Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 29 Απριλίου, 2015

  • Το πολιτικό στίγμα των αποφάσεων του ΚΥΣΕΑ την περίοδο προμήθειας εξοπλιστικών προγραμμάτων στα τέλη της δεκαετίας του 1990 αναμένεται να δώσουν την Τετάρτη, τα τότε μέλη του ΚΥΣΕΑ ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.
  • Για τον προπηλακισμό που δέχτηκε το βράδυ της Τρίτης σε εστιατόριο στα Εξάρχεια όπου έτρωγε με τη σύζυγό του, Δανάη, μίλησε σε δημοσιογράφος ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης. «Δεν επρόκειτο για οργανωμένο επεισόδιο, προσπάθεια σοβαρού τραυματισμού μας, προβοκάτσια ή μέρος της συνολικότερης προσπάθειας πολιτικής "αποδόμησής" μου των τελευταίων ημερών» αναφέρει ο υπουργός.
  • Ευκαιρία για μια χαλαρή βόλτα στη Λευκωσία και για κουβέντα με πολίτες βρήκαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης. Ο κ. Τσίπρας βρίσκεται στη Λευκωσία για την τριμερή διάσκεψη Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου.
  • Η περαιτέρω αναβάθμιση των σχέσεων Ελλάδας, Κυπριακής Δημοκρατίας και Αιγύπτου στον οικονομικό, πολιτικό, ενεργειακό και διπλωματικό τομέα θα διατυπώνεται με σαφήνεια στην κοινή δήλωση που αναμένεται να υιοθετήσουν οι ηγέτες των τριών χωρών, Αλέξης Τσίπρας, Νίκος Αναστασιάδης και Αμπντούλ Φατάχ ελ Σίσι, κατά την τριμερή σύνοδο που πραγματοποιείται την Τετάρτη στη Λευκωσία.
  • Σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδα περίπου δέκα ατόμων μπήκαν στο εστιατόριο που έτρωγε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, με τη σύζυγό του και του επιτέθηκε φραστικά.

Κόσμος

  • Να αξιοποιήσει την εγγύτητά του με τον Άσαντ καλεί το Ιράν η Φεντερίκα Μογκερίνι, ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική, ώστε να διευκολυνθούν οι συνομιλίες για μία «πολιτική διέξοδο» στη Συρία. Η Τεχεράνη, είπε, «μπορεί να διαδραματίσει μείζονα ρόλο», σημειώνοντας πως έχει υπόψη της τις επιφυλάξεις άλλων αραβικών χωρών για την επιρροή του Ιράν σε Δαμασκό, Υεμένη και Λίβανο.
  • Η Ινδονησία βρίσκεται αντιμέτωπη με την έντονη ενόχληση ξένων κυβερνήσεων για την εκτέλεση οκτώ από τους εννέα ξένους καταδίκους για διακίνηση ναρκωτικών. Η Αυστραλία ανακάλεσε τον πρέσβη της στην Ινδονησία, η Βρετανία θα «επανεξετάσει τις διμερείς σχέσεις» ενώ η Βραζιλία εκφράζει τη «βαθιά της δυσαρέσκεια» για την εκτέλεση των ξένων καταδίκων. Η Γαλλία, που ακόμη περιμένει την οριστική έκβαση στην υπόθεση του Σερζ Ατλαουί, συντάσσεται μαζί με τις υπόλοιπες χώρες και υπενθυμίζει την «αντίθεσή της» στη θανατική ποινή.
  • Δεν απέτρεψε την νέα ένταση στη Βαλτιμόρη η απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας που είχε επιβληθεί μετά τα επεισόδια που ακολούθησαν την κηδεία του αφροαμερικανού Φρέντι Γκρέι: Για δεύτερη νύχτα, αστυνομικοί και διαδηλωτές συγκρούστηκαν, με τους μεν να κάνουν χρήση δακρυγόνων και τους δε να απαντούν με «πόλεμο» με μπουκάλια. Παρούσας πάντος της Εθνοφρουράς, τα επεισόδια εκτονώθηκαν σχετικά γρήγορα και δεν πήραν την έκταση της προηγούμενης νύχτας.
  • Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τη βία που είδαμε στη Βαλτιμόρη, δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος, σχολιάζοντας για πρώτη φορά τα όσα έγιναν το περασμένο 24ωρο στην πόλη. «Αυτοί που λεηλατούν δεν διαμαρτύρονται, απλά κλέβουν, καίνε και υπονομεύουν τις δουλειές των πολιτών» τόνισε χαρακτηριστικά. Αναγνώρισε, πάντως, ότι υπάρχει πρόβλημα και «χρειάζεται ενδοσκόπηση».
  • Το εμπορικό πλοίο MV Maersk Tigris (με σημαία Νήσων Μάρσαλ) στα στενά του Ορμούζ κατέσχεσαν οι Ιρανοί, τονίζοντας ότι παραβίασε τα χωρικά τους ύδατα. Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι στο σκάφος δεν υπάρχει αμερικανικό πλήρωμα, ενώ υπήρξαν αρχικά αναφορές ότι πάνω σε αυτό βρίσκονταν 34 στρατιώτες. Τελικά διευκρινίστηκε ότι το πλοίο έχει 24μελές πλήρωμα κυρίως από χώρες της Ευρώπης και της Ασίας.

Οικονομία

  • Κανονικά πραγματοποιείται την Τετάρτη, η πληρωμή των συντάξεων των δικαιούχων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Εξαιρούνται οι συντάξεις του πρώην ΤΑΠ-ΟΤΕ, οι οποίες θα καταβληθούν την Πέμπτη 30 Απριλίου.
  • «Ο κ. Ντάισελμπλουμ ουδέποτε ανέφερε στον πρωθυπουργό το παραμικρό σχετικά με τον ρόλο του κ. Βαρουφάκη» σχολίασαν κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου με αφορμή δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup, σύμφωνα με τις οποίες ο Γερούν Ντάισελμπλουμ είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον Αλέξη Τσίπρα στην οποία έθιξε το θέμα να υπάρχει «ένας εκπρόσωπος που μιλάει απευθείας με τον πρωθυπουργό».
  • Κατατέθηκε από τον υπουργό Εργασίας Πάνο Σκουρλέτη και τον αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρη Στρατούλη τροπολογία με την οποία παρατείνεται έως και τις 2.6.2015 η προθεσμία για την υποβολή αίτησης υπαγωγής σε καθεστώς ρύθμισης ασφαλιστικών οφειλών προς Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης -πλην ΝΑΤ-, που κατέστησαν ληξιπρόθεσμες κατά τη 2.3.3015.

Αθλητισμός

  • Υπερψηφίστηκε επί της αρχής στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, το νομοσχέδιο για την αθλητική βία, με τη συμπολίτευση να υπερψηφίζει και τα κόμματα της αντιπολίτευσης να επιφυλάσσονται, επαινώντας τον αρμόδιο υφυπουργό, Σταύρο Κοντονή, για τις αλλαγές που επέφερε στο νομοσχέδιο «προς τη σωστή κατεύθυνση». Κατά την ακρόαση των φορέων, έγινε φανερή η απόσταση που χωρίζει την κυβέρνηση από την ΕΠΟ (και σε μεγάλο βαθμό την ΕΟΚ), με τους υπολοίπους φορείς ωστόσο, να συμπαρίστανται στην κυβέρνηση και τη νομοθετική της πρωτοβουλία.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου