Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Ο "ΚΟΡΟΙΒΟΣ" Αμαλιάδας παραμένει στην Α' Εθνική

Μάγκικο «διπλό» παραμονής στην Ελευσίνα! (70-72)

Με σπουδαία εκτός έδρας νίκη εξασφάλισε την παραμονή του στην Α1 Ανδρών ο Κόροιβος νικώντας εκτός έδρας τον Πανελευσινιακό!
Πέρσι ήταν το τρίποντο του Σάκη Καρύδα που έφερε τον Κόροιβο στη Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Φέτος το δίποντο του Τζος Μάτζετ αυτό που κράτησε τους νεοφώτιστους στην κατηγορία. Ο Αμερικανός πλεϊμέικερ ευστόχησε σε σουτ εκτός ισορροπίας από τα τέσσερα μέτρα στα 58'', "υπογράφοντας" τη νίκη και μαζί την παραμονή της ομάδας του στην κατηγορία.

Ο αριθμός

Ο Πανελευσινιακός ήταν εξαιρετικός στο πρώτο ημίχρονο, σκοράροντας 51 πόντους. Στην επανάληψη όμως, όταν κρίνονταν όλα, οι παίκτες του Τζίμη Κουστένη πέτυχαν μόλις 19 πόντους. Την ίδια ώρα, δέχθηκαν 29 πόντους, με αποτέλεσμα να χάσουν το παιχνίδι και την κατηγορία.

Ο αγώνας

Η αναμέτρηση είχε δύο πρόσωπα. Στο πρώτο μισό, ο Πανελευσινιακός ήταν το απόλυτο αφεντικό, με εξαίρεση το πρώτο πεντάλεπτο. Ειδικά από τη στιγμή που οι "σταχυοφόροι" ήταν αλάνθαστοι από την περιφέρεια (5/5 τρίποντα), με τη διαφορά να κυμαίνεται κοντά στους έξι πόντους.
Το δίδυμο των Μίτροβιτς και Μάρκοβιτς έκανε όλη τη δουλειά, αλλά από την άλλη, δεν υπήρχε απάντηση στη δράση του Ντόναβαν. Ο νεοαποκτηθείς σέντερ "πλήγωσε" τη ρακέτα των γηπεδούχων, σκοράροντας όλους τους πόντους (11) στο πρώτο μισό της αναμέτρησης.
Στην επανάληψη όμως, τα πράγματα άρχισαν να αλλάζουν σταδιακά. Ο Πανελευσινιακός έδειχνε να "πνίγεται" από το άγχος και όσα διακυβεύονταν στην αναμέτρηση. Εξ ου και η επιθετική δυστοκία που παρουσίασε στο μεγαλύτερο μέρος του δεύτερου ημιχρόνου.
Όταν μάλιστα, για τον Κόροιβο, ο Μπάουερς και ο Ρούμπιο άρχισαν να σκοράρουν, το πρόβλημα έγινε ακόμη μεγαλύτερο. Ακόμα κι έτσι όμως, οι "σταχυοφόροι" διατηρούνταν μπροστά στο σκορ, με τις βολές του Μάρκοβιτς να γράφουν το +4 (69-65) του 38ου λεπτού. Αυτό ήταν. Έκτοτε, οι παίκτες του Τζίμη Κουστένη πέτυχαν μόλις μία βολή, την ώρα που οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν -με καλάθι του Μάρσαλ- λίγο αργότερα.
Ο Δορκοφίκης -με μία εύστοχη βολή- έφερε το παιχνίδι στα ίσια (70-70) με 1'40'' να μένει για το φινάλε. Το καλάθι του Μάτζετ στα 59'' "έγραψε" το τελικό σκορ (72-70), αφού στην τελευταία επίθεση του αγώνα οι Αβραμίδης και Δορκοφίκης αστόχησαν σε συνεχόμενα σουτ.
Μαζί τους χάθηκε και η κατηγορία για τον Πανελευσινιακό, που επιστρέφει στην Α2 κατηγορία, μετά από τρία χρόνια παρουσίας στη Basket League ΣΚΡΑΤΣ.
Τα δεκάλεπτα
26-22, 51-43, 60-55, 70-72
Πανελευσινιακός (19/34 δίποντα, 7/18 τρίποντα, 11/17 βολές, 28 ριμπάουντ, 15 ασίστ, 16 λάθη, 4 τάπες, 4 κλεψίματα): Μίτροβιτς 18 (5/5 τρίπ.), Λούμπι 6, Αθανασούλας 4, Μάρκοβιτς 16 (1), Δορκοφίκης 8, Ιωάννου 3, Τζόνσον 2, Οφοέγκμπου 4, Αβραμίδης 5 (1), Σίμσον 4.
Κόροιβος (23/43 δίποντα, 3/16 τρίποντα, 17/22 βολές, 33 ριμπάουντ, 15 ασίστ, 13 λάθη, 6 κλεψίματα): Ματζέτ 10 (1), Μάρσαλ 5, Γιαννακίδης, Αγγελόπουλος 4, Μπάουερς 12, Βασίλιεβιτς 5 (1), Κανονίδης 9 (1), Ντόναβαν 11, Ρούμπιο 14, Γαλιώτος 2.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου