίας τους.
  • Αυξημένα είναι τα ποσοστά της δημοτικότητας του γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ, όμως στην πλειονότητά τους οι γάλλοι ψηφοφόροι παραμένουν δυσαρεστημένοι με την απόδοσή του, γεγονός που δημιουργεί αμφιβολίες για το εάν θα καταφέρει να επανεκλεγεί. Είναι χαρακτηριστικό πως, βάσει της δημοσκόπησης που δημοσιεύεται το Σάββατο, εάν οι προεδρικές εκλογές διεξάγονταν σήμερα, ο Ολάντ δεν θα περνούσε στον δεύτερο γύρο.

Οικονομία

  • Τα προβλήματα της Ελλάδας θα είναι επιζήμια για την ίδια την χώρα και όχι για την Ευρώπη, επισήμανε χθες Σάββατο στην Ουάσινγκτον ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν. Ο γάλλος υπουργός είπε ότι τα κράτη της ευρωζώνης δεν βρίσκονται στην κατάσταση που βρίσκονταν πριν από τέσσερα ή πέντε χρόνια και τόνισε «μάθαμε να οικοδομούμε τείχη για να προστατευόμαστε».
  • Η απάντηση στην κρίση στην Ελλάδα βρίσκεται «στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης» δήλωσε το Σάββατο ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, ζητώντας από την Αθήνα «πιο πολλή δουλειά» και διαμηνύοντας ότι «αυτό επείγει». Υποστήριξε, επίσης, ότι η Ευρωζώνη είναι «καλύτερα εξοπλισμένη σε σχέση με το 2012, το 2011 και το 2010» σε περίπτωση επιδείνωσης της κατάστασης.
  • Με πλειοψηφία, 33 ψήφους υπέρ και 23 κατά, η Ολομέλεια της κυπριακής Βουλής ενέκρινε το Σάββατο το πλαίσιο αφερεγγυότητας. Της υπερψήφισης του πλαισίου προηγήθηκαν εντατικές παρασκηνιακές διαβουλεύσεις και κατάθεση σωρείας τροπολογιών. «Η απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων, ανάμεσα σε άλλα, ενισχύει την προσπάθεια της κυβέρνησης για έξοδο στις αγορές και κατ' επέκταση για πλήρη απεξάρτηση από τους δανειστές μας» δήλωσε ο Ν.Αναστασιάδης.

Αθλητισμός

  • Χωρίς να ιδρώσει ιδιαίτερα, η Γιουβέντους επικράτησε με 2-0 της Λάτσιο στο ντέρμπι της 31ης αγωνιστική του Campionato και έκανε ακόμη ένα βήμα για την κατάκτηση του τίτλου. Οι γηπεδούχοι έφτασαν στη νίκη χάρη σε τέρματα του ασταμάτητου Τέβες στο 17' και του Μπονούτσι στο 28' έπειτα από τρομερή ατομική ενέργεια. Στο 89' αποβλήθηκε για τη Λάτσιο ο Κατάλντι. Δύο πολύτιμους βαθμούς απώλεσε η Σαμπντόρια, στη μάχη για έξοδο στο Europa League, παραχωρώντας «λευκή» ισοπαλία στην Τσεζένα.
  • Αν και δυσκολεύθηκε στο πρώτο ημίχρονο, η Παρί Σεν Ζερμέν επικράτησε εκτός έδρας της Νις με 3-1 και μετά από 33 αγωνιστικές, παραμένει το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του σαμπιονά. Ο Χαβιέρ Παστόρε με δύο γκολ ήταν ο πρωταγωνιστής για την ομάδα του Λοράν Μπλαν, ενώ το τρίτο γκολ πέτυχε με πέναλτι ο Καβάνι. Στη μάχη της τρίτης θέσης, η Μονακό απώλεσε δύο πολύτιμους βαθμούς, παραχωρώντας ισοπαλία 1-1 στη Ρεν, κρατώντας στο... κυνήγι της εξόδου στο Τσάμπιονς Λιγκ τις Μαρσέιγ και Σεντ Ετιέν.
  • Στο -2 από την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα παρέμεινε η Ρεάλ Μαδρίτης, επικρατώντας 3-1 της Μάλαγα στο «Μπερναμπέου», στο πλαίσιο της 32ης αγωνιστικής του ισπανικού πρωταθλήματος. Νωρίτερα, η Μπαρτσελόνα επικράτησε στο «Καμπ Νου» της Βαλένθια με 2-0. Δύο γρήγορα γκολ του Αντουάν Γκριζμάν ήταν αρκετά για την Ατλέτικο, ώστε να περάσει νικηφόρα από το «Ριαθόρ» με 2-1 επί της Λα Κορούνια και να εδραιωθεί στην τρίτη θέση του ισπανικού πρωταθλήματος, εκμεταλλευόμενη και την ήττα της Βαλένθια από την Μπαρτσελόνα.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου