Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Σεισμός 4,1R κοντά στην Αρχαία Ήλιδα!

Κυριακή του Θωμά, 19 Απριλίου, 2015

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 16:36 το απόγευμα του Σαββάτου κοντά στην Αρχαία Ήλιδα, με επίκεντρο την περιοχή 12 χιλιόμετρα βορείως της Αμαλιάδας, μεταξύ Αυγείου και Αγίου Δημητρίου.
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 5 χλμ.
Η ένταση της σεισμικής δόνησης προκάλεσε πρόσκαιρη ανησυχία, καθώς έγινε ιδιαίτερα αισθητή σε όλη τηνΗλεία, αλλά και στην Αχαΐα.
Ωστόσο, προς την Αστυνομία και την Πυροσβεστική δεν υπήρξε κλήση για κάποια ζημιά.
Ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας, δήλωσε στo patrisnews.com ότι ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στους κατοίκους επειδή ήταν σχετικά κοντά στα αστικά κέντρα του Πύργου και της Αμαλιάδας και επιφανειακός, για αυτό και προκάλεσε προσωρινή ανησυχία η έντασή του. Παράλληλα απέκλεισε κάθε συσχετισμό με τον προχθεσινό σεισμό μεταξύ Κρήτης και Κάσου.
«Δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο αυτός ο σεισμός. Εντάσσεται στη φυσιολογική σεισμική δραστηριότητα της περιοχής. Προέρχεται από το ρήγμα του Βαρθολομιού, το οποίο όμως δεν είναι μεγάλο», τόνισε στo patrisnews.com ο κ.Λέκκας.
Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου