Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 23 Απριλίου, 2015

  • Με αίτημα για ριζικές αλλαγές στη μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ πηγαίνει ο Αλέξης Τσίπρας στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, η οποία συνέρχεται υπό το βάρος των αλλεπάλληλων ναυτικών τραγωδιών με θύματα εκατοντάδες πρόσφυγες. Ο πρωθυπουργός θα προτείνει στην Σύνοδο τη διεύρυνση των νόμιμων οδών πρόσβασης στην Ευρώπη και της διαδικασίας οικογενειακής επανένωσης.
  • Με την ακρόαση εκπροσώπων των φορέων της γενικής κυβέρνησης συνεχίζεται στη Βουλή η συζήτηση επί της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για τα ταμειακά διαθέσιμα, μετά την επεισοδιακή συνεδρίαση της Τετάρτης, η οποία διακόπηκε δύο φορές για να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Δήμαρχοι και περιφερειάρχες είναι έτοιμοι να βάλουν πλάτη και να δώσουν κάποια από τα διαθέσιμά τους στην Τράπεζα της Ελλάδος, αρκεί να λάβουν συγκεκριμένες διευκρινίσεις από την κυβέρνηση.
  • Με τον αιγύπτιο ομόλογο του, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, αναμένεται να συναντηθεί την Πέμπτη στο Κάιρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.
  • Η σοβούσα πολιτική κρίση στην πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ) δημιουργεί νέα δεδομένα για την ελληνική διπλωματία, σε μία περίοδο που το υπουργείο Εξωτερικών εμφανίζεται πρόθυμο να συζητήσει Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) με τη γειτονική χώρα, αλλά και τις προοπτικές δημιουργίας ενός ενεργειακού διαδρόμου που θα μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο από την Τουρκία και την Ελλάδα, μέσω Σκοπίων και Σερβίας προς την Ουγγαρία και την Κεντρική Ευρώπη.
  • Σε 150 εκατομμύρια ευρώ ανήλθαν το 2014 οι δαπάνες των δημόσιων νοσοκομείων για την υγειονομική κάλυψη των 2,5 εκατομμυρίων ανασφάλιστων, σύμφωνα με το πόρισμα της ομάδας οργασίας που παραδόθηκε στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Οι συντάκτες του πορίσματος εκτιμούν ότι το κόστος θα υπερδιπλασιαστεί τόσο από την αυξημένη εισδοχή των ανασφάλιστων στο δημόσιο σύστημα Υγείας όσο και από τη συμπερίληψη διαγνωστικών εξετάσεων.

Κόσμος

  • Στο δρόμο για τις κάλπες, οι αρχηγοί των βρετανικών κομμάτων πηγαίνουν από συνέντευξη σε προεκλογική ομιλία ενώ οι δημοσκοπήσεις δείχνουν αμφίρροπη τη μάχη για την πρωτιά. Δύσκολη ήταν η εμπειρία της τελευταίας ζωντανής συνέντευξης του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, που εξελίχθηκε σε... επίθεση ερωτήσεων. Οι οπαδοί των Τόρις μιλούν για... «ενέδρα αριστερών» κατηγορούν τον παρουσιαστή για προκατάληψη - ο οποίος μάλιστα προκάλεσε τον Κάμερον να βάλει και στοίχημα ότι δεν θα έχει πλειοψηφία.
  • Υπό το βάρος των νεών τραγωδιών, οι «28» προσέρχονται στην έκτακτη Σύνοδο για να αποφασίσουν πώς θα σταματήσουν τη Μεσόγειο από το να γίνει μόνιμα υγρό νεκροταφείο: Τα προσχέδια μιλούν για περισσότερα κεφάλαια για τις θαλάσσιες επιχειρήσεις, ενώ οι φωνές για ανάγκη καταπολέμησης των δικτύων διακινητών φτάνουν ακόμη και σε εξέταση σχεδίων για καταστροφή των σκαφών πριν ξεκινήσουν. Στο τραπέζι και το ζήτημα των διαδικασιών για άσυλο. «Πρέπει να αναλάβουμε την ιστορική μας ευθύνη» λέει ο ιταλός πρωθυπουργός.
  • Αντιαεροπορικά συστήματα και βαρύ οπλισμό υποστηρίζουν οι ΗΠΑ πως έχει παραδώσει η Ρωσία στους φιλορώσους της ανατολικής Ουκρανίας, κατηγορώντας επίσης τη Μόσχα ότι έχει ενισχύσει και την στρατιωτική της παρουσία πάνω στη μεθόριο. Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει επίσης πως οι ρωσικές δυνάμεις εκπαιδεύουν πλέον τους ενόπλους και για μη επανδρωμένα αεροσκάφη.
  • Την έντονη αγανάκτησή της απέναντι στη Βιέννη εξέφρασε η Άγκυρα μετά το ψήφισμα του αυστριακού Κοινοβουλίου για αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων: Ο τούρκος πρέσβης ανακλήθηκε, και το τουρκικό ΥΠΕΞ μίλησε για «προκατάληψη» και προειδοποίησε πως οι διμερείς σχέσεις θα υποστούν «μόνιμη ζημιά». «Κανείς δεν έχει δικαίωμα να κάνει μαθήματα» είπε η Άγκυρα.
  • Έκρηξη του ηφαιστείου Καλμπούκο στη νότια Χιλή προκάλεσε την εκκένωση των σπιτιών σε ακτίνα 20 χιλιομέτρων, σηκώνοντας στήλη τέφρας και καπνού. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα, ενώ οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης βρίσκονται σε συναγερμό. Φωτορεπορτάζ.

Οικονομία

  • Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις δήλωσε σήμερα Πέμπτη στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD ότι οι συνομιλίες με την Αθήνα πρέπει να ολοκληρωθούν το Μάιο, πως είναι σημαντικό όλες οι πλευρές να παραμείνουν προσηλωμένες στις δεσμεύσεις τους, ενώ είπε πως η πρόοδος που έχει συντελεσθεί δεν είναι ικανοποιητική.
  • Στο ρόλο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην υπέρβαση της ελληνικής κρίσης εστιάζει ο αρθρογράφος της Wall Street Journal Σάιμον Νίξον σε σημερινό του δημοσίευμα με τίτλο «Δοκιμάζει το ΔΝΤ η αντιπαράθεση μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών για τη συμφωνία διάσωσης». Κατά τον Νίξον η αδιαλλαξία του ΔΝΤ κινδύνευε να σπρώξει την Ελλάδα προς μια ανεξέλεγκτη χρεοκοπία και πιθανή έξοδο από του ευρώ, κάτι που κανείς δεν ήθελε. Έτσι, το όπως υποστηρίζει, το Ταμείο συμφώνησε την περασμένη εβδομάδα να εξορθολογίσει τα αιτήματά του.

Αθλητισμός

  • Στους ημιτελικούς του Champions League προκρίθηκε η Ρεάλ Μαδρίτης, που επικράτησε 1-0 της Ατλέτικο στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου». Ένα γκολ ήταν αρκετό, για την ομάδα που ξέρει αυτή τη δουλειά καλύτερα από οποιαδήποτε. Η Γιουβέντους το πέτυχε πριν από οκτώ ημέρες στο Τορίνο και χάρη στο  0-0 εναντίον της Μονακό στο Μόντε Κάρλο, πήρε την πρόκριση στους ημιτελικούς της διοργάνωσης.
  • Στα τέλη Απριλίου, στην επικείμενη συνάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή με εκπροσώπους της FIFA και της UEFA, εντοπίζεται το μεγάλο ενδιαφέρον για την επίλυση της διαμάχης που έχει ξεσπάσει μεταξύ της Πολιτείας και των διεθνών ποδοσφαιρικών αρχών, που απειλούν τις ελληνικές ομάδες με αποκλεισμό από τις διεθνείς διοργανώσεις, σε περίπτωση που ψηφιστεί στη Βουλή το αθλητικό νομοσχέδιο για τη βία στα γήπεδα.
  • Σε μια γραπτή δήλωση αναφορικά με το πιθανό «Grexit» που θα συμβεί σε περίπτωση ψήφισης του νέου αθλητικού νομοσχεδίου, προχώρησε Γιάννης Αλαφούζος. Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός αναφέρει πως ο αποκλεισμός των ελληνικών ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις θα αποτελέσει την καταστροφή του αθλήματος στη χώρα μας, αλλά... έσβησε τον συναγερμό που είχε ξεσπάσει περί αποχώρησής του λέγοντας: «Συνεχίζει να είναι προτεραιότητά μου ο Παναθηναϊκός».
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου