Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων και της παρέλασης της Βοστώνης

Του Θεόδωρου Καλμούκου

PANOMOGENEIAKH 2015 - 1


parelasi boston-35838Την Κυριακή το πρωί, στις 10:00 π.μ., θα γίνει εκκλησιασμός και δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό Βοστώνης, από τις 11:45 π.μ. μέχρι τις 12:15 μ.μ. δεξίωση στην αίθουσα εκδηλώσεων του Καθεδρικού. Στη 1:00 μ.μ. θα γίνει κατάθεση στεφάνου από την Ομοσπονδία για τα θύματα του τρομοκρατικού χτυπήματος του Μαραθωνίου της Βοστώνης το 2013 και στη 1:05 μ.μ. μέχρι τις 3:00 μ.μ. η παρέλαση, η οποία θα ξεκινήσει από τον χώρο μπροστά από την Δημοτική Βιβλιοθήκη Βοστώνης και θα τερματίσει στη διασταύρωση με την οδό Τσαρλς όπου θα βρίσκεται η εξέδρα των επισήμων απέναντι από το ξενοδοχείο «Four Seasons». Στη διάρκεια της παρέλασης στον ουρανό της Βοστώνης θα ίπταται μικρό αεροσκάφος με την ελληνική σημαία και την επιγραφή GREEK INDEPENDENCE DAY. Από τις 3:00 μ.μ. – 5:00 μ.μ. θα ακολουθήσει Εορταστική – Πολιτιστική Εκδήλωση στον Δημοτικό Κήπο της Βοστώνης, ο οποίος βρίσκεται ακριβώς δίπλα από το σημείο που θα τερματιστεί η παρέλαση.ΒΟΣΤΩΝΗ. Ολα είναι έτοιμα για τις εορταστικές εκδηλώσεις που θα γίνουν στη Βοστώνη για την 119η επέτειο από την Ανεξαρτησία της Ελλάδος από τους Τούρκους το 1821. Οι εκδηλώσεις ξεκινούν την Παρασκευή 24 Απριλίου 2015 με την εκδήλωση στο κυβερνείο, η οποία καθιερώθηκε πριν από τριάντα χρόνια όταν κυβερνήτης της Μασαχουσέτης ήταν ο Μιχάλης Δουκάκης.
Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 10:30 π.μ. – 12:00 μεσημέρι, θα γίνει δεξίωση στο κυβερνείο στην αίθουσα δεξιώσεων της Γερουσίας, η οποία βρίσκεται στον τρίτο όροφο. Συνήθως η εκδήλωση γίνεται στην αίθουσα του Κοινοβουλίου, αλλά εκτάκτως φέτος είχε κλειστεί από την Αρμενική Παροικία της Μασαχουσέτης η οποία γιορτάζει την 100ή επέτειο από τη στυγερή γενοκτονία του υπέστη ο αρμενικός λαός από τους Τούρκους.
Υπενθυμίζεται ότι ο Πάπας Φραγκίσκος της Ρώμης ανήμερα του Πάσχα των Δυτικών αναφέρθηκε στη Γενοκτονία των Αρμενίων από το επίσημο Παπικό Βήμα, τον εξώστη της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου στη Ρώμη, προς το συγκεντρωμένο πλήθος της πλατείας και μέσω των Μέσων Ενημέρωσης σ’ όλο τον κόσμο καλώντας την Τουρκία να την αναγνωρίσει.
Από τις 12:00 μ.μ. μέχρι 1:15 μ.μ. θα γίνει ο εορτασμός μέσα στην αίθουσα της Γερουσίας στη διάρκεια της οποίας η Γερουσία, καθώς επίσης και ο κυβερνήτης της Μασαχουσέτης θα τιμήσουν τον «Εθνικό Κήρυκα» για την 100ή επέτειο αδιάλειπτης έκδοσης και προσφοράς στον Ελληνισμό.
Στις 2:00 μ.μ. θα γίνει πορεία στο μνημείο του Ολοκαυτώματος των Αρμενίων και κατάθεση στεφάνου. Θα ακολουθήσει στις 3:00 μ.μ. Δεξίωση το Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στη Βοστώνη που οργανώνει η γενική πρόξενος Ιφιγένεια Καναρά.
Το Σάββατο το βράδυ 6:30 μ.μ. θα γίνει δεξίωση στο ξενοδοχείο «Revere Hotel» το πρώην «57» το οποίο βρίσκεται στη διεύθυνση 200 Stuart Street, Boston, ενώ στις 7:30 μ.μ. θα ακολουθήσει το επίσημο δείπνο στο οποίο θα συμπεριλαμβάνονται χαιρετισμοί, επιβραβεύσεις και επίδοση υποτροφιών. Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί με ελληνική βραδιά με μουσική από τις 9:15 μ.μ. έως τις 12:30 π.μ. με την ορχήστρα «Τα Δειλινά». Θα γίνει επίσης στη 1:45 μ.μ. η κλήρωση της λαχειοφόρου.
Τα προγνωστικά του καιρού δείχνουν εκτός βέβαια απροόπτου ότι θα υπάρχει μερική συννεφιά και η θερμοκρασία θα κυμανθεί γύρω στους 58 βαθμούς.
Σημειώνεται ότι το εβδομαδιαίο «ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ» του «Εθνικού Κήρυκα» θα είναι αφιερωμένο στην παρέλαση του Ελληνισμού της Νέας Αγγλίας.
Σήμερα Τετάρτη το βράδυ, στις 7:30 μ.μ., θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας για να ρυθμίσει τις τελευταίες λεπτομέρειες των εκδηλώσεων και της παρέλασης.
Πηγή: Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου